Tynt utvalg og lite lokale, men tross alt bedre enn ingenting.

SAS Café Lounge er kanskje den jeg bruker nest mest etter innenriks– og gulloungen i Oslo. Det er ikke fordi den må oppleves, men fordi den er det eneste og beste alternativet.

Loungen ligger helt nederst i korridoren på innenriksterminalen på Værnes. Ofte et stykke fra gatene jeg pleier å benytte. Heldigvis er ikke avstandene så altfor store at det gjør noe.

SAS Café Lounge Trondheim inngang
Inngang til den lille boksen.

Automatisk

Tidligere var det en bemannet mini-resepsjon som tok deg imot og ønsket velkommen. Dette er nå erstattet av automater. Det hender også at loungen er ubemannet når rengjøringspersonalet er ute og tar seg en pause eller gjør andre ærender.

Vi snakker med andre ord mer om en inngjerdet kaffeautomat enn en lounge slik vi vanligvis kjenner den. Dette viser seg også tydelig når det kommer til utvalg av mat og drikke.

SAS Café Lounge Trondheim utsikt mot buffet
Utsikt mot buffet.

Ingen mat

Mat kan du se langt etter. Det er som nevnt kaffeautomaten som er i sentrum. Er du heldig finner du noe du kan tygge på til kaffen. Det være seg masseproduserte kjeks, boller eller gulnet frukt. Det skal dog sies at kanelbollene som dukker opp innimellom faktisk ikke er så verst.

SAS Café Lounge Trondheim kaffe
Et velkjent produkt fra SAS.

Av drikke annet enn kaffe har du tre forskjellige juicer og vann fra en automat. Det er med andre ord ingen alkoholholdige drikker eller brus å spore. Om ikke alkohol, så synes jeg i det minste en brusdispenser hadde vært på sin plass.

Lite å by på

Loungen er forøvrig knøttliten, og i rushtiden blir den ofte veldig full. Det mangler ikke på gullgutter som for alt det er verdt skal sitte her selv om flyplassen ellers byr på mange ledige seter. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er en av dem selv.

SAS Café Lounge Trondheim sitteplasser
Delikat innredet.

Av underholdning er det ikke stort annet enn gratis Wi-Fi og SAS-magasiner å leke seg med. Det er heldigvis rikelig med ladestasjoner slik at du får fylt iPhonen før reisen bærer videre av sted.

sascafeloungetrondheim2

Det er til informasjon ingen toaletter i loungen. Du er nødt til å gå et stykke ut i terminalen for å finne dette og dele det med resten.

Konklusjon

Alt i alt er dette et enkelt tilbud til hyppig reisende fra Trondheim. Det fungerer mer som en liten gest fra SAS’ side enn et fullverdig loungetilbud. Allikevel er det mye bedre enn ingenting.

Jeg ville ikke dratt til Værnes tidligere for å slå ihjel tid i denne loungen. Men dersom jeg skulle ha tid til overs så venter jeg her.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

SAS Café Lounge Trondheim jobb
Greit å få unna litt jobb. Se TordDesign.no.
SAS Café Lounge Trondheim jul
Det ser unektelig innbydende ut.