Charles de Gaulle er ikke min favoritt. Kan loungen redde opplevelsen?

Paris er en fantastisk by. Derfor er det ekstra synd at flyplassen er så uoversiktlig og underlig inndelt. Det er ingen felles sikkerhetskontroll og flyselskapene er inndelt i egne avgrensede deler.

Jeg har besøkt loungen én gang tidligere, og var ikke særlig begeistret. Jeg hadde derfor lave forventninger denne gangen også. Heldigvis skulle jeg ikke slå ihjel mer enn en drøy time. Trodde jeg.

Paris Charles de Gaulle
Ikke akkurat min favoritt.

God tid til ingen nytte

Jeg ankom flyplassen i god tid før flyet skulle gå, men da jeg kom frem var innsjekkingen nylig åpnet. Pussig det der med at SAS ikke åpner for innsjekk før to timer før avgang. Nuvel.

Jeg stilte meg som sedvanlig i Plus-køen i håp om å bli betjent raskt. Det skulle vise seg å bli turens verste trekk. Foran meg sto en gjeng som hadde klusset med bagasjebestillingen, og det tok en evighet før det ble min tur. Go-køen ved siden av føk derimot forbi meg.

SAS Paris innsjekk
Dedikert innsjekk, men uhorvelig treg.

Tapt slag

Etter å ha ventet i nesten 45 minutter ble det omsider min tur, og jeg kunne sjekke inn. Jeg småløp igjennom de uendelige tunnelene frem mot SAS’ gateavlukke. Jeg som for anledningen hadde tenkt å prøve Lufthansas sentatorlounge måtte innse at slaget om tiden var tapt.

Ettersom det er egne sikkerhetskontroller i hver del av flyplassen kunne jeg ikke ta meg tid til å gå igjennom flere bare for å teste noe annet enn SAS. Dessuten er avstandene store, og jeg er faktisk usikker på om det i det hele tatt er mulig eller åpent. Dermed måtte jeg ta til takke med SAS.

SAS Lounge Paris resepsjon
Enkel resepsjon.

Liten

Loungen ligger som nevnt ved samme gate som SAS flyr fra. Den er veldig liten, og det er meg en stor gåte hvordan alle forretningsreisende skal få plass her i rushtiden. Heldigvis var det få som hadde kommet tidlig denne søndags ettermiddagen.

SAS Lounge Paris sofa
Sittegrupper på langs.

Jeg registrerte meg i resepsjonen og tuslet inn. Innerst i kroken fant jeg meg et ledig sofasete. Etter å ha lagt fra meg tingene bar det av gårde for å snappe med meg noen aviser og undersøke buffeten.

Tynn buffet

Buffeten minnet veldig om SAS’ lounge i New York hva gjaldt utvalg og størrelse. Med andre ord lite å skrive hjem om. Det var ost, skinke, salat, cookies/kaker og noe brød satt frem. Det virket rett og slett som at det fortsatt var frokost på menyen.

SAS Lounge Paris buffet
Meget enkel buffet.

I tillegg til frokosten hadde du engangspakker med kjeks, sjokolade og chips med et helt greit utvalg av drikke. Både sterke og svake tørsteslukkere var å finne. Ølen kom ikke fra kran, men bokser. Praktisk hvis du ikke rekker å drikke opp i loungen.

SAS Lounge Paris drikke
Øl på boks og brus på dispenser.

Foruten det enkle mat- og drikkeutvalget er det lite annet loungen har å by på. Du har en fyldig avishylle med skandinavisk lesestoff samt Wi-Fi. For anledningen var det utrolig nok fylt etter med norske aviser. Og det på en søndag. Slett ikke verst.

SAS Lounge Paris magasiner
Fyldig utvalg av skandinaviske aviser og magasiner.

Fullere og fullere

Jeg fylte vesken med lesestoff og tygget på noen rundstykker med salami mens jeg ventet på at flyet skulle bli klart for boarding.

Etterhvert som det nærmet seg avgang ble loungen også fullere og fullere. Det virket til slutt som at folk gikk ut for å sette seg i stedet. Unektelig likt SAS’ innenrikslounge i Oslo. Jeg var uansett heldig som hadde funnet meg en plass, og det med strømuttak.

Ingen toaletter

Servicen i loungen var så som så. Til tross for at det virket som at det jobbet tre personer der gikk det mange minutter før det ble etterfylt med rene tallerkener. Likeledes ryddet bort skitne. Men tonen var dog gjennomgående blid og imøtekommende.

Det skal forøvrig nevnes at det ikke finnes toaletter i loungen. Disse befinner seg i andre enden av gateområdet og deles med resten. En lounge uten toalett mister automatisk en stjerne fra min side.

Konklusjon

Alt i alt er dette en helt grei lounge som har en del mangler. Jeg ville ikke dratt hit for å slå ihjel mer tid enn nødvendig, men kom gjerne litt før for å sikre deg plass før rushet.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

SAS Lounge Paris buffet
Kjeks og søtsaker i fransk ånd.
SAS Lounge Paris buffet
Chips i små poser.
SAS Lounge Paris Wi-Fi
Greit Wi-Fi tilgjengelig.