Nyoppusset og kun for SAS og Star Alliances gullmedlemmer.

Frem til nå har jeg testet en rekke lounger rundt omkring i verden, men jeg har ennå til gode å anmelde den jeg bruker aller mest, nemlig SAS Gold Lounge på Gardermoen.

Ettersom jeg er her så ofte vil jeg vurdere den på generelt grunnlag, men kanskje mest med utgangspunkt i mitt siste besøk som var før turen til Tokyo.

Ikke for hvem som helst lenger

For oppussingen var loungen egentlig bare et lite avlukke litt lengre inne som hvem som helst kunne besøke. Det sto et skilt om at det var adgang kun for gullmedlemmer, men her tror jeg det var mange som snek, for å si det forsiktig. Nå er det derimot blitt andre boller.

Inngangen til gulloungen er nå beskyttet av en boardingkortscanner. Har du ikke gullkort må du pent finne deg til rette i business-loungen. Det skal sies at det ikke er store forskjellene mellom business og gold utover et litt rikere drikkeutvalg og en noe større buffet. Utsikten er dog noe bedre og stolene likeså.

SAS Gold Lounge Oslo vin
Noe av vinutvalget.

Smakfull buffet og godt drikkeutvalg

I loungen får du gratis mat og drikke. Utvalget er over gjennomsnittet bra, og kvaliteten er god. Du kan mikse deg en nokså god salat, nippe til dagens suppe eller smøre deg noen baguetter. Til drikke er det mineralvann, øl, vin og noe brennevin. Det er i tillegg snacks og frokostblandinger – avhengig av tid på døgnet så klart.

Til frokost synes jeg loungen er unektelig lik den Radisson Blu serverer like over gaten. Dog mye mindre, men hotellfølelsen er til stede.

SAS Gold Lounge Oslo frokost
Ferske baguetter og kalde forfriskninger.

Jeg har generelt lite å utsette på maten, men det kunne ved middagstider vært servert noe som ligner middag. Det er ofte en overhengende lunchstemning over hele buffeten.

SAS Gold Lounge Oslo buffet
Lett og variert mat i buffeten.

Mange andre tilbud

Ellers byr loungen på et rikt utvalg av norske, skandinaviske og internasjonale aviser og magasiner. Wi-Fi-en fungerer godt, og det er stikkontakter overalt slik at du er fulladet til turen går videre.

SAS Gold Lounge Oslo aviser og magasiner
Et utvalg av avisene og magasinene du kan ta med deg.

Toalettene er rene og imøtekommende. Men det er dessverre kun tre herretoaletter (og antagelig det samme antall for kvinner). Dette blir litt lite når loungen fylles opp og folk fyller på med drikke. Uansett er det mye bedre enn Gardermoens alltid fulle fellestoaletter.

SAS Gold Lounge Oslo toalett
Et lite utsnitt av toalettområdet.

For litt roligere omgivelser finner du egne telefonrom og kontorer i loungen. Disse er særdeles praktiske for dem som snakker høyt i telefonen eller opptar mye plass med bortekontoret sitt.

Så vidt jeg vet mangler det dusjer, men dette er visstnok på trappene. Hvor aktuelt det er å bruke dette på Gardermoen for min del er nok heller diskutabelt, men noen kunne kanskje hatt bruk for det.

SAS Gold Lounge Oslo buffet 4
Et utsnitt av buffeten med tilhørende forfriskninger.

Konklusjon

Alt i alt synes jeg SAS Gold Lounge gir en god start på reisen. Jeg har ikke noe imot å ankomme noen timer før bare for å slappe av her, og det er et godt tegn.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

SAS Gold Lounge Oslo sitteplasser
Flere gode stoler å slå seg ned i.
SAS Gold Lounge Oslo juice
Friske juicer som drikkes med eller uten forsterkning.
SAS Gold Lounge Oslo buffet
Deler av buffeten.