En moderne lounge i enkel, skandinavisk stil som fungerer godt for hyppige reisende.

SAS skal fornye alle sine lounger. Først ute var SAS Gold Lounge i Oslo. Denne har jeg allerede testet mange ganger og er særdeles tilfreds med. Derfor har jeg lenge gledet meg til å teste «gullstuen» i Stockholm.

Med en altfor kort mellomlanding på turen til Los Angeles fikk jeg ikke testet loungen sist. Nå skulle det derimot bli andre boller.

Etter noe forvirring på Arlanda – jeg er nemlig ikke så altfor kjent på flyplassen – så fant jeg og reisefølget omsider frem.

SAS Gold Lounge Stockholm ny
Velkommen til en splitter ny lounge!

Oversiktlig inngangsparti

Inngangspartiet var veldig oversiktlig og innbydende. Du fikk valget mellom å entre to lounger: SAS Business Lounge og selvsagt SAS Gold Lounge. Imellom disse to var det en bemannet resepsjon og en rekke skjermer som reklamerte for SAS.

SAS Gold Lounge Stockholm business
Inngangen til business-loungen.
SAS Gold Lounge Stockholm gold
Inngangen til gulloungen.

Sist jeg besøkte loungen var under oppussingen, og da henvendte jeg meg i resepsjonen for å komme inn.

Det at det nå var automater som «ønsket deg velkommen» var litt uvant og upersonlig. Men jeg skjønner jo at det er den veien det går. Menneskelig service er snart unntaket – uansett hvor mange kroner du legger igjen.

Nuvel. Etter en uproblematisk adkomst var det bare å sette fra seg og utforske fasilitetene.

Enkel salatbar

Jeg gikk rett bort til buffeten for å døyve sulten. Denne formiddagen var det den enkle salatbaren som var tilgjengelig i tillegg til rester fra frokosten.

SAS Gold Lounge Stockholm buffet
Enkel formiddagsbuffet med mye grønt.

Jeg skar opp noen ferske baguetter, rev litt ost og røsket til meg de siste skinkeskivene. Etter å ha dandert mesterverket med noen paprikabiter bar det bort i sofaen for å fortære det.

Dersom du ikke ville spise rester av frokosten var det en blandet salat med SAS’ sedvanlige laks du kunne velge i. Eventuelt kunne du tappet en halvliter og knasket på noe chips. Sistnevnte var nok litt i tidligste laget – også for reisefølget.

SAS Gold Lounge Stockholm drikke
Juice, øl, vin og brus.

Det var forøvrig ellers et ok utvalg av sterkere drikke. Dog ikke i nærheten av for eksempel Turkish Airlines eller Lufthansa.

Moderne toaletter og dusj

Det fine med formiddager er at det også nesten ikke finnes folk i loungen. Rushet har gitt seg og feriereisende har ennå ikke kommet seg opp av sengen. Herlig.

SAS Gold Lounge Stockholm toaletter
Toaletter like ved buffeten.

Den nye gulloungen har fått flere og oppussede toaletter. Etter min mening er det fremdeles for få tatt rushtiden i betraktning.

En annen nyhet er at det omsider er kommet dusjer. Dette er særlig behagelig å ha før eller etter lange flyturer dersom tiden ikke strekker til. Jeg fikk naturlig nok ikke testet disse, men ryktene sier at de skal være helt ok.

SAS Gold Lounge Stockholm toalett
Litt få, men fine toaletter.

Konklusjon

Alt i alt må jeg si at jeg liker de nye loungene veldig godt. Både den i Oslo og denne i Stockholm følger samme konsept og det er lett å kjenne seg igjen. Det er enkelt, moderne og typisk skandinavisk. Med andre ord ikke noe overdådig eller ekstraordinært.

SAS Gold Lounge Stockholm interiør
Moderne og romslige omgivelser.

Ettersom Stockholm ofte er en mellomstasjon på tur videre med SAS til Los Angeles eller Hong Kong, er det viktig at loungen er avslappende og enkel. Det overdådige og ekstraordinære får jeg heller smake på ved avreise fra ankomstflyplassen.

Helt til slutt synes jeg det bør tilbys både laks og kylling i salatbaren, ikke det ene eller det andre. Men det blir bare som en bagatell å regne.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

SAS Gold Lounge Stockholm utsikt mot buffet
Utsikt mot buffeten.
SAS Gold Lounge Stockholm drikke
Deler av drikkestasjonen.
SAS Gold Lounge Stockholm sitteplasser
Fin utsikt fra gulloungen.
SAS Gold Lounge Stockholm inngangsparti
Inngang til gulloungen.
Sammenlign! Les anmeldelsen av SAS Gold Lounge i Oslo og SAS Gold Lounge i København.