En sliten lounge jeg besøker mye uten egentlig å tenke over det.

Vanligvis er det slik at jeg gleder meg til å slappe av i loungen før en flyreise. Ofte setter jeg også av en ekstra time til dette formålet. Dette kan ikke sies å gjelde på Kastrup.

Jeg flyr ofte via København på min ferd ut i verden. Det har gjort at jeg har besøkt SAS Gold Lounge her en rekke ganger. Overraskende nok uten å anmelde den.

Kan den måle seg?

På min retur hjem fra København bestemte jeg meg derimot for å gå loungen etter i sømmene og ta deg med inn. Hva kan du forvente? Og hvordan sammenlignes denne med de to nyopppussede gullstuene i Oslo og Stockholm?

SAS Gold Lounge København fly
Modellfly.

Jeg har aldri tidligere opplevd denne loungen som en rolig og avslappende oase. Hver gang jeg har vært her har det vært smekkfullt. Denne lørdagskvelden var derimot saken en helt annen. Endelig.

Kastrup er forøvrig en kaotisk og uoversiktlig flyplass som gir følelsen av å lørdagshandle på det lokale kjøpesenteret. Å finne et rolig avlukke er dermed alfa og omega. Å reise på lørdager er således en fryd med lite folk overalt – også i loungen.

Gjør døren høy, gjør vommen vid

Jeg tuslet inn porten, svingte til høyre og bipet meg inn i automaten. Røsket videre med meg noen våtservietter, tok en kjapp titt på det utstilte SAS-modellflyet og spaserte elegant opp trappen til gullstuen.

SAS Gold Lounge København utsikt
Opp trappen til gullstuen.

Ettersom jeg hadde kastet i meg en burger for ikke lenge siden, var ikke sulten særlig påtagende. Allikevel måtte jeg sjekke ut buffeten, og jommen sa jeg smør. Tror du ikke at det var burger og bacon her også. Er dette blitt fast inventar i alle SAS’ lounger? Jeg som trodde burgerfredag var et velkjent begrep.

SAS Gold Lounge København buffet
Deler av buffeten.
SAS Gold Lounge København hamburger
Burger og bacon.

Nå vet jeg sannelig ikke om jeg skal forvente burger hver dag, og dermed sløyfe måltider, men det er et kjærkommet tilbud i tillegg til den tørre laksen og ensformige kyllingen. For meg ble det derimot bare med et glass Coca-Cola Light.

Slapp brus

Når det gjelder brus, så er jeg ikke videre begeistret for maskinen. Her kommer alle slags sprudlende farver ut av samme kran, og alt har en underlig bismak. Kullsyren er også slapp. Jeg undres endog om det faktisk er etterligninger som er brukt fremfor Coca-Cola.

SAS Gold Lounge København alkohol
Utvalget av brennevin.

Nuvel. Jeg hadde spist og drukket nok, og lette i grunnen bare etter et sted med stikkontakt og Wi-Fi. Dette fant jeg like over inngangen ved stillesonen. Her kunne jeg sitte og se ned på alle de adgangsløse som tittet opp og inn i loungen.

Hva får du i loungen?

I likhet med alle andre SAS-lounger får du det aller nødvendigste her. Mat/drikke, toaletter (altfor få!), aviser/magasiner, Wi-Fi og mange og varierende sitteplasser.

SAS Gold Lounge København overblikk
Velkjente omgivelser.

Det sies også at det tilbys dusjer og dagrom, men dette har jeg hverken sett eller prøvd. Det nærmeste er stillesonen helt innerst med tilbakelente stoler i planterike omgivelser. Denne kan være fin å slappe av i hvis du har mye tid å slå ihjel før en lengre tur.

SAS Gold Lounge København utsikt
Utsikt mot avishyllen.

Det er forsåvidt kun stillesonen som skiller denne loungen fra sine tvillinger i Oslo og Stockholm. Selvsagt i tillegg til at den ennå ikke er pusset opp og begynner å dra på årene. Utvalget av drikke og mat er tilnærmet helt likt.

Konklusjon

Alt i alt er dette en helt grei lounge. Jeg ville ikke tilbrakt mer tid enn nødvendig her, især ikke i rushtiden. Allikevel får du en matbit og noe godt i glasset før turen bærer videre av sted.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

SAS Gold Lounge København business
Smugkikker ned på businessloungen.
SAS Gold Lounge København utsikt
Drikke, ost og utsikt innover i loungen.
SAS Gold Lounge København juice
Juicy.
SAS Gold Lounge København PC
PC-er til bruk.
SAS Gold Lounge København resepsjon
Utsikt ned mot resepsjonen.
SAS Gold Lounge København toalett
Altfor få toaletter.
Sammenlign! Les anmeldelsen av SAS Gold Lounge i Oslo og SAS Gold Lounge i Stockholm.