En enkel lounge som fort blir veldig full.

Som Star Alliance Gold-medlem har jeg anledning til å velge blant flere lounger på Newark Liberty Airport. Jeg må si at det fristet særlig å gå inn i Lufthansas Senator Lounge, men ettersom jeg ikke hadde prøvd SAS’ lounge her før, måtte det bli den denne gangen.

Hyggelig resepsjon

Loungen er bemannet med en veldig behjelpelig resepsjon. Her forsøkte jeg og reisefølget å oppgradere til business class, men ettersom flyet var helt fullt var ikke dette mulig. Personen i resepsjonen var allikevel særdeles serviceinnstilt, kompetent og imøtekommende.

SAS Lounge New York stoler
Lyst, men lite plass.

Når det gjelder loungens størrelse er denne heller noe begrenset. Den er liten og innredet i SAS’ typiske interiør med harde pinnestoler og noen mykere stoler (som det naturlig nok blir kamp om etterhvert som det renner inn med folk). Jeg fikk heldigvis sikret meg en av de mykere.

Spis mat før du går inn

I likhet med loungen forøvrig er buffeten begrenset. Jeg var her en søndags formiddag, og utvalget besto av en veldig enkel salat, ost og snacks. Drikkeutvalget var heller ikke av det mest rikholdige, men helt ok for å slukke tørsten og eventuelt andre sorger. Dagens aviser var heller ikke kommet, så jeg måtte slå ihjel tiden med New York Times mens jeg knasket chips.

SAS Lounge New York buffet
Veldig begrenset buffet.

Mitt tips er at du spiser godt før du kommer inn i loungen, men vær tidlig ute. Med tre SAS-fly med tilnærmet samme med avgangstid fylles det fort opp. Jeg registrerte at flere kom inn, men gikk ut igjen på grunn av mangel på plasser.

SAS Lounge New York drikke
Helt greit alkoholutvalg.

Med så mange folk var det også stor trengsel på de tre toalettene i loungen. Det dannet seg faktisk kø ut til buffeten.

Konklusjon

Alt i alt er dette en helt ok lounge som ikke gir noen særlig premiumfølelse. Den fungerer derimot mye bedre enn ingenting. Neste gang besøker jeg derimot Lufthansa Senator Lounge.

Min stjernevurdering: 3 av 6.