Billig billett, ordinær service og enkelt frem.

Barcelona var en av destinasjonene som skulle lide under SAS’ uventede servicekutt som ble vedtatt tidligere i år. Derfor var jeg skeptisk til om jeg i det hele tatt skulle fly med dem til denne pulserende storbyen.

Når jeg først er på reise går jeg nemlig ikke på kompromisser i servicen. Denne gangen fikk dog bli et unntak ettersom billettene i SAS Plus var såpass billige. Faktisk måtte jeg bare ut med drøye 1 600 kr tur/retur. Slett ingen upris.

For sent for hotell

Avgang denne fredag morgenen var 8:05. Et tidspunkt som er akkurat på grensen til om jeg skal unne meg en overnatting på flyplassen eller ikke, slik jeg forøvrig gjorde på vei til Málaga. Da var avgangen dog litt over klokken seks. Denne gang sto jeg derimot over. Penger spart er penger tjent.

SAS Plus Barcelona avgangshall
Klar for innsjekking.

Frokosten hjemme utgikk denne grytidlige og iskalde morgenen. Av erfaring vet jeg at både loungen og flyturen byr på en matbit eller to, og dermed kunne jeg med god samvittighet utsette måltidet noen timer. Jeg hadde nemlig planlagt en god halvtime til bespisning i loungen.

Mye folk, men fort frem

Det var overraskende mange på Gardermoen ved innsjekk. Derfor var jeg ekstra spent på hvordan den nye SAS-fasttracken ville takle pågangen. Sist jeg testet den, kom jeg lynkjapt igjennom. Heldigvis gikk det like fort denne gangen.

SAS Plus Barcelona fast track
Godt med plass i fast track.

Jeg hastet videre mot loungen. Nye Oslo lufthavn er blitt litt av en labyrint med alle de nye butikkene og avstengte områdene. Det gjelder å holde tungen rett i munnen for å finne frem, selv for en som betrakter Jessheims perle som sitt andre hjem.

SAS Plus Barcelona tidlig
Altfor tidlig.

Velfylt gullstue

Ved inngangen til loungen ble jeg møtt av en smilende vertinne som ønsket varmt velkommen. Forøvrig et uvant syn nå med de automatiske portene, men veldig oppløftende.

SAS Plus Barcelona mot loungen
Rett til høyre.

Inne i businessloungen var det relativt glissent. Noe i meg sa at det var i gullstuen folket var samlet, og jommen traff jeg ikke blikk. Her var det en tett befolket.

SAS Plus Barcelona business lounge
Igjennom business-loungen og inn i gullstuen.

Jeg røsket med meg dagens aviser, satte fra meg bagasjen og gjøv løs på buffeten. Ikke overraskende var den ganske så tynn. Ost, skinke, salami og egg i tillegg til noen grønnsaker var det du fant. På hjørnet sto også en kjele med havregrøt.

SAS Plus Barcelona lounge buffet
Buffeten i loungen.

Jeg skar over noen varme baguetter, skjenket glasset med juice og slo meg ned i påvente av boarding. Timingen var aldeles perfekt.

SAS Plus Barcelona frokost lounge
Enkel frokost i loungen.

For sent til å bli prioritert

Gaten var i den nye terminalen, og det var et lite stykke å gå. Jeg som trodde Norwegian skulle holde seg her. Nuvel. Vi rakk ikke den prioriterte ombordstigningen og måtte pent stille oss bakerst i køen. Nå var det store spørsmålet om midtsetet var ledig eller ei.

SAS Plus Barcelona boarding
For sent til prioritert boarding.

Med kun tre rader i Plus, og en nesten stappfull Go-klasse, så det mørkt ut. Heldigvis skulle det vise seg at flaksen var med meg denne gang. Boarding complete og tomt midtsete. Halleluja.

For en tur på noe over tre timer er god plass en viktig forutsetning for komforten og opplevelsen av turen.

SAS Plus Barcelona de-icing
Forsinket på grunn av de-icing.

Enkel servering

På denne morgenflyvningen var det forventet en enkel frokost. Forøvrig den samme som SAS serverer på kortere turer. Jeg har tidligere påpekt at dette bør endres på lengre turer. Mer tid i flyet bør resulterer i mer service.

SAS Plus Barcelona servering
Utdeling av varme kluter.

Før servering kom som vanlig det jeg liker best med Plus, nemlig den varme kluten. Etter en real vask kom også frokostboksen flagrende ned på bordet.

SAS Plus Barcelona frokostboks
Meget enkel frokostboks.
SAS Plus Barcelona frokost
Innholdet i boksen.

Frokosten består som kjent av et varmt rundstykke, pålegg, juice, müsli og yogurt. Veldig enkle greier. Heldigvis hadde jeg spist i loungen.

SAS Plus Barcelona rundstykke
Ikke akkurat noe å bli mett på.

Rikelig med påfyll

Videre under flyvningen ble det servert rikelig med snacks og drikke. Sjokolade og chips gikk ned på høykant, selv om jeg savnet noe mer å bite i.

SAS Plus Barcelona snacks ombord
Fri flyt av snacks og drikke ombord.
SAS Plus Barcelona chips og cola
Chips og cola til å døyve sulten.

Effektivt

Servicen ombord denne morgenen var profesjonell og enkel. Turen gikk utmerket og vi landet på tidtabellen. Det fine med å velge SAS fremfor for eksempel Lufthansa som jeg vurderte, er at ruten er direkte.

SAS Plus Barcelona utsikt
Praktfullt å se solen igjen.

Med ankomst litt over klokken 11 har du hele fredagen til rådighet. Dermed blir weekenden noe lengre enn om du skulle skviset inn en mellomlanding i Frankfurt i tillegg.

Konklusjon

Alt i alt leverer SAS til forventning. Intet ekstraordinært utover en behagelig og enkel flyreise til Barcelona.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Hvor skal jeg bo?

Klikk her for å lese den fyldige anmeldelsen av Hilton Barcelona.