Kan du, uten at firmaet betaler, forsvare å reise på SAS Plus i Norden? 

Jeg må ærlig innrømme at det å fly SAS Plus på korte ruter innad Norge eller Norden ikke er all verden. Ikke nok med det – prisen er også så høy at det på ingen måte kan forsvares ut fra et rasjonelt perspektiv.

Mye mer?

I reklamene sine fremhever SAS at du får så mye mer ved å velge Plus. Vel, hvis mye mer er en plass fremme i flyet og gratis snacks og drikke, så er det ikke mye. Nå snakker jeg selvsagt ut fra et gullkortperspektiv. For alle andre inngår jo fordeler som lounge og fast track også, og da begynner vi jo å snakke om fordeler.

Det skal sies at jeg fløy denne tur/returen Oslo – Stockholm som en tilslutning til min reise i business class til Los Angeles. Således kjøpte jeg jo ikke turen bevisst i Plus, men fikk den «med på kjøpet». Allikevel er det interessant å teste.

SAS Plus Oslo Stockholm utsikt
En praktfull dag å fly på.

En morgenflyvning med god plass

Flyvningen denne gang foregikk om morgenen. Etter en drøy halvtime i gulloungen bar det ned til gate for ombordstigning. Nå var jeg spent på om prioritert ombordstigning ble håndhevet. Og det ble det, ihvertfall delvis. Jeg og reisefølget kom først ombord og slo oss ned på seterad to.

SAS Plus Oslo Stockholm sete
Helt ordinære seter.

Da jeg booket billettene gamblet jeg på at gullfordelen om blokkert midtsete skulle slå til. Dermed satte jeg reisefølget på C og meg selv på A. Og jommen sa jeg smør. Det kom ingen på B, og godt var D. Det var forøvrig langt fra fullt.

Når det er sagt, synes jeg det burde vært en standard fordel når du kjøper Plus at midtsetet er tomt. Når setene ellers er som de lengre bak, burde dette vært en veldig enkel fordel å gi for mer komfort. Nuvel. Denne gangen var det godt med plass.

Veldig enkel frokost

Det er begrenset med servering på denne drøye timeslange flyturen. Det du i det minste får før klokken ni om morgenen er frokost. Reiser du ellers på dagen må du ta til takke med Wasa knekkebrød, chips og drikke.

SAS Plus Oslo Stockholm frokostboks
Frokostboksen.
SAS Plus Oslo Stockholm frokost
Innholdet i frokostboksen.

Frokosten er dog særdeles enkel. Den kommer i billig emballasje og  bærer ikke preg å kvalitet overhodet. Innholdet er derimot helt greit på smak. Det er vanskelig å gjøre noe galt med et rundstykke og noen skiver med ost, skinke og salat.

SAS Plus Oslo Stockholm rundstykke
Rundstykket ferdig satt sammen.

Dersom dette mikrooppvarmede rundstykket ikke faller i smak kan du blande en yogurt med müsli. Både jeg og reisefølget nøyet oss til informasjon med rundstykket.

Servicen denne turen var som vanlig hyggelig og profesjonell utover det lille ekstra. Og det var det for denne gang.

Retur fra Stockholm til Oslo

SAS Plus Oslo Stockholm 70 år
SAS feirer 70 år.

Returen fra Stockholm til Oslo foregikk på formiddagen. Etter et kort opphold i gulloungen i Stockholm bar det av gårde til gate. Både jeg og reisefølget var rimelig trette etter den ti timer lange flyturen fra Los Angeles.

Jeg hadde forsøkt samme triks som på turen til med å blokkere midtsetet, og igjen ble det blink. Høyst sannsynlig på grunn av en rekke tommer seter ellers.

SAS Plus Oslo Stockholm servering
Serveringen i gang.

Intet måltid

Denne gangen fikk vi derimot ikke noe måltid. Nå måtte vi velge fra menyen. Det vil si knekkebrød, chips, muffins eller nøtter. Til min store overraskelse var de nye polarrullene tilgjengelig. Disse skal jo egentlig bare tilbys på lengre ruter.

SAS Plus Oslo Stockholm polarrull og smoothie
Polarrull, smoothie og nøtter.

Jeg hadde sneket meg til en av disse på snackbaren i business class, og ble overrasket over hvor milde og smakfulle de var. Det er med andre ord ikke mye som skal til for å løfte serveringen et par hakk. Jeg forventer ikke glass, bestikk og porselen på korte turer som Stockholm – Oslo, men det er mildt sagt rom for forbedring. Og dette representerer de nye polarrullene.

Konklusjon

For en med gullkort er fordelene med SAS Plus minimale. Jeg ville på ingen måte betalt over dobbel pris for for den «gratis» maten jeg fikk servert. Derimot er det veldig fint med et tilbud som dette når du har bestilt business class på langdistanseruter og skal mellomlande i enten Oslo, Stockholm eller København.

Utover dette kan du ikke forsvare å reise på SAS Plus uten at du reiser på bedriftens regning eller har for mye penger og ønsker å donere dette til SAS.

Min stjernevurdering: 4 av 6.