Kan Lufthansa bevise at det er håp igjen for intraeuropeisk business class?

Det er en kjensgjerning at flere og flere av de store europeiske flyselskapene nedgraderer sitt business class-produkt. Etter min mening bør det være en selvfølge at Lufthansa tilbyr business class på ruter innenriks og innad Europa.

Denne anmeldelsen bygger på min aller første tur med Lufthansa Business Class. Etter å ha fløyet Turkish Airlines’ versjon i vår verdensdel er forventningene skyhøye, selv om noe sier meg at dette blir en opplevelse langt under tyrkernes nivå.

En kraftig smak av SAS

Innsjekk på Gardermoen går sin vante gang. Jeg og reisefølget sjekker inn i SAS’ gull- og businesskranke for deretter å spankulere gjennom fasttracken (som utrolig nok var fast denne tidlige sommerdagen) og opp i SAS’ gullounge.

Boarding foregår etter Lufthansas normale prosedyrer, og oss med statuskort eller business-billett får gå ombord først.

Vel inne i flyet blir vi sittende mens horder av passasjerer trasker forbi. Flyvertinnene er opptatt med å ønske alle velkommen, og hverken jakken blir tatt av eller noen velkomstdrink blir servert. Nu vel, dette kan vi vel strengt tatt ikke forvente lenger i Europa, til tross for at Turkish Airlines fint greier å opprettholde disse eksklusive gestene.

Lufthansa Business Class i Europa fra Oslo til München sete
Et helt vanlig flysete, men med blokkert midtsete.

Flyvertinnene kom derimot med en skral bunke aviser og magasiner vi kunne få låne under flyturen. Jeg sikret meg Times og Newsweek, og sto med andre ord pent over tysktimen denne morgenen.

Toalettkø og ingen meny

Til nå har jeg en sterk følelse av å fly SAS Plus. Denne fortsetter idet jeg ser at økonomiklassepassasjerene baner seg vei gjennom forhenget og frem til toalettet. Jeg må ærlig si at jeg trodde det fremste toalettet var forbeholdt oss i business class, men det er mulig det ble gjort noen unntak denne turen.

Da dette var en morgenflyvning, ble det servert frokost. Denne kom ganske kjapt etter at skiltet med fest setebelte var slukket. Her var det ingen meny å titte i, ei heller noen flyvert ikledd kokkeutrustning.

Lufthansa Business Class i Europa fra Oslo til München servering
Ordinær servering.

Liten, men velsmakende frokost

Den sedvanlige trallen ble dyttet ut i kabinen og et tynt plastbrett med mat ble satt ned på bordplaten. Det noe uvanlige var at maten kom en god stund før drikken.

Maten denne gang besto av noen magre skiver skinke og kalkun i tillegg til et varmt rundstykke og noe ost. Til dessert vanket blåbærmuffins og ferske druer. Kvalitetsmessig var det lite å utsette på dette enkle måltidet. Alt var velsmakende og friskt til tross for at en tyngre amerikaner neppe ville kalt dette en forrett engang.

Lufthansa Business Class i Europa fra Oslo til München mat ombord
Frokosten ombord.

Etterhvert som frokosten begynte å nærme seg slutten, vokste toalettkøen. Ære være dem som ennå satt og spiste på yttersetet.

Selv om det er ekte glass, bestikk og servietter, er det lite som minner om en ekte business class-opplevelse. Denne type mat og servering var det vi fikk i økonomiklasse i gamle dager.

Ikke i toppklasse

Alt i alt en helt ok tur som tross alt er mye bedre enn Lufthansas Economy Classic, men på langt nær noe i toppklasse. Og til en pris på rundt 5 000 tur/retur er det ikke mye merverdi du for for de ekstra tusenlappene.

Lufthansa Business Class i Europa fra Oslo til München innflyvning
Innflyvning mot München.

Konklusjon

Lufthansa Business Class er i mine øyne en forbedret versjon av SAS Plus. Du får garantert blokkert midtsete, bedre mat og lesestoff ombord. Jeg hadde lett valgt Lufthansa fremfor SAS hvis jeg først skulle bruke så mye penger på en bedre flyreise, men hadde jeg fått valget mellom Turkish også, ville det utvilsomt vært det ultimate førstevalget.

Min stjernevurdering: 4 av 6.