Utmerket og profesjonell service med mye inkludert i prisen.

Ettersom jeg er Star Alliance Gold-medlem velger jeg gjerne de flyselskapene som befinner seg i alliansen når jeg skal ut på tur, og da fortrinnsvis SAS. Min endelige destinasjon denne gang var derimot ikke å finne på SAS’ rutekart, slik at turen måtte gå med Lufthansa via Frankfurt. I denne anmeldelsen skal jeg da kun ta for meg første del av reisen.

Ulike billettyper

Lufthansa tilbyr i hovedsak tre ulike billettklasser innad Europa: Economy Light, Economy Classic og Business Class. Førstnevnte er så å si det samme som Economy Classic bortsett fra at man ikke får innsjekket bagasje og setevalg inkludert i prisen. Disse billettene er vanligvis 150,- billigere hver vei og kan trygt anbefales dersom du skal reise kun med håndbagasje. Jeg valgte derimot å gå for Classic som blant annet inkluderer:

  • Håndbagasje 8 kg
  • Innsjekket bagasje på 23 kg
  • Setevalg ved bestilling
  • Gratis mat og drikke (også alkohol) ombord

Enkel og effektiv reise

Sett bort fra bestillingsprosessen starter reisen i Lufthansas app. Her fikk jeg sjekket inn og tilgang på boardingkort. Denne brukte jeg til å legitimere meg i innsjekkingsautomaten gjennom fast track og inn i loungen. Særdeles effektivt. Lufthansa hadde nemlig sørget for at alle mine fordeler som Star Alliance Gold lå inne i billetten.

Jeg slappet av en drøy time i SAS Gold Lounge før jeg gikk ned til gate. Her forsøkte jeg meg på å spørre om en oppgradering til business class, men fikk til svar at dette ikke var mulig.

Ifølge Lufthansa selv skal det gå an å kjøpe oppgradering, men det hadde trolig ikke den SAS-ansatte i dette tilfellet oversikt over. Eneste mulighet til å fly business class var altså å kjøpe billetten til å begynne med. Dette noterte jeg meg til neste gang.

Opplevelsen ombord

Med priority boarding gikk ombordstigningen for min del effektivt og greit. Jeg ble møtt av smilende og hyggelige flyvertinner som ønsket meg «guten Abend» og «herzlich willkommen». Setet for anledningen var like bak gardinen til business class.

Til tross for nesten fullbooket fly var setet i midten ledig. Følelsen av å fly business class var med andre ord nærmere enn jeg skulle tro. Her er jeg usikker på om dette faktisk er en Star Alliance Gold-fordel eller ren tilfeldighet. Jeg håper på førstnevnte.

Enkelt, men gratis

Like etter at flyet var kommet i marsjhøyde startet serveringen. Det ble først delt ut en enkel sandwich – ost eller salami. Etterpå kom drikketrallen. I motsetning til SAS er det her relativt fri flyt av både mineralvann og alkohol – og det helt uten at lommeboken får seg en dagen derpå.

Lufthansa Economy Classic food
Enkel sandwich til mat.

Når det er sagt, var serveringen ganske enkel og sandwichen helt ok. Poenget er på den annen side at dette er en meget hyggelig ekstraservice du ikke lenger får på økonomiklassebilletter med andre flyselskaper.

Flyet jeg fløy var forøvrig nokså nytt og lignet Norwegian i form av setekvalitet og materialvalg. Med andre ord helt ok for korte flyturer.

Konklusjon

Alt i alt var jeg veldig fornøyd med opplevelsen, og ser frem til å fly Lufthansa igjen på mine Europa-turer. Neste gang blir det forhåpentlig i business class.

Min stjernevurdering: 4+ av 6.