En spennende aften med SAS-eliten, men uten de altfor store nyhetene.

En gang i året pleier SAS å invitere sine aller beste kunder til et arrangement med lett servering og drikke. Her får du møte toppledelsen og høre siste nytt fra selskapet. I fjor var jeg i Wellington og gikk glipp av det hele, men i år hadde jeg satt av datoen og sikret meg billett.

Arrangementet var lagt til hippe Vippa i Oslo. Her ble du først møtt av en sikkerhetsvakt før en gjeng med flyvertinner og -verter tok imot deg ved inngangsdøren. Innenfor sto nok en gjeng med navnelister for å registrere gjestene. I tillegg ble du bydd på et glass rød eller hvit vin.

SAS After Work Diamond Event scene
Klart for presentasjoner.

Mingling med hip mat

Den første timen var satt av til mingling og bespisning. Jeg testet to av matbodene, og ble raskt overrasket over SAS’ generøsitet. Vi kunne velge og vrake blant en rekke lekre retter. Jeg nøyet meg dog med noen wraps og en deilig vaffeldessert.

SAS After Work Diamond Event wraps vippa
Smakfulle wraps fra en av bodene på Vippa.

Omgivelsene var ganske uvante til SAS å være, og jeg undret meg hvordan det ble mottatt av de dresskledde herrene med gullforgylte mansjettknapper. Det manglet ihvertfall ikke på fornemt klientell.

SAS After Work Diamond Event dessert vippa
Vippa bød på deilig dessert også.

Stolt CEO

Stemningen var god idet SAS’ CEO Richard Gustafson entret podiet. Han begynte, naturlig nok, med å skryte av alle de fantastiske medarbeiderne i SAS. Dette så ut til å varme godt hos vertene til stede. Og det var også helt på sin plass. Deretter ble det hallelujatendenser når Gustafson presenterte resultatet på to milliarder.

SAS After Work Diamond Event Richard Gustafson
SAS’ CEO Richard Gustafson i slaget.

Nyheter i EuroBonus

Det som kanskje var langt mer interessant var nyhetene knyttet til EuroBonus. Mye var allerede kommet ut på forhånd, men det skadet ikke med en repetisjon. Det var særlig fem områder som ble trukket frem:

  • Oppussing av lounger
  • Enklere verktøy for å booke bonusreiser (i hele verden)
  • Lansering av livsvarig gullmedlemskap
  • Deling av poeng med andre (points pooling)
  • Nye partnersamarbeid

Når det gjaldt lounger var det en glede å høre at gullstuen i København skulle fornyes. Prosjektet er alt i gang, og jeg har smakt litt på endringene. Mye minner om SAS’ innenrikslounge i Oslo. Videre skulle den i Chicago og Paris også få en overhaling.

SAS After Work Diamond Event lounger
Nye lounger i vente.

Enklere å finne bonusreiser

Enklere verktøy for å booke bonusreiser har også vært svært etterlengtet. Tidligere i år fikk vi jo tilgang på en beta-versjon for reservering av Star Alliance-billetter i økonomi og business class. Et lite fremskritt i forhold til å ringe SAS.

Det som videre skulle komme var en slags kalenderoversikt over tilgjengelige bonusreiser med SAS. Her kunne du velge varighet på reisen, klasse og destinasjoner. Uhyre praktisk! I dag er det mye prøving og feiling før du finner ønsket bonusreise og klasse.

Livstidsgull og poengdeling

Life Time Gold har det vært mye snikksnakk rundt en god stund, og noen få er også blitt tildelt dette allerede, men nå ble det altså offisielt lansert. Jeg er godt på vei mot mitt livstidsgullkort, men håper at SAS på et tidspunkt kan utvide til Life Time Diamond også.

SAS After Work Diamond Event life time gold card
Livstidsgullkort.

Points pooling innebar at du kunne ha inntil syv familiemedlemmer eller venner som deler poeng med deg. De eldste poengene benyttes først, og dermed er faren for utløp mindre for dem som ikke har diamantkort eller høyere. Praktisk.

Øvrige fordeler

Til slutt ble partnerfordeler trukket frem. Blant annet ventet nå statusmatch til AVIS’ President’s Club for diamantmedlemmer og fri årsavgift på de nye American Express-kortene for pandionmedlemmer.

Pandion fikk også en ekstra fordel hva gjaldt bonusereiser ved at det alltid ville være tilgjengelig så lenge det var ledige seter ombord i Europa. Generøst. Jeg skulle ønske dette også omfattet diamantmedlemmer.

Etter et motivasjonsforedrag om ledelse til slutt gikk vi tilbake til bespisningen og minglingen igjen. Jeg satte derimot kursen hjemover, og på vei ut døren ventet en meget generøs goodiebag bestående av en bok om champagne, SAS-drikkeflaske og noen gadgets fra AVIS.

Nå gledet jeg meg allerede til neste års event. Mer av dette, SAS!