Du hører om det på eksklusive hoteller, men hva er det egentlig? 

Når du er ute og reiser støter du ofte på begreper og tjenester som ikke akkurat er selvforklarende. Hors d’oeuvre er intet unntak. Står dette som inkludert i hotelloppholdet ditt, kan du du som regel glede deg.

Hors d’oeuvre er et kulinarisk begrep som enkelt oversatt fra fransk betyr forrett. Det er altså snakk om mat som skal vekke appetitten din før middag. På hoteller serveres dette ofte i loungen, og kan være av ulike slag.

The Ritz-Carlton Berlin Club Lounge champagne
Her skåler vi i ekte champagne på Ritz-Carlton.

Hvilken mat får du?

Kalde og varme kanapeer, snacks, oster, frukt og kjeks er det du kan forvente deg å få servert. Her er det selvsagt lokale variasjoner i hva du får.

Hilton Tokyo Executive Lounge hors d'oeuvre
Smakfulle kanapeer i loungen på Hilton Tokyo.

Fri bar?

Godt drikke hører selvsagt også med. Noen hoteller (typisk i USA) tar betalt for drikkevarene mens andre har det inkludert. Hilton og The Ritz-Carlton inkluderer som regel alltid. Sheraton og Marriott er ofte mindre generøse.

Hilton Barcelona Executive Lounge hors d'oeuvre drikke
Greit utvalg av drikke på Hilton Barcelona.

Min erfaring er at variasjonene fra hotell til hotell er veldig store. Selv om hors d’oeuvre betyr gratis småretter, så bør du ikke anse det som stedet å spise middag. Da har du misforstått konseptet.

Les anmeldelser fra hoteller med hors d’oeuvre