Midt mellom flyplassen og sentrum ligger denne perlen av et hotell.

Marriott er ofte en kjede som forbindes med flyplasser og effektive sovestasjoner du helst ikke forblir lenge på. Dette hotellet er derimot et gledelig unntak.

Lisbon Marriott Hotel har gode anmeldelser på TripAdvisor og rangeres som et firestjerners hotell. Dette får brått et annet inntrykk når du ankommer. Her blir drosjedøren åpnet av en hyggelig portier. Bagasjen tas hånd om av pikkoloer. Unektelig likt en femstjernes opplevelse.

Ved ankomst i resepsjonen blir vi mottatt som om vi er ventet. Resepsjonisten er særdeles imøtekommende og sjekker oss inn på profesjonelt vis. Rommet denne gangen er en Executive Suite i en av de høyeste etasjene med utsikt innover mot sentrum.

Luksuriøst rom

Marriott Lisbon Hotel suite
Meget romslig suite.

Hotellet bærer preg av å være noe eldre i innredningen. Dette gir en følelse av gullforgylt luksus og badekar med løveføtter, selv om det ikke er tilfellet her.

Rommet er forøvrig 52 kvadratmeter stort og delt inn i stue og soverom med to bad og to balkonger. Renholdet er upåklagelig og fasilitetene mange. Minibar, badeartikler, morgenkåpe, tøfler, kaffemaskin og et drøss av håndklær er bare noe av det du får. I tillegg finnes en innholdsrik room service-meny som jeg denne gangen dessverre ikke fikk testet.

Marriott Lisbon Hotel bad
Stort bad med både badekar og dusj.

Hyggelig lounge

Ettersom dette er et executive-rom, er tilgang til hotellets lounge inkludert. Denne innbefatter gratis drikkevarer og snacks gjennom hele dagen. Fra klokken 17 til 19 er det i tillegg hors d’oeuvre. Det vil si gratis servering av alkoholholdige drikkevarer og mindre forretter av alle slag.

Marriott Lisbon Hotel Executive Lounge
Et lite utsnitt av loungen.

Å tilbringe kvelden i loungen etter en lang dag med sightseeing er å anbefale. Særlig interessant er det å beskue klientellet som vanker her. På den ene siden har du de ensomme, vante ulvene med avis og vinglasset som fredelig slapper av og innimellom slår av en prat med de andre gjestene. På den andre har du de røslige amerikanerne som nærmest fortærer middagen med et utall av de små forrettene servert under hors d’oeuvre. Ingenting smaker så godt som det som er gratis, sies det.

Mange tilbud

Hotellet tilbyr ellers et treningsstudio, utendørs basseng og noen solsenger. For anledningen fikk jeg ikke testet noen av delene, men på en solskinnsdag ville det vært nydelig å slappe av utendørs. Loungen er bare én etasje opp, og det vil være ypperlig å hente seg forfriskninger herfra for å nyte nede ved bassenget.

Merk at du må velge et executive-rom for å få tilgang til loungen. Dette er ikke nødvendigvis så dyrt, og du trenger ikke bo i en suite.

Marriott Lisbon Hotel frokost
Utsikt mot bassenget fra loungen.

Utsøkt mat

Restauranten ble testet i to omganger. Denne hadde en mindre meny med noen utvalgte, smakfulle retter. Selv om det skortet på engelskkunnskapene blant de eldre servitørene, var servicen upåklagelig.

Frokosten ble fortært i loungen. Denne var av den enklere sorten, men hadde det du forventer: bacon, eggerøre, brød, fersk frukt, frokostblandinger og kaffe/juice. Dessuten var det en langt mer behagelig opplevelse å sitte her fremfor med mange andre i frokostsalen.

Marriott Lisbon Hotel hors d'ouvré
Små forretter under hors d’oeuvre i loungen.

Konklusjon

Alt i alt er dette et utsøkt hotell med alt du kan tenke deg. Ulempen er at det ligger noe utenfor sentrumskjernen, men nærheten til flyplassen er til gjengjeld uhyre praktisk.

Min stjernevurdering: 5- av 6.