Den ultimate internasjonale luksusen i Tokyo.

Du mister kanskje litt av den autentiske Tokyo-stemningen ved å bo på et av de store kjedehotellene, men sannelig får du mye annet med på kjøpet.

Ifølge TripAdvisor er Hilton Tokyo det tredje beste hotellet i Shinjuku-distriktet. Det ligger like ved regjeringsbygningen og noen minutter fra den berømte haven Shinjuku Gyoen. Av 2 145 ting å gjøre i Tokyo havner denne haven på topp, og det med god grunn. Beliggenheten er med andre ord helt enestående.

Den enkleste måten å komme seg til Hilton Tokyo på er via shuttlebuss som går direkte fra Narita-flyplassen og stopper rett utenfor hotellinngangen. Denne tar mellom én og to timer avhengig av tid på døgnet.

Masse folk

Ved ankomst bukker pikkoloene til bussen og ønsker oss velkommen til hotellet. Denne fredags morgenen er det noe hektisk i resepsjonen og det kryr av folk. Jeg hadde forventet å finne en egen skranke for gullmedlemmer, men måtte pent stille meg i den ordinære. Dette gikk i og for seg veldig greit til tross for en særdeles utydelig engelskuttale på resepsjonisten.

I ettertid innså jeg at vi som bodde på executive floor hadde en egen resepsjon i 28. etasje. Ergerlig å finne ut av i ettertid, men denne ble definitivt brukt til å sjekke ut fra. Denne var forøvrig også inngangen til executive lounge.

Hilton Tokyo Executive Lounge resepsjon
Loungens resepsjon.

Majestetisk utsikt fra suiten

Rommet for anledningen var en king executive suite i 27. etasje. Etter å ha dratt kortet ut av låsen og åpnet døren ble jeg slått i bakken av den fenomenale utsikten. Vinduene var store og skyskraperne nærmest reiste seg inn i rommet.

Hilton Tokyo King Executive Suite utsikt
Storslått utsikt fra kontorpulten.

Det som forundret meg noe etter at euforien av utsikten hadde lagt seg, var at rommet var ganske så åpent og lite til suite å være. Denne kunne knapt være mer enn maks 40 kvadratmeter. Vanligvis pleier suiter av dette kaliberet å ha en adskilt stue og soveromsløsning. Her var alt i ett slik at følelsen av et standard hotellrom var sterkt tilstedeværende.

Hilton Tokyo King Executive Suite
King Executive Suite.

Forøvrig hadde suiten det den skulle. Fyldig minibar, badekåper, tøfler, masse toalettartikler, overflod av håndklær, room service og selvsagt tilgang til loungen. Toalettet var av den japanske sorten og badet var utstyrt med både dusj og badekar. Sengen var stor og god med litt for mange puter.

Hilton Tokyo King Executive Suite bad
Det japanske toalettet er på plass.

Overdådig frokost

Ettersom rommet var på executive floor var frokost i loungen inkludert. I tillegg hadde jeg adgang, på grunn av gullkortet i Hilton, til hotellets to øvrige frokostrestauranter. Dermed hadde jeg tre alternativer.

Av erfaring vet jeg at frokosten ofte er noe tynn i hotellounger. Med den forutinntatte holdningen gikk jeg dermed rett ned i den ordinære restauranten i håp om et bedre utvalg. Førsteinntrykket her var slående. Det var en rekke buffeter med mat for enhver gane.

Hilton Tokyo frokost
Et lite utsnitt av frokostbuffeten.

Du hadde den tradisjonelle amerikanske, den søte franske og den noe spesielle kinesiske. Den eneste sansen som smakte på sistnevnte var synet, og det forble med det. Med andre ord var det intet å si på utvalget, ei heller restaurantens eksklusive innredning med utstilling av rått kjøtt og kokker som laget maten i åpne kjøkken. Omgivelsene var derimot noe kaotiske da det var så stort og plass til så mange folk.

Hilton Tokyo kinesisk frokost
Den kinesiske frokosten.

En enestående lekker lounge

Etter å ha prøvd hovedfrokosten den ene dagen, ble det til at jeg gikk for loungen den neste. Rett og slett av ren nysgjerrighet. Og det skulle vise seg å være et sjakktrekk. Det var noe av det beste jeg har opplevd i en lounge.

Hilton Tokyo Executive Lounge inngang
Inngangen til loungen.

Utvalget var hakket tynnere, men samtidig var kvaliteten mye høyere. Du hadde endog mulighet til å starte dagen med champagne og friske bær. Her var det bare å innrømme først som sist at det var et feiltrinn å velge hovedrestauranten, selv om denne nok overgår det meste av hotellfrokoster du noensinne tidligere har smakt.

Hilton Tokyo Executive Lounge frokost
Frokostbuffeten i loungen.

Omgivelsene har faktisk mye å si. Den rolige og avslappende atmosfæren i loungen gir den et unikt fortrinn. I tillegg til et utvalg av mineralvann, kaffe/te og snacks var det også hors d’oeuvre på ettermiddagen. Her fikk du smake delikate forretter og nippe til edle dråper mens du så solen gå ned bak skyskraperne. Rett og slett en magisk opplevelse.

Hilton Tokyo Executive Lounge hors d'oeuvre
Tid for hors d’oeuvre i loungen.

Loungen var forøvrig bemannet med en særdeles imøtekommende resepsjon og en behjelpelig concierge. Det var ingen vits å gå ned i lobbyen til den ordinære resepsjonen med dette unike tilbudet til stede.

Alt du kan tenke deg

Jeg fikk dessverre ikke testet hverken room service eller maten i en av hotellets restauranter, men jeg vil anta dette sto i stil med kvaliteten forøvrig. Hotellet hadde forøvrig et stort treningsstudio, basseng og spa, noe jeg heller ikke fikk testet.

Hilton Tokyo fitness
Et lite utsnitt av treningsrommet.

Konklusjon

Alt i alt er Hilton Tokyo et enestående eksklusivt hotell i fine omgivelser. Servicen er upåklagelig og tilbudet rikt. Jeg vil på det sterkeste anbefale å booke et rom på executive floor for å få maksimalt ut av opplevelsen.

Min stjernevurdering: 6 av 6.

Flere bilder

Hilton Tokyo kjøtt
Interiøret i restauranten.
Hilton Tokyo frokost
Kokk til frokost.
Hilton Tokyo Executive Lounge drikke
Et lite utvalg av den sterkere drikken i loungen.
Hilton Tokyo Executive Lounge utsikt
Fenomenal utsikt fra loungen i 28. etasje.