Kunne forventningene bli lave nok?

Det er en kjensgjerning at Uniteds lounger ikke er noen gourmetrestauranter. Derfor gikk jeg inn i innenriksloungen på Newark med særdeles lave forventninger. Etter full oppvartning hos Lufthansa fra München var jeg beredt på skuffelse.

Og skuffelsen skulle vise seg å komme tidlig. Det var allerede i resepsjonen bygget seg opp kø. Det er første gang jeg har opplevd ekte kø for å komme inn i en lounge. Nuvel, inn skulle jeg uansett. Det var tross alt flere timer til flyturen til San Juan.

United Club Newark kø
Køen inn til loungen.

Får vi plass?

Jeg skulle fort angre på ønsket om å komme inn. Loungen var overfylt og jakten på sitteplasser virket som et tapt slag. Heldigvis klarte to meget fyldige forretningsreisende å lette på baken og frigi tre seter nederst i hjørnet ved baren. Problemet var at vi var fire reisende.

United Club Newark sitteplasser
Mange sitteplasser, men ikke nok.

Det var i grunnen lite å si på loungens størrelse. Sitteplasser, kontoravlukker og barstoler var det mange av. Det var endog et eget fjernsynsrom tilgjengelig. Lite hjalp det når det var for mange folk på tur denne ettermiddagen.

Mens resten av reisefølget satte seg i hjørnet for å nyte noen drinker, tok jeg turen til et av kontorene i håp om å finne et pusterom. Her fikk jeg lagt fra meg bagasjen og satt iPhonen til lading.

Hvor er maten?

Etter noenlunde å ha fått pusten tilbake bestemte jeg meg for å finne noe å bite i. Det var flere buffeter rundt omkring i loungen, men idet jeg tittet nærmere så var det det samme tynne utvalget overalt. Suppe, grønnsaker og nøtter. That’s it.

United Club Newark buffet
Suppe som eneste «varmmat».

Er det et sted i USA du føler at du ikke lenger er i USA så må det være i Uniteds lounger. Hvor er cookiene og fastfooden?

United Club Newark grønnsaker
Tynt, men sunt matutvalg.

Når det gjaldt drikkeutvalget, så ble dette servert over disk. Baren så stor og innholdsrik ut. Å slukke tørsten skulle visst ikke være noe problem. Jeg nøyet meg med en cola. Sorgen var at det ble isbiter med colasmak i stedet, og ikke engang ekte Coca-Cola. Her var det åpenbart store innsparingstiltak på gang.

United Club Newark bar
Fyldig bar med slapp service.

Forøvrig var det lite fasiliteter. Toalettene var enkle og føltes ut som flyplasstoaletter ellers. Utvalget av aviser og magasiner var særdeles tynt. Det positive var at Wi-Fi-en var overraskende bra.

Konklusjon

Alt i alt vil jeg fraråde et besøk i denne loungen hvis avslapning er formålet. Det er en stressende atmosfære med lite annet å by på enn suppe og isbiter med smak. Dra for all del ikke tidlig til flyplassen for å avlegge loungen en visitt.

Min stjernevurdering: 2 av 6.