NB! Denne loungen er lagt ned og erstattet. Les mer her!

Dette er den loungen som irriterer meg aller mest. Hvorfor? 

Da SAS for et par år siden lanserte innenrikslounge på Gardermoen var dette et kjærkomment og etterlengtet tilbud til oss som har Oslo som utfartsåre til resten av Norge.

Forventningene var selvsagt lave til hva slags tilbud dette kom til å bli, men det viste seg faktisk å være ganske ok. Vel å merke hvis vi ser bort fra et vesentlig problem som jeg opplever hver gang jeg er her. Det skal jeg komme tilbake til.

SAS Innenrikslounge Oslo utsikt
Utsikt ned mot gatene.

Loungen ligger i enden av innenriksterminalen i andre etasje med utsikt ned mot gatene. Den er betjent av automater som verifiserer gjestene. Ikke sjelden har jeg opplevd folk streve med å komme seg inn. Da både de med rettmessig adgang og noen håpefulle som tror deres ordinære SAS-billett får dem inn. Selv har jeg aldri opplevd problemer med akkurat det.

Hva får du?

Det første som møter deg ved inngangen er hyllen med aviser. Her kan du ta med deg en rykende fersk utgave av Dagens Næringsliv, Dagbladet eller Aftenposten. Dette synes jeg er et fint og kjærkomment tilbud etter at SAS fjernet de gratis avisene ombord i flyet. Det burde forsåvidt også være standard i caféloungene.

SAS Innenrikslounge Oslo aviser
Greit utvalg av dagens aviser.

Litt lenger inn finner du «buffeten». Riktignok hender det at du får mat her, men den er dominert av snacks. Jeg har ikke tall på alle de ettermiddagene jeg har erstattet middagen med gulrøtter, chips og cola.

Alkohol og pølsetorsdag

For ja, det er det du får: enkle grønnsaker og chips med dip. I tillegg har du suppen med noen tørre brødbiter til. Reiser du på torsdager er du derimot så heldig å få wienerpølser i brød/lompe. Da sparer du deg femtilappen Frank’s litt lenger oppi terminalen skulle hatt for samme pølse. Ingenting smaker så godt som det som er gratis.

SAS Innenrikslounge Oslo pølsetorsdag
Pølsetorsdag.

Av drikke får du brus/juice, øl og vin på dispenser. I tillegg står noe alkoholfritt øl/vin i buffeten. Iblant hender det også at noen glutenfrie browniebiter dukker opp. Ypperlig til kaffen. Forøvrig har du noen skåler med tørre havre- og sjokoladekjeks til å dempe søtsuget.

SAS Innenrikslounge Oslo brownies
Glutenfrie brownies.

Ellers står det noen skåler med gulnet frukt rundt omkring i lokalet. Jeg vil ikke si utvalget av ting å bite i er tynt, særlig med tanke på hva for eksempel United Airlines tilbyr sine reisende på interkontinentale flyvninger, men det er heller ikke storartet.

Kampen for tilværelsen

Men så til det store problemet. Jeg reiser som kjent oftest i rushtiden med alle de andre gullguttene til SAS. Det er i og for seg hyggelig det, men ikke når det kommer til kamp om plassen i loungen.

SAS Innenrikslounge Oslo inngang
Tydelig overfylt allerede ved inngangen.

Hver bidige gang jeg besøker innenriksloungen er den smekkfull. Folk sitter tett i tett og tygger på blomkål og chips mens andre står ved inngangen og frenetisk sipper i seg et halvfullt plastglass med øl.

Det står endog noen og vokter godstolene i håp om at folk skal gå slik at de kan sikre seg dem. Er jeg heldig finner jeg meg en pinnekrakk i et hjørne.

SAS Innenrikslounge Oslo øl og chips
Øl og chips.

Tidligere dro jeg ofte litt før til Gardermoen for å nyte loungen. Den tid er definitivt forbi. Nå gruer jeg meg til å gå inn, og det hender ofte at jeg heller finner meg en plass på utsiden. Det er langt mindre stressende.

Konklusjon

En lounge skal være et pusterom på reisen hvor du slipper kaoset i terminalen. Dette er dessverre ikke tilfellet med SAS’ innenrikslounge. Det ryktes derimot at SAS snart skal utvide med mange flere kvadratmeter. Det ser jeg virkelig frem til.

Det at loungen heller ikke tilbyr egne toaletter til gjestene trekker også ned. Det å slippe å stå i kø når du må gjøre ditt fornødne er en uvurderlig fordel som burde vært til stede i en lounge av dette kaliberet.

Enn så lenge vil jeg styre unna i rushtiden. Reiser du derimot på formiddagen eller etter rushet kan jeg anbefale en tur innom – gjerne også litt før du skal fly. Det er et veldig fint tilbud fra SAS til oss innenriksreisende tross alt.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

SAS Innenrikslounge Oslo adgang
Velkommen til en kaotisk oase.
SAS Innenrikslounge Oslo lite folk
En sjelden opplevelse med lite folk.
SAS Innenrikslounge Oslo
Trangt om plassen.