Leverer Lufthansa en verdig avslutning på en lang tur?

Jeg skulle få anledning til å teste nok en morgenflyvning med Lufthansas europeiske business class. Sist var jeg ikke akkurat i ekstase, selv om det var et solid produkt.

Med en ekstremt kort mellomlanding i Frankfurt etter turen fra Houston, fikk jeg hverken anledning til å teste velkomst- eller Senator-loungen. Sistnevnte har jeg heldigvis fått testet før, slik at det var ingen stor krise.

Lufthansa Business Class Frankfurt Oslo flyplass
Utsikt mot Frankfurt lufthavn.

Reisefølget og jeg løp mot gaten og rakk akkurat å komme ombord i den siste bussen til flyet. Dermed fikk vi ikke testet om den prioriterte ombordstigningen gikk som den skulle eller ei. Derimot opplevde vi ulempen med å havne i siste buss.

Hva med en egen buss?

Bussen sto nemlig og ventet helt til de aller siste passasjerene var ombord. Og for oss vante reisende var vi dessverre ikke blant de siste denne gang. Dermed ble det rundt 20 klamme minutter stående tett inne i bussen og vente.

Her synes jeg ærlig talt Lufthansa kunne spandert på seg en egen minibuss til business class-passasjerer slik som Turkish Airlines gjør. Spesielt når prisen én vei sjelden beløper seg under 3 000 kroner.

Vanlige seter

Etter at vi omsider var kommet ombord og de siste passasjerene var på plass, fikk vi spørsmål om hvilke aviser og magasiner vi ønsket å lese. Det var tid for Time denne gang. Dessverre ble det ingen velkomstdrink til.

Lufthansa Business Class Frankfurt Oslo sete
Helt ordinære seter.

Setet er tilsvarende som i økonomiklasse. Den eneste forskjellen er at midtsetet alltid står tomt. Veldig kjekt for å legge fra seg ting og sette fra seg overflødig drikke.

Det pussige er at det kun er noen rader som har et bord imellom til å sette drikken på. Mitt sete denne gang hadde ikke et slikt bord. Nuvel. Turen tar i overkant av to timer, så det var ikke verdens undergang.

Lufthansa Business Class Frankfurt Oslo kabin
Mattrallen kommer igjennom kabinen.

Jeg var spent på å se om Lufthansa kom til å servere den samme enkle maten som sist til frokost. Idet brettet kom så jeg at dette ikke var tilfelle.

Enkel frokostblanding

Denne gangen var det en eller annen frokostblanding med ferske bær som sto på menyen. Ved siden av lå en liten Lufthansa-melk til å blande i.

Lufthansa Business Class Frankfurt Oslo frokost mat
Dagens frokost.

Dersom frokostblandingen ikke var helt i din gate, kunne du smøre deg et rundstykke med ost og salami eller syltetøy. I tillegg til kaffe/te eller kald drikke var dette alt du fikk denne turen. Det ble forøvrig ikke tilbudt flere enn dette ene rundstykket heller.

Alt var bedre før

Selv om maten ble servert med ekte bestikk og porselen, så er det ikke i nærheten av det du forventer når du flyr business class, selv på en så kort tur som denne. Dette er servering økonomiklasse på 70-tallet verdig. Uansett var jeg ikke så veldig sulten, så det gikk nokså fint.

Servicen var forøvrig helt ordinær og profesjonell. Igjen synes jeg toalettkøen fra passasjerene bak gardinen ikke har noe å gjøre foran gardinen. Men etter det jeg har forstått er dette normal prosedyre hos Lufthansa.

Konklusjon

Lufthansas europeiske business class er bare noen hakk bedre enn SAS Plus, men det er neimen ikke mye som skiller lenger. Business class-følelsen er et stykke unna.

Min stjernevurdering: 4 av 6.