Leverer et femstjerners flyselskap også en femstjerners lounge?

Som Star Alliance-medlem har vi med gullkort tilgang til ANAs lounger. På min retur fra Tokyo med SAS Business valgte jeg å legge turen innom for å teste – til tross for en nokså lang spasertur fra gaten.

Ved ankomst så jeg at det var to forskjellige lounger: en for førsteklassepassasjerer og en for business- og gullmedlemmer. Ganske likt slik Lufthansa gjør det. For anledningen var det dessverre ikke førsteklasseloungen som skulle prøves.

ANA Lounge Tokyo Narita resepsjon
Star Wars-effekter i resepsjonen.

Resepsjonen er stor og innbydende med mye dekorativ kreativitet. Det sto blant annet et modellfly og en underlig Star Wars-maskin midt i glaningen. Som japanere flest var ankomsten forøvrig særdeles imøtekommende og hyggelig. Det var i tillegg ganske få folk i loungen og nok av boltreplass. En meget god start.

ANA Lounge Tokyo Narita sitteplasser
Mange dype skinnstoler å velge imellom.

Hvor er forfriskningene?

Etter å ha slått meg ned i en av de dype skinnstolene måtte jeg utforske mattilbudet. Ettersom det var morgen var det etter alt å dømme japansk frokost som sto på menyen. Jeg slet litt med å finne ut av hvor forfriskningene var, men etter en del forsøk fant jeg ut at det var gjemt i noe dårlig merkede dispensere.

ANA Lounge Tokyo Narita mat
Noe av den japanske maten.

Det som overrasket meg var at det var så lite «lite» mat i buffeten. Det skulle senere vise seg at du kunne bestille varmmat fra en kantinelignende bod. Denne fikk jeg ikke prøvd, men maten på buffeten var langt innenfor. Utvalget var, i forhold til United Club Lounge på samme flyplass, særdeles bra.

ANA Lounge Tokyo Narita kantine
En noe mer eksklusiv kantine?

Det at du måtte levere tilbake bestikk og tallerkener selv i en bod, trakk litt av luksusfølelsen ned.

Rom for avslapning

Ellers var det nok av fasiliteter i loungen. Et rikholdig utvalg av internasjonale aviser og magasiner, flere toaletter med dusjmuligheter samt egne avlukker med massasjestoler og «stillerom».

Konklusjon

Alt i alt er dette en tilfredsstillende lounge. Om den svarer til fem stjerner er jeg noe usikker på, men den er definitivt flere nivåer over United Club. Reiser du med Star Alliance, bør du utvilsomt legge turen hit.

Min stjernevurdering: 4+ av 6.

Flere bilder

ANA Lounge Tokyo Narita mat på fat
Nudler og sursøt kylling fra buffeten.
ANA Lounge Tokyo Narita buffet
Buffeten.
PS! Ønsker du å få vite når nye innlegg kommer? Følg meg på Facebook!