Har du også ergret deg over at hvem som helst slipper ombord først? Nå er det slutt.

Jeg mottok nylig en e-post fra SAS med den gledelige nyheten om at den prioriterte ombordstigningsprosessen endelig skal begynne å bli overholdt.

SAS priority boarding

Det virker som at både Stockholm og København har tatt i bruk den nye løsningen med soner. Jeg har ennå ikke fått anledning til å teste dette, men gleder meg stort til det kommer til Oslo.

Med alle de digitale løsningene i dag skulle man tro dette var et tastetrykk unna og innført forlengst, men bedre sent enn aldri. Tommel opp for et godt tiltak fra SAS’ side til oss som reiser litt mer enn gjennomsnittet og er glad i fordeler.

Hvordan fungerer det?

Hvis du har fløyet med amerikanske flyselskaper er prioritert ombordstigning i soner et velkjent fenomen. Du får altså kun mulighet til å gå ombord når den sonen som står oppgitt på din billett boarder. Det er med andre ord ikke lenger mulig å snike i køen.

Prioritert ombordstigning gjelder for alle som reiser i SAS Plus, SAS Business eller innehar et gull– eller diamantkort. Jeg vil tro det også gjelder Star Alliance Gold.