Det jeg trodde var uoppnåelig for en feriereisende ble plutselig virkelighet.

Som du sikkert har fått med deg, så reiser jeg en god del mer enn gjennomsnittet. Det gir på sikt også utslag i statuskort hos flyselskaper og hotellkjeder.

For rundt ett år siden skrev jeg om hvordan jeg fikk gullkort i SAS. Dette var i hovedsak et resultat av at jeg pendlet mellom Trondheim og Oslo. Etter at jeg bosatte meg permanent i Oslo, tok pendlingen naturlig nok slutt. Både gull- og diamantkort virket da å være ganske langt unna.

Våren 2016 skjedde det noe. Jeg bestemte meg for å satse på bloggen og oppleve mer av verden. Dermed eskalerte reisevirksomheten betraktelig. For ja, du skal reise veldig mye for å sikre deg diamantkort i SAS. Jeg kan avsløre først som sist at det ikke er noen direkte snarveier til målet.

Hva må du ha for å få diamantkort?

SAS krever at du samler 90 000 poeng eller flyr 90 ganger med dem hvert år for å skaffe og opprettholde diamantkortet. Dette er særdeles mye. Én innenriksflyvning i SAS Go gir deg for eksempel 250 poeng. Sjekk poengtabellen her.

Det finnes selvsagt mange enklere og billigere måter å få diamantkortet på enn enkeltflyvninger i økonomiklasse. Og det er her svaret ligger for min del. Jeg har så å si kun fløyet business class:

Disse turene i seg selv gir poeng nok til langt over gullkort. I tillegg har jeg hatt en rekke kortere reiser med SAS.

På under et halvt år har jeg altså klart å reise meg til diamantkort. Når jeg ser tilbake er jeg like forundret som det du er. Noen vil kanskje kalle det galskap. Jeg kaller det lidenskap.

Hva koster det?

Mange tror at reisene er sponset. Jeg kan en gang for alle slå fast at ingen innlegg på denne bloggen foreløpig er kommersielt sponset. Så ja, samtlige av disse turene har kostet penger.

Jeg følger forøvrig reisemarkedet tett. Det gjør at jeg evner å fange opp meget gunstige tilbud kjapt. Da slår jeg til uten å nøle. Dette gjør at jeg blant annet sikrer meg business class-reiser til halv pris. Les mer om hvordan jeg finner billige flybilletter her.

Når det er sagt: Den prisen jeg sparer i kroner, jobber jeg inn i tid. Det tar nemlig mye tid å finne disse reisene. Men det er fullt mulig også for en fritidsreisende.