Mange har lurt på hvordan jeg får råd til å reise så mye.

Mye av svaret ligger i en kombinasjon av effektive prissammenligningsverktøy og tid. For ja, uansett hvordan du snur og vender på det så er det tidkrevende å finne de beste prisene og reisene.

Et av mine absolutte favorittverktøy i jakten på billige flybilletter er Google Flights. Denne søkemotoren sammenligner priser fra en rekke flyselskaper og kombinerer billetter som er billigst mulig etter dine preferanser. Det være seg klasse ombord, flyselskaper eller antall reisende.

Det skal sies at Google har en lang vei å gå når det kommer til å tilby et feilfritt produkt. Jeg opplever ofte at det er vanskelig å bestille den prisen som Google oppgir. Derfor bruker jeg tjenesten mer som et utgangspunkt for mine videre søk.

Når øker prisene på flybilletter?

Dette spørsmålet har du sikkert stilt deg mange ganger etter at du har sett prisene gjøre et byks i forhold til tidligere da du så på akkurat den samme reisen. Dette er uforutsigbart og tvinger en til å bestille med det samme.

Hittil har det ikke vært noe verktøy som har kunnet forutse når prisene kommer til å endre seg. Google Flights har nå derimot fått en helt ny funksjon som gir deg denne verdifulle informasjonen. I tillegg skal bestillingsprosessen bli mye enklere.

Google sier at de nye funksjonene trolig vil komme i løpet av de neste ukene. Det er med andre ord bare å glede seg.

Sjekk flyselskapenes nettsider

Jeg kommer nok ikke til å bestille direkte fra Google, men heller fortsette å bruke det som et verktøy i jakten på den rimeligste og beste reisen.

Det er verdt å nevne at jeg ellers foretrekker å besøke flyselskapenes sider direkte for å fange opp begrensede tilbud og lignende. Et meget godt eksempel her er SAS’ torsdagstilbud. Her dukker det ofte opp veldig gunstige priser som må bestilles i et begrenset tidsrom fra 18:00 til 0:00 på, nettopp, torsdager.

Det finnes egentlig ingen snarvei til de billigste og mest eksklusive reisene. Det du ofte sparer i kroner, jobber du igjen med tid brukt.