Det nye konseptet skal frigi plass og være mer smakfullt. Stemmer det? 

Etter å ha inntatt en fortreffelig frokost på Radisson Blu Hotel Værnes Airport, bar det av gårde til fasttracken og mot utland. Som kjent hadde reisefølget og jeg alt sjekket bagasjen inn for å spare tid.

Direkteruten fra Trondheim til Stockholm er på mange måter veldig praktisk hvis du skal ut og fly langt med SAS. Da slipper du en ekstra mellomlanding i Oslo. Ulempen er dessverre at flyet er av en mindre variant og flys av CityJet. Det skulle dog ikke legge noen demper på opplevelsen av det nye servicekonseptet.

SAS Plus Trondheim Stockholm fast track
Susende igjennom fast track.

Kjapt inn

Det var lite kø i sikkerhetskontrollen denne grytidlige morgenen. Kun fire minutter ventetid for allmuen. Det hindret ikke meg i å benytte fasttracken. Jeg gled som alltid elegant igjennom og var kjapt ute. Det dumme er at det ikke finnes noen lounge å nyte den overskytende tiden i bortsett fra innenriksvarianten.

SAS Plus Trondheim Stockholm fly
Bedre å gå enn å busse.

Det var dog ikke mange minuttene å vente før boarding gikk i gang. Solen strålte idet vi gikk ombord i den Widerøe-aktige maskinen. Vel inne slo jeg meg ned i sete 3A. Her var setekonfigurasjonen to ganger to. Altså intet midtsete. Herlig.

SAS Plus Trondheim Stockholm seter
Setekonfigurasjon på 2-2.

Plus-kabinen var nærmest halvfull idet ombordstigningen var fullført. Det var på tide å lette. På tiden satte vi kursen mot söta bror. Flytiden skulle ikke være mer enn knappe femti minutter – akkurat nok til en lettere frokost.

SAS Plus Trondheim Stockholm Værnes
Adjø for denne gang, Værnes!

Rene julekvelden

Vel oppe i luften gikk serveringen i gang. Ingen varme kluter ble delt ut, men på bordet kom en kvadratisk boks med en smoothie til. Jøss, deilig å se noe nytt, tenkte jeg, og pakket opp esken som om det var julekvelden.

SAS Plus Trondheim Stockholm servering
Serveringen i gang.

Innholdet virket tilsynelatende å være som i den gamle frokostboksen. Her var det pålegg av ost og skinke, müsli med yogurt til, smør og syltetøy. I tillegg ble det utdelt ett varmt rundstykke. I grunnen litt pussig med alt det pålegget til.

SAS Plus Trondheim Stockholm mat box uåpnet
Uåpnet matboks.

Presentasjonen av boksen både utenpå og inni var utvilsomt lekker. Især syltetøyet på glass som hadde en eksklusiv touch over seg. Det skortet derimot på det praktiske. Ja, boksen tar mindre plass på bordet, men det blir ufattelig mye søl og rot når alt skal tas ut.

Pent og uhygienisk

Tidligere kunne jeg la det påsmurte rundstykket hvile på esken, men denne boksen var rett og slett for liten. Og aldri i verden om jeg la rundstykket på bordet slik jeg noterte meg mange andre gjorde. Dette bordet er nemlig mer skittent enn et toalett.

SAS Plus Trondheim Stockholm matkonsept boks
Innholdet i matboksen.

Nuvel. Jeg nøt rundstykket og drakk smoothien mens jeg så trallen igjen komme igjennom kabinen. Det var tid for opprydning og nedstigning. En kort tur i SAS Plus var kommet til veis ende.

SAS Plus Trondheim Stockholm buss
Buss på Arlanda.

Vel nede på bakken ventet bussen. Ulempen med disse småflyene er nemlig det at det er et stykke unna terminalen. Da hadde jeg nesten heller foretrukket en tur via Oslo for å få en større flyvemaskin. Akk, ja. Nå var det bare å stålsette seg for en tredje frokost i gulloungen.

SAS Plus Trondheim Stockholm gold lounge
Rett inn i Stockholms gullstue.

Konklusjon

Alt i alt var det en helt grei tur med CityJet på vegne av SAS. Det nye matkonseptet var lekkert designmessig, men noe upraktisk i bruk. Jeg avventer noe med å trekke de største konklusjonene inntil måltidene utover frokost også er testet.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Hvor går turen videre?

Dette er bare en brøkdel av reisen. Bli med inn i loungen Singapore Airlines benytter på Arlanda. Klikk her for å lese anmeldelsen!