Fra vondt til verre for deg som skal fly innad USA med Star Alliance.

Det er ingen hemmelighet at jeg er lite begeistret for United Airlines. Dette til tross for at de er med i Star Alliance og er den fremste samarbeidspartneren til SAS for videreforbindelser innen USA.

Ribbet til benet

United lanserer nå billettkategorien Basic Economy. Denne fjerner fordeler som å velge sete og bringe med bagasje ombord i hattehyllen. Du kan derimot ta med deg en som får plass under setet foran deg. Om ikke det var trangt nok på tur i USA allerede så blir det ihvertfall det nå.

Det morsomme er at United i sin pressemelding skryter av at dette er noe kundene etterspør, vel å merke de aller mest prissensitive. Er ikke dette jobben til lavprisselskapene?

Fire klasser

Den amerikanske flygiganten tilbyr nå altså fire klasser ombord på sine innenriksflyvninger: Economy Basic, Economy, Economy Plus og First Class. Et salig rot av klasser som så å si får den samme dårlige servicen.

Jeg er skuffet over at flybransjen går i den samme retningen. SAS lanserte jo for litt siden også sin Go light-billett. Denne er dog ikke i nærheten av Uniteds Basic Economy, men trenden er den samme. Jaget etter lavprisselskapene ser endeløs ut.

PS! Nysgjerrig på hvor billig SAS Go light er? Sjekk her!