Jeg hadde store forventninger til loungetilbudet på Schiphol, og fikk meg en overraskelse.

Flyplassen i Amsterdam er Europas femte travleste. Tusenvis reiser herfra hver eneste dag. Derfor er det viktig med et godt tilbud til oss som reiser mye. Da tenker jeg selvsagt på en rolig, avslappende og innholdsrik lounge.

Schiphol er KLMs hovedbase, og som kjent er ikke KLM en del av Star Alliance. Dermed får du ikke innpass i deres legendariske Crown Lounge. Og det er synd. Ihvertfall hvis du reiser til og fra Amsterdam med et annet flyselskap.

Intet dedikert tilbud

Jeg reiste ikke overraskende til Amsterdam med SAS. På forhånd hadde jeg sjekket at det ikke var noen dedikert lounge for SAS eller de andre flyselskapene i Star Alliance. Alle var visstnok bare skviset inn i en såkalt contract lounge.

Nuvel. Denne måtte testes uansett ettersom jeg hadde i overkant av én time til overs før flyet skulle ta av.

Etter å ha rotet litt rundt i den kaotiske terminalen med et lettere utålmodig reisefølge fant vi omsider frem. Loungen lå i andre etasje like ved Crown Lounge og flere kantiner.

Etter å ha spasert forbi det meget innbydende inngangspartiet til KLMs Crown Lounge, var jeg rimelig spent på denne Aspire Lounge. Ved inngangen var det nemlig en liste over flyselskaper og kredittkort med adgang, og den listen var lang.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam inngang
Mange har adgang.

Hvor skal vi gå?

Inne i resepsjonen satt en forsiktig og tilbakelent resepsjonist med et meget bedagelig arbeidstempo. Etter å ha registrert et eldre par foran oss var det vår tur. Resepsjonisten var forøvrig profesjonell og hyggelig i fremtoningen når det først gikk rundt i toppen.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam resepsjon
Skal vi gå til høyre eller venstre i resepsjonen?

Umiddelbart var det noe vanskelig å finne ut om vi skulle gå til høyre eller venstre, men det så ut til at alle gikk til høyre, og gamblet dermed på det.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam resepsjon
Best å gå til høyre for resepsjonen.

Blink. Like rundt hjørnet var buffeten. Eller buffet og buffet. Det var ennå frokosttid, og jeg øynet noen tørre toastskiver og et stativ med syltetøy. Å nei, tenkte jeg, skulle vi igjen få oppleve skuffelsen fra United Club Lounge i sommer?

Grei plass

Vi tuslet videre innover for å finne noen ledige sitteplasser. Til tross for grei plass, var det ikke umiddelbart noen egnede sittegrupper som var ment å romme flere på tur. Dermed satte vi oss på mer private enkeltplasser. Det gikk vel og bra det.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam plass
Moderne og enkle omgivelser.

Etter å ha lagt fra meg bagasjen, kjente jeg at det kunne være lurt å lette på trykket. Toalettene var lett tilgjengelige, og helt ordinære.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam toalett
Innbydende og enkle toaletter.

Tynn buffet

Selv om frokosten fra hotellet fortsatt lå tungt i maven, dristet jeg meg til å undersøke buffeten nærmere. Det kunne umulig bare være disse toastskivene med syltetøy. Dessverre viste dette seg å være svært nære realiteten. Det skal dog nevnes at det også var ost og skinke tilgjengelig i tillegg til ferske grønnsaker.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam frokost
Søtt til frokost.
Aspire Lounge Schiphol Amsterdam pålegg
Ost og skinke.
Aspire Lounge Schiphol Amsterdam grønnsaker
Grønt er skjønt.

Drikkeutvalget var også helt ordinært. Du hadde øl, vin og sterkere saker. Til og med for den av de tørsteste i reisefølget ble det litt for tidlig å mikse seg en oppkvikker. Dessuten ventet fri flyt av godsaker på flyet. Her var det bare å besinne seg.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam brennevin
Utvalget av vin og brennevin.

Jeg sto elegant over servering i loungen, og gikk meg heller en liten runde for å sjekke de øvrige fasilitetene. Dessverre viste det seg å være like tynt som buffeten.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam lesestoff
Noe tynt utvalg av lesestoff.

Ved inngangen sto det en hylle med ferske aviser og magasiner, men samtlige med tydelige, gule lapper som sa at det var forbudt å ta lesestoffet ut av loungen. Heldigvis skulle jeg ikke på noen langtur og hadde behov for lektyre å slå ihjel tiden med.

Konklusjon

Utover gratis Wi-Fi og disse avisene var det altså fint lite å henge fingrene i inne i loungen. Dette til tross, loungen fungerer helt greit for kortere turer. Det er ingen ekstravagant oase å skrive hjem om, men langt bedre enn å drive dank i den kaotiske terminalen.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam spiseavdeling
Enkel avdeling for bespisning.
Aspire Lounge Schiphol Amsterdam brus og øl
Brus, øl og sterkere saker.
Aspire Lounge Schiphol Amsterdam drikke
Diverse drikke.
Aspire Lounge Schiphol Amsterdam inngang toalett
Inngang til toalettene.
PS! Visste du at jeg legger ut nye innlegg hver søndag? Følg med her!