Jeg gledet meg stort da jeg skulle besøke en av verdens beste lounger.

Forventningene var skyhøye. Vel så mye som jeg hadde sett frem til turen til Los Angeles, gledet jeg meg til å besøke Star Alliance Gold Lounge på LAX. Og det var ikke uten grunn.

Skytrax kåret i 2015 loungen til verdens beste allianselounge. Det vil si en lounge myntet på gullmedlemmer av et flyselskap i en allianse som for eksempel Star Alliance, OneWorld eller SkyTeam.

Star Alliance Gold Lounge LAX skytrax
En av verdens beste lounger.

Et etterlengtet avbrekk

Det er en kjensgjerning at jeg har en særdeles dårlig oppfattelse av lounger i USA, især Uniteds. Men nå er det en gang slik at United er en del av Star Alliance, og vi som reiser med flyselskaper i den alliansen må se oss pent nødt til å leve med disse servicefiendtlige og matfattige loungene. Star Alliance-loungen på LAX utgjorde dermed et meget etterlengtet avbrekk.

Loungen ligger elegant til i øverste etasje på Tom Bradley International med utsikt ned mot eksklusive butikker. Med sine drøyt 1 600 kvadratmeter føyer den seg inn i omgivelsene på ypperste vis.

Star Alliance Gold Lounge LAX butikker
Utsikt ned mot eksklusive butikker.

Jeg og reisefølget ankom loungen rundt klokken 11 lokal tid. Rushet hadde gitt seg og det så fra utsiden av ut til at det var nokså mange ledige plasser. Heldigvis. Intet er mer stressende enn en lounge hvor du må jakte sitteplasser.

Loungen har til informasjon 400 sitteplasser i business-delen og 40 i førsteklasse.

Smilende velkomst

Ankomsten er prydet av to resepsjonister som står på utsiden for å validere billetter og ønske velkommen. Ganske ulikt mange andre moderne lounger som nå benytter automater.

Star Alliance Gold Lounge LAX
Inngangsparti.

De to middelaldrende damene lignet unektelig på Uniteds knippe slitne flyvertinner, men heldigvis var mottagelsen ganske så annerledes. Med et blendahvitt glis og den typiske amerikanske servicehilsenen ble vi ønsket velkommen.

Like ved inngangen var det rom for å sette fra seg bagasje og en større resepsjon hvor det var mulig å henvende seg for spørsmål om for eksempel oppgradering. For anledningen hadde både jeg og reisefølget booket business class, så vi fikk ikke testet servicenivået her.

Loungen er ganske stor med flere barer og avdelinger. Det er også en helt egen del for førsteklassepassasjerer med à la carte-bespisning. Denne fikk jeg naturlig nok ikke testet ettersom jeg kun hadde billett til business class.

Star Alliance Gold Lounge LAX buffet
Fancy design på buffetområdet.

Utendørs terrasse

Før jeg og reisefølget slo oss ned tok vi oss en tur rundt for å se på fasilitetene. Den utendørs terrassen fristet mest. Dessverre viste det seg at det var rengjøring på gang. Idet vi snudde ryggen til kom resepsjonisten tilfeldigvis forbi og fortalte at den snart åpnet igjen.

Senere kom den samme resepsjonisten endog bort til meg for å informere om åpningen. Terrassen bare måtte prøves, sa hun med et genuint smil. Jeg hentet meg dermed noe å drikke og tuslet ut for å kjenne de siste californske solstrålene på kroppen.

Star Alliance Gold Lounge LAX terrasse
Praktfull utendørs terrasse.

Jeg hadde forventet å komme ut til en velfylt bar, men for anledningen var den tom. Altså var det bare en haug med sitteplasser med fantastisk utsikt å finne der ute. Mulig det bare var en illusjon jeg hadde, og at det faktisk ikke er noen bar der.

Champagne og buffet

Jeg tuslet inn igjen til reisefølget som allerede hadde gjøvet løs på den andre champagnen. Godt noen drikker for pengene, tenkte jeg, og ruslet bort til buffeten for å finne noe å tygge på.

Star Alliance Gold Lounge LAX champagne
Edle dråper.

Jeg merket fortsatt frokosten i maven, og var i grunnen ikke så særlig sulten. Det var i og for seg synd med tanke på all den gode maten som var der. Lekre småretter, frisk salat og nydelig danderte desserter. Det var endog en egen asiatisk buffet med nudler og sjømat tilgjengelig.

Star Alliance Gold Lounge LAX varmmat
Noe av varmmaten.
Star Alliance Gold Lounge LAX asiatisk buffet
Deler av den asiatiske buffeten.

Med tanke på at en lengre flytur med flere måltider var nært forestående nøyet jeg meg med litt chips og cola mens jeg surfet på den særdeles raske Wi-Fi-en.

Underhold deg selv

Av underholdning utover det raske nettet var det et par aviser og magasiner. Det var også et eget TV-rom tilgjengelig hvor de siste Hollywood-filmene rullet og gikk.

Star Alliance Gold Lounge LAX aviser og magasiner
Et lite utvalg av lesestoff.

Min opplevelse er at denne loungen fokuserer på det enkle fremfor det ekstravagante. Det er ikke kinosaler, bilbaner og golfsimulatorer slik som hos Turkish Airlines, men det er alt annet du forventer og trenger av en lounge.

For eksempel er det innbydende dusjer, rene toaletter, private rom og stikkontakter overalt. Du kan enten slå deg ned ved bordene i restauranten, lene deg tilbake i sofaene eller hoppe opp på krakkene i baren.

Star Alliance Gold Lounge LAX toalett
Toalettene.

I tillegg til den utendørs terrassen er det også en innendørs terrasse med utsikt ned mot terminalen og butikkområdet. Jeg og reisefølget valgte å sitte der inntil avreise.

Star Alliance Gold Lounge LAX innendørs terrasse
Innendørs terrasse med utsikt mot terminalen.

Konklusjon

Alt i alt er dette en imøtekommende og innbydende lounge med alle nødvendige fasiliteter på plass for å hevde seg i verdensklasse. Det er kvalitet i alle ledd, rikelig med utvalg av mat og drikke og godt med plass.

Dra gjerne til flyplassen timer før tiden på tom mave i ens ærend for å teste denne loungen.

Min stjernevurdering: 6 av 6.

Flere bilder

Star Alliance Gold Lounge LAX bar
En av de mange barene.
Star Alliance Gold Lounge LAX sitat
Sitat på veggen.
Star Alliance Gold Lounge LAX interiør
Stilrent interiør.
Star Alliance Gold Lounge LAX oster
Ostebordet.
Star Alliance Gold Lounge LAX bar
Nok en bar.
Star Alliance Gold Lounge LAX dusj
Inngangen til dusjavdelingen.
Star Alliance Gold Lounge LAX dessert
Desserbordet.
Star Alliance Gold Lounge LAX kaldmat
Deler av koldtbordet.
Star Alliance Gold Lounge LAX koldtbord
Flere kalde retter.
Star Alliance Gold Lounge LAX bar
Baren på den innendørs terrassen.
Star Alliance Gold Lounge LAX drikke
Muligheter for å blade selv.

Video

PS! Vil du se flere av mine videoer på YouTube? Sjekk her!