Et glimrende konferansehotell, men helt uten hotellfølelse.

Dette er ikke hotellet du legger turen til dersom du er turist i Oslo. Det er for langt vekk fra sentrum og Fornebu er ikke stort annet enn et grått og kjedelig område med forretningsbygg og konferansehoteller. I sistnevnte kategori fungerer Scandic Fornebu dog ypperlig.

Adkomsten til hotellet kan være noe kronglete om man kommer med kollektivtransport. Jeg fant derimot frem etter en liten spasertur. Innsjekk gikk prikkfritt for seg, og jeg ble tildelt et rom i fjerde etasje. Her fortsatte spaserturen, da rommet lå et maraton unna heisen og trappen.

Pregløst rom

Rommet i seg selv er som det vanligvis er på Scandic-hoteller: strippet for alt annet enn en seng, dusj, et enkelt skrivebord og et lite fjernsyn. Her er det ikke snakk om at man skal kose seg på rommet. Tvert imot. Her skal man gjøre fra seg søvnen og rengjøre kroppen. Det er i og for seg greit når man skal delta på konferanse hele dagen. Derimot savner jeg å kunne ikle meg en deilig morgenkåpe, flippe på meg badetøflene og slå meg ned i sofaen for å se igjennom roomservicemenyen. Dette finnes ikke. Barbent må man tusle rundt på kald parkett, sette seg på en hard stol og maten må man fortære i hotellets restaurant.

Scandic Fornebu buffet
Et utsnitt av frokostbuffeten.

Er det en ting man blir rimelig lei av på et konferansehotell, så er det folk. Det at man da må gå ned i restauranten for å spise – blant horder av kveg – gjør at man ikke får den avslapningen man gjerne lengter etter. Likeledes at det ikke engang finnes minibar på rommet, og at man må ned i resepsjonens kiosk for å kjøpe forfriskninger.

God mat og service

Til tross for svært begrenset service på rommet, får man mye igjen ellers på hotellet. Maten er innholdsrik og god. Personalet er oppmerksomt og rydder raskt unna. Renholdet er svært godt, både på rom og i fellesarealer. Frokosten er nydelig presentert med noe for enhver smak. Dessverre mangler bacon som det alltid gjør på Scandic. Dette trekker ned.

Scandic Fornebu dessert
Syrlig dessert.

Alt i alt har jeg en blandet opplevelse av dette Scandic-hotellet som med øvrige hoteller i kjeden. På mange områder er ting upåklagelig, men på andre skurrer det helt. Det handler dog mye om min subjektive oppfattelse av hva et hotell bør tilby, men samtidig er det ikke urimelig å etterlyse for eksempel room service og minibar.

Konklusjon

Når det er sagt fungerer Scandic Fornebu ypperlig som konferansehotell. Utover det er det ikke mye å hente. Er du turist i Oslo, velg et av hotellene i sentrum. For eksempel Thon Hotel Rosenkrantz eller Radisson Blu Scandinavia.

Min stjernevurdering: 3+ av 6.