Høyt, men iskaldt hotell litt utenfor sentrumskjernen.

Jeg er blitt advart av flere om at dette hotellet ikke var noe særlig å trakte etter. Allikevel må det prøves. Med et nokså redusert førsteinntrykk ankom jeg hotellet denne iskalde mandagen i januar. Jeg ble tatt godt imot i resepsjonen og innsjekk gikk som smurt. Da dette er et hotell med over 20 etasjer, hadde jeg håpet å kunne få et rom i en høy etasje. Dette skjedde ikke, og måtte se meg tilfreds med rom i sjette etasje med delvis utsikt mot Lerkendal stadion og et kontorbygg.

«Fryktelig miljøvennlig»

Rommet var i og for seg helt ok. Det var en interiørmessig upersonlig og kald liten boks av et værelse strippet for alt man forventer å få ved et vanlig hotell. Det var ingen minibar, room service, badekåpe eller øvrige badeartikler å finne. Det man fikk var rett og slett en seng og et bad med rene håndklær og såpe i dispensere hengende på veggen. Det er i og for seg ikke noe galt i det, og det er flere hoteller som opererer etter denne minimalistiske stilen. Dog, ikke helt min smak. Når man har vært på reise er det ganske ok å få maten servert på rommet fremfor å skulle gå ned i lobbyen for å spise der. Nok om det.

Scandic Lerkendal hotellrom
Iskaldt og enkelt rom.

Det aller største problemet med rommet var ikke mine overdådige krav til hva et hotellrom bør inneholde, men det faktum at rommet var isende kaldt og aldri ble varmt. Da jeg ankom sto vinduet oppe (det var -20 grader ute!), og hotellet hadde vært stengt hele julen. Her kan man saktens spørre seg hva stuepiken hadde tenkt. Jeg gikk ned i resepsjonen for å lufte problemet. Der fikk jeg til svar at dette var et «fryktelig miljøvennlig» hotell, og at varmen skrus av idet man tar kortet ut av kortholderen i døren. Jeg ble gitt et ekstra kort som kunne stå i døren selv om jeg måtte forlate rommet – i håp om at varmen tok seg opp. Dette skjedde ikke, og jeg ga opp.

Det er verdt å nevne at ingen rom på hotellet har varmekabler på badet. Med andre ord et mareritt å oppholde seg på badet lengre enn høyst nødvendig. Det virker som at man i stedet for å gå fremtiden i møte har gått bakover i tid og fjernet det man tidligere så på som luksuriøse goder; at det miljøvennlige er blitt menneskefiendtlig.

Scandic Lerkendal lunch
Et utvalg desserter til lunch.

God mat og utmerket service

Til tross for at rommet nærmest var ubeboelig, var servicen og maten på hotellet forøvrig veldig bra. Frokosten var noe enkel, men hadde det man forventer av en ok frokost (bortsett fra bacon). Lunchbuffeten var derimot ganske tynn, men smakte godt. Middagsrettene som ble servert i lobbyrestauranten var derimot meget gode, og servicen helt upåklagelig. Her ble det endog erindret hva jeg hadde dagen før.

Scandic Lerkendal burger
Burger servert i hotellets restaurant.

Konklusjon

Alt i alt har jeg en svært blandet opplevelse av hotellet. Konklusjonen er derimot at jeg ikke ville bodd her igjen. Ihvertfall ikke om vinteren.

Min stjernevurdering: 3 av 6.