Oslos beste hotell ifølge TripAdvisor. Og det med god grunn. 

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg sjekket inn på Thon Hotel Rosenkrantz med særdeles høye forventninger.

Vanligvis er jeg lojal til en annen hotellkjede, og har vært fornøyd med det. Men ettersom man bor på de samme hotellene om og om igjen, er det ingen hemmelighet at man begynner å kjede seg litt. Da fryder forandring. Og det er sjelden forandringen har frydet så mye som denne gang.

Masse for pengene

Det skal sies at en hyggelig pris gjorde et positivt førsteinntrykk. For det er jammen ikke lite hotell man får for pengene.

Thon Rosenkrantz Hotel Oslo utsikt mot slottet
Utsikten fra rommet i øverste etasje.

Kort sagt får man fasiliteter på et standardrom som man ville fått på et businessclassrom på andre hoteller: kaffemaskin, aviser, badekåpe/-tøfler, strykebrett, tilgang til lounge og gratis frokost for å nevne noe. I tillegg får man en tilnærmet perfekt lokasjon – midt i Oslo sentrum med utsikt (i alle fall fra øverste etasje) til slottet.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
Avis på rommet.

Renholdet er upåklagelig, rommet moderne og nyoppusset med et godt Bose-lydanlegg og en behagelig stor TV. Sengen er myk og romslig. Minibaren er innholdsrik og inkluderer en flaske gratis vann. Det trådløse internettet fungerer utmerket til normal bruk.

Thon Hotel Rosenkratz Oslo
Deilig seng og godt underholdningssystem.

Fantastisk frokost

Servicen er generelt meget god. Fra en vennlig mottagelse i resepsjonen via et smil fra stuepiken i gangen til andre hyggelige små hei fra ansatte man støter på rundt omkring på hotellet.

Man blir også lagt merke til i frokostsalen, som forøvrig serverer himmelsk mat i alle varianter. Ferske små smoothies, rykende varm bakst, perfekt stekt bacon samt ferskpresset appelsinjuice trekker opp.

Thon Rosenkrantz Hotel Oslo Frokost
En helt utsøkt frokost.

Det er lite og koselig, men samtidig romslig. Maten er ellers presentert på en særdeles innbydende måte. Her kunne man finne på å spise frokost selv uten å være gjest på hotellet.

Konklusjon

Alt i alt er Thon Hotel Rosenkrantz sterkt å anbefale dersom du trenger et firestjerners overnattingssted i hovedstaden. Dette er trolig det beste i sin klasse.

Min stjernevurdering: 5 av 6.