Ville et av San Franciscos beste hoteller leve opp til forventningene? 

Det var utvilsomt en stor overgang fra Hilton jeg bodde på først til Ritz-Carlton. Jeg gledet meg stort til å sjekke inn og få oppleve litt luksus igjen.

Det skal nevnes at dette ble mitt første besøk hos Ritz-Carlton i USA, og således hadde jeg noe dempede forventninger. Jeg vil trolig ikke oppleve like enestående og personlig service som i Jakarta, men kanskje mer jordnær og profesjonell som i Berlin iblandet en solid dose amerikansk høflighet.

Fasjonabel fasade

Jeg var spent idet drosjen svingte inn i innkjørselen på den fasjonable bygningen. Utenfra så det mer ut som et svulstig nasjonalmuseum enn et hotell. Arkitekturen ga assosiasjoner til romertiden og europeisk stolthet. Maken til praktbygg har jeg ikke sett et hotell gjemme seg i på lenge.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel fasade
Historisk fasade.

Ankomsten var noe uryddig ettersom det var flere biler som kriget om plassen foran hovedinngangen. Drosjesjåføren måtte åpne døren før portieren omsider kom bort for å hilse og ta hånd om bagasjen. Utrolig nok ble vi ønsket velkommen med navn og fortalt at rommet ennå ikke var klart.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel resepsjon
Liten og tilbaketrukket resepsjon.

Vi fikk utdelt bagasjelapper og pikkoloene tok seg av lagringen mens vi ruslet av sted for å sjekke inn. Ved resepsjonen var det et par gjester foran oss og resepsjonisten virket noe stresset. Det var nemlig en liten skranke kun betjent av to personer.

Litt for tidlig

På disken sto et fat med fristende røde epler. Det ble satt frem vannflasker med Ritz-Carlton-logoen påtrykt som forfriskning. Ettersom vi var her et par timer for innsjekkstid og hotellet var nokså fullt, var rommet heller ikke klart. Det var jeg også forberedt på.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel vann og frukt
Vann og frukt ved innsjekk.

Jeg sa til resepsjonisten at vi fint kunne vente til ut på ettermiddagen dersom vi fikk et bedre rom da. Hun forklarte at det ville lønne seg, selv om jeg også kunne fått et rom med det samme hvis jeg ønsket det.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel innsjekk
Informasjonsskriv ved innsjekk.

Jeg spurte samtidig forsiktig om oppgradering til suite ettersom jeg er gullmedlem i Ritz-Carlton, men hun måtte meddele at alle dessverre var utsolgt. Dermed ble det med et Club-rom som jeg opprinnelig hadde booket.

Venting i Club Lounge

Selv om rommet ikke var klart, fikk vi muligheten til å gå opp i Club Lounge. Her var det duket for lunch. Det ble bare en kjapp visitt før vi måtte haste videre. Vi hadde nemlig booket helikopter for å se byen fra luften.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel Club Lounge lunch
Lunchen ferdig satt opp i loungen.

Etter en spektakulær tur bar det av gårde tilbake til hotellet og utforskning av rommet. Vi skulle visstnok ha fått et med to queensize-senger og fremragende utsikt mot tårnet. Jeg var spent.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel utenfor
Veltrimmede busker utenfor hotellet.

Det som overrasket meg ved ankomst var at pikkoloene ikke var så villige til å hilse eller holde døren. De var mer opptatt med sitt. Dette skulle forøvrig vise seg å bli en gjenganger. Det virket som at det var mer interessant å skravle og se på fine biler enn å hilse på og holde døren for gjestene.

Club-rom

Rommet vårt lå i åttende etasje med direkte adgang til club-loungen. Over oss var det kun én etasje til. Her lå trolig presidentsuiten. Det skulle forøvrig vise seg at rommet lå et stykke fra loungen og det ble med mye korridorgange.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel nøkkel
Velkommen inn!

Vel fremme reagerte jeg på at det var to dører såpass tett inntil hverandre. Erfaringsmessig vet jeg at dette kan skyldes to ting: enten er det en stor suite eller et connecting room. Det skulle dessverre vise seg å være sistnevnte.

Storslått utsikt

Idet jeg steg inn ble jeg umiddelbart slått i bakken den storslåtte utsikten. Deretter oppdaget jeg den meget hyggelige velkomstgaven, som forøvrig var en bursdagshilsen, og bemerket meg også at rommet hadde en viss størrelse. Resepsjonisten hadde jo nevnt at dette rommet var større enn de med kingsize-seng.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel utsikt seng
Utsikten sett fra sengen.

Sengene var deilig myke og føltes ut som å ha en dobbeltseng for seg selv. Herlig. Rommet var ellers ganske ordinært med kaffemaskin, minibar, badekåpe og tøfler. Med andre ord det du forventer å finne hos Ritz-Carlton. Interiøret var derimot moderne og lekkert. Her var det ingen slitte tepper og løveføtter på badekaret.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel seng
Lekre senger.

Dårlig trykk i badekaret

Badet var meget romslig og bød på to servanter, badekar og et rikt utvalg av toalettsaker. Her kunne du som vanlig legge igjen toalettmappen hjemme. Du hadde tannbørste, tannkrem, barbersett, munnskyllevann, kam, neglefil og lignende til disposisjon. Det var også en overflod av håndklær.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel badekar
Kun badekar.

Det som trakk ned på badet var det usedvanlig dårlig trykket i dusjhodet. Dette var på amerikansk vis også festet fast til veggen. Jeg savnet en skikkelig dusj. Det burde både vært badekar og dusj slik som denne typen hoteller vanligvis har. Reisefølget så derimot ikke ut til å plages nevneverdig.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel reisefølget bad
Reisefølget fant seg godt til rette på badet.

Teknologisk foran – og bak

Ellers var rommet utstyrt med et moderne fjernsyn med Netflix installert akkurat som hos The Thief i Oslo. Dessverre måtte du logge inn med egen bruker, men kjekt at muligheten var til stede.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel club room
Romslig Club-rom.

Lydanlegget var forøvrig ikke noe å skryte av og hadde iPhone 4-inngang. Her virket det som at noen hadde stjålet fra The Thief.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel musikk
Foreldet musikkanlegg.

Rommet var stort nok til å oppholde seg på, og med den rikholdige og overprisede minibaren var det rom for å kose seg for den med tykk lommebok. Jeg tilbrakte derimot mest tid i loungen hvor det var fri flyt av godsaker.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel minibar
Fyldig minibar.

Club Lounge

I loungen fikk du nemlig servert hele fire måltider: frokost, lunch, hors d’oeuvre og dessert. All bespisning foregikk dermed her. Jeg testet også å få servert room service i loungen.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel Club Lounge peis
Les hele anmeldelsen av den luksuriøse loungen her!

Utover et flott rom og lounge bød ikke hotellet på så veldig mange fasiliteter. Du hadde selvsagt lobbybaren, en restaurant og en vinsmakingsklubb i tillegg til et spa og et treningssenter i underetasjen.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel have
Hyggelige sitteplasser i haven.

Utendørs var det også en liten terrasse beregnet på konferansegjestene, men utover det var det ikke mye å skrive hjem om.

Innholdsrikt treningssenter

Jeg fikk vite at det innholdsrike treningssenteret hadde erstattet det som tidligere var et basseng. Med andre ord kostnadsbesparelse. Jeg ville heller foretrukket å plaske i et basseng fremfor å dryppe av svette i en gymsal.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel fitnessenter
Enormt fitnessenter som tidligere hadde vært basseng.

Nuvel. Treningssenteret var velutstyrt og du hadde tilgang til gratis vannflasker, håndklær, forfriskninger og øretelefoner. Du hadde i tillegg en yogasal tilgjengelig. Her lå med andre ord alt til rette for en real økt.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel fitness vann
Vann og håndklær i rikt monn.

Det virket i grunnen som at Ritz-Carlton San Francisco var et hotell for store begivenheter og sammenkomster. Konferansefasilitetene var upåklagelige. For en turist var det derimot lite å ta seg til utover å spise i loungen, noe jeg også gjorde til gagns.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel konferanse
Her dekkes det opp til konferanse.

Ujevn service

Servicen var jevnt over ujevn. Du hadde noen genuine solstråler innimellom, men det ble skygget over av alt fra de overhyggelige falske til de mer slappe og uinteressert. Jeg tror hele teamet hadde trengt å ta seg en tur til Ritz-Carlton Jakarta for å lære.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel gjestebok
Gjesteboken måtte selvsagt signeres.

Den ujevne servicen ble for alvor synlig ved utsjekk. I loungens resepsjon satt det ingen da vi kom drassende på koffertene våre, og da det først kom en var det bare å si adjø. Utsjekk var alt klart. Det var ingen varm og hjertelig avskjed i kjent Ritz-Carlton-stil. Ei heller tilbød noen oss hjelp med bagasjen.

Intet på gjensyn

Nede i lobbyen signerte jeg gjesteboken før jeg trillet kofferten ut gjennom hovedinngangen. Nok engang var det ingen som åpnet de tunge dørene for oss, enda det sto en rekke pikkoloer utenfor og skravlet. Drosjesjåføren måtte endog lempe inn koffertene. Og sist, men ikke minst: ingen adjø eller på gjensyn ble ønsket.

Ritz-Carlton San Francisco Hotel pikkolo
Adjø for denne gang.

Det var med blandede følelser reisefølget og jeg tok av sted mot flyplassen. Det var noe som skurret. Til en pris på godt over 5 000 kr per natt hadde vi begge forventet mer. Hvor ble det av det lille ekstra?

Konklusjon

Alt i alt et lekkert luksushotell med varierende service og flotte fasiliteter. Det er hverken det beste eller det verste jeg har opplevd, men jeg er mer enn villig til å gi Ritz-Carlton San Francisco en sjanse til i nær fremtid.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Ritz-Carlton San Francisco Hotel lobby
Velkommen inn!
Ritz-Carlton San Francisco Hotel lekerom
Lekerom for barn.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel butikk
Butikk i lobbyen.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel utsikt
Upåklagelig utsikt fra rommet.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel seng
Sengen etter turndown.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel utsikt
Vakker utsikt mot San Francisco.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel velkomstgave
Hyggelig velkomstgave.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel nattbord
Sjokolade og vann på nattbordet etter turndown-service.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel badekåpe og skopussesett
Badekåpe og skopussesett i skapet.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel minibar
Forlengelse av minibaren med Nespresso-maskin.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel bad
Rikelig med badeartikler.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel Tord Kroknes Berg
Romslig bad.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel reisefølget badekåpe
Reisefølget elsker badekåper.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel reisefølget seng
Reisefølget visste å sette pris på velkomstgaven.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel reisefølget
Vil du ha autografen?
Ritz-Carlton San Francisco Hotel magasiner
Rikelig med magasiner på rommet.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel nødvendigheter
Alt du skulle trenge i en krisesituasjon…
Ritz-Carlton San Francisco Hotel korridor
Prangende lysekroner i korridoren.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel korridor
Klassiske, men moderne korridorer.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel spa
Inngangen til spa-avdelingen.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel kart
Ritz-Carltons eget turistkart.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel vinsmaking
Vinsmakingslounge.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel lobbybar
Lobbybaren.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel fitness
Påfyll etter treningsøkten.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel fitness
Alt av tenkelige apparater tilgjengelig.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel fitnessenter
Detaljer i fitnessavdelingen.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel have
Inngjerdet have.
Ritz-Carlton San Francisco Hotel toalett
Merk de luksuriøse fasilitetene.

Hvordan reiser jeg hjem?

Få med deg turen min i business class. Les den fyldige anmeldelsen neste søndag!