Alt blir bedre fra luften – spesielt med en ekstravagant start i Executive Terminal. 

Det er ingen hemmelighet at jeg er over gjennomsnittet glad i å fly. Da er det lite som kan måle seg med helikopter. Nærmere livet som fugl kommer du ikke. Ulempen er at det koster litt. Reisefølget og jeg betalte drøyt 250 dollar per person for en 20 minutters flytur.

Vi hadde bestilt turen på forhånd. Den inkluderte henting på ønsket sted, minibuss til San Francisco International, tilgang til Executive Terminal og selvsagt helikopterturen. Akkurat tilgangen til terminalen hvor privatflyene tar av og lander visste jeg ikke at var inkludert på forhånd.

Forsinket

Reisefølget og jeg var ute i god tid for å sørge for at vi kom med bussen. Dessverre viste det seg at den var hele 20 minutter forsinket, og vi fryktet at den hadde kjørt fra oss. Heldigvis kom vi i snakk med hotellets pikkolo som kunne forsikre oss om at det var normalt med forsinkelse og at vi kunne slappe av.

San Francisco Helicopter Tour buss
Ombord i bussen mot flyplassen.

Vi ble møtt av en ganske tafatt sjåfør som ikke virket videre begeistret for jobben sin, men ble greit informert om turen mens vi kjørte ut mot SFO. Sikkerhetsvideoen ble fyrt opp på skjermen og vi ble briefet kort om hva som ventet. Ettersom vi var en fyldig gruppe ble vi delt opp i to.

Executive Terminal

Vi svingte først inn på Executive Terminal og jeg ble overrasket over at de i det hele tatt fløy turister herfra. Utenfor sto det privatfly parkert på rekke og rad. Inne i loungen satt stive fruer og dresskledde menn klare for avreise.

San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal
Executive Terminal.

Loungen var forøvrig elegant, men enkelt utstyrt. Her var det en stor resepsjon som tok imot de reisende i tillegg til en drikkestasjon med kaffe, te, vann og cookies. Litt lenger inn i loungen sto det pussig nok også en popcornmaskin. Overraskende nok var alt inkludert.

San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal klientell
Ikke hvilket som helst klientell som vanket her.

Enkel lounge

Toalettfasilitetene var gode og meget velutstyrte. Her sto det en skål fremme med enkle toalettsaker som tannbørste, lotion, våtservietter og munnskyllevann.

San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal toalett
Lounge-fasiliteter på toalettet.

Ellers var loungen utstyrt med en rekke sitteplasser og hyller med eksklusive magasiner for privatfly og ekstravagant livsstil. Her kunne jeg tilbrakt mye tid. Dessverre ble det bare de 20 minuttene mens første gruppe var i helikopteret.

San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal kaffemaskin
Gratis kaffe og cookies.

Det var klart for avreise og minibussen svingte opp mot døren for å hente oss. Vi skulle bli kjørt ut til helikopteret. Vel fremme hoppet vi ombord. Dessverre var både reisefølget og jeg for sene til å kapre setet ved siden av piloten.

San Francisco Helicopter
Helikopteret.

Behagelig og lyst helikopter

Helikopteret var derimot behagelig stort med meget god utsikt. Vi fikk på oss hodetelefonene og fikk kontakt med piloten. Ganske raskt lettet vi og satte kursen mot San Francisco.

San Francisco Helicopter Tour ombord
Ombord i helikopteret.

Vi fløy i grunnen nokså målrettet mot Golden Gate Bridge som var turens hovedattraksjon. På vei dit fløy vi over sentrum mens piloten forklarte hva vi så utenfor. Planen var at vi skulle fly under broen, men dette måtte avlyses på grunn av tåke.

San Francisco Helicopter Tour Golden Gate
Golden Gate i det fjerne.

Golden Gate i tåke

Synet av broen var dog ekstra spektakulært i den lette tåken som omringet den. Farvekontrastene var som skapt for å ta bilder av. Hadde jeg vært helikopterpilot ville jeg aldri blitt lei av det synet jeg så. Vi fløy forøvrig i ring rundt broen slik at vi fikk iakttatt den fra alle vinkler.

San Francisco Helicopter Tour Golden Gate
Tett på.

Videre gikk turen mot Alcatraz. Den berømte og sagnomsuste fangeøyen var et utrolig skue fra luften. Tenk at flere har prøvd å flykte herfra ved å svømme over til fastlandet. Jeg gledet meg til turen hit etter helikopterturen.

San Francisco Helicopter Tour Alcatraz utsikt
Alcatraz med utsikt.

Under Oakland Bay Bridge

Etter Alcatraz ventet en noe mer detaljert tur over sentrum og skyskraperne. Vi skulle også få fly under Oakland Bay Bridge som plaster på såret for tåken. Virkelig spektakulært. Denne broen er jo teknisk mer avansert enn Golden Gate. Forskjellen er i grunnen bare den gustne gråfarven som gjør den mindre iøynefallende.

San Francisco Helicopter Tour bro
Den langt mer anonyme broen vi fløy under.

Siste post på programmet var Fisherman’s Wharf og et eller annet stadion. Fra luften var det unektelig spektakulært. Nå skulle jeg bare ønske flyturen varte lenger enn de 25 minuttene vi fikk.

En tur til?

Jeg spøkte med reisefølget og sa at vi i grunnen burde tatt to turer. En hvor vi så den igjennom kameralinsen og en hvor vi var til stede i øyeblikket og iakttok opplevelsene fullt ut.

San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal privatfly
En vakker dag skal jeg også eie et slikt.

Vel nede på bakken var det rom for å ta bilde ved helikopteret. Jeg benyttet selvsagt muligheten til å posere mens jeg gløttet bort på privatflyene like ved. Neste gang måtte jeg prøve et slikt.

Konklusjon

Alt i alt en spektakulær opplevelse. Å se byer fra luften er ofte mye bedre enn å komme seg opp i den høyeste bygningen. Prisen er også til å leve med. Det å få besøke Executive Terminal var i tillegg et høydepunkt. Anbefales!

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Spektakulær video

Flere bilder

San Francisco Helicopter Tour ankomst
Ankomst Executive Terminal.
San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal resepsjon
En liten lounge å vente i.
San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal
Eksklusive omgivelser.
San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal fasilitet
Flotte fasiliteter.
San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal toalett
Velutstyrte toaletter.
San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal utsikt
Utsøkt utsikt.
San Francisco Helicopter Tour Executive Terminal privatfly
Privatfly på rekke og rad.
San Francisco Helicopter Tour utsikt
Uslåelig utsikt over San Francisco.
San Francisco Helicopter Tour utsikt
San Francisco fra fugleperspektiv.
San Francisco Helicopter Tour Golden Gate
På vei mot den største severdigheten.
San Francisco Helicopter Tour Golden Gate
Tettere på skal det godt mulig gjøres å komme.
San Francisco Helicopter Tour Golden Gate tåke
Tåken hindret oss i å fly under broen.
San Francisco Helicopter Tour Golden Gate by
Broen med utsikt mot byen.
San Francisco Helicopter Tour Alcatraz
Alcatraz i all sin prakt.
San Francisco Helicopter Tour skyskraper
Skyskraper så langt øyet rekker.
San Francisco Helicopter Tour stadion
Stadion.