Deilig med variasjon, men kan loungen hevde seg i konkurransen internasjonalt?

På Oslo lufthavn har du i hovedsak to lounger du kan velge mellom SAS’ egen eller fellesvarianten OSL Lounge. Ettersom det er en kjent sak at jeg flyr mest med SAS og Star Alliance har jeg aldri tidligere fått testet sistnevnte. Nå var derimot dagen kommet.

I utgangspunktet hadde jeg aldri trodd at TAP Portugal, som jeg skulle fly med denne torsdagen, hadde adgang her ettersom de er et veletablert Star Alliance-medlem. Dette fant jeg ut ved en tilfeldighet da jeg tittet på listen over flyselskaper med adgang til OSL Lounge.

OSL Lounge Gardermoen flyselskaper
Listen over flyselskaper med adgang til OSL Lounge.

Blant Norwegian, Air France, TUIfly, Thomas Cook og British Airways fant jeg plutselig TAP Portugal. Pussig, tenkte jeg, men samlet kjapt sammen tingene mine i gullstuen og løp av gårde. Heldigvis var det fortsatt en halvtime til boarding.

Varm velkomst

Loungen ligger beleilig til i samme etasje som SAS i utenlandsdelen. Det som overrasket meg ved ankomst var at det her var en bemannet resepsjon og ikke automatiske sluser. Herlig. Endelig en touch av service kjent fra resten av verden.

OSL Lounge Gardermoen resepsjon
Hyggelig resepsjon.

Resepsjonisten var usedvanlig imøtekommende og ønsket varmt velkommen. Jeg ble henvist inn i premium-delen ettersom jeg fløy business class. Luksusjegende som jeg er gikk jeg automatisk inn dit. Ikke visste jeg om det var bedre eller dårligere enn loungen forøvrig, men det skulle jeg fort finne ut av.

OSL Lounge Gardermoen premium
En egen adskilt premium-del.

Godt med plass og aviser

Det var greit med folk. Hverken overfylt eller luftig. Det så derimot ut til å være mer enn nok med kvadratmeter å boltre seg på. Av sitteplasser hadde du alt fra dype sofaer til skjermede avlukker og barkrakker.

OSL Lounge Gardermoen bord
Varierte sitteplasser og flott design.

Det som overrasket meg var det rike utvalget av aviser og magasiner. SAS har som kjent fjernet dette fra sine lounger. Derfor var det et kjærkomment avbrekk å kjenne på papir igjen. Dessverre viste det seg at alt tilhørte OSL Lounge og dermed ikke var lov å medbringe videre.

OSL Lounge Gardermoen aviser
Rikelig med aviser.

God buffet

Av mat var det mye å velge i. Utvalget var langt bedre enn hos SAS denne ettermiddagen. Nydelige salater og pålegg. I tillegg sto det lapskaus fremme i premium-delen.

OSL Lounge Gardermoen premium buffet
Lapskaus og grønnsaker i premium-buffeten.

Jeg noterte meg også et skilt om at du kunne få iskrem på forespørsel. Dessverre oppdaget jeg dette for sent til å få testet. Ellers var det ulike typer snacks å velge i samt en suppe.

OSL Lounge Gardermoen iskrem
Skal det være iskrem?

Brennevin for premium

Når det gjaldt drikke var utvalget utvilsomt bedre i premium-delen i forhold til loungen forøvrig. Her fikk du brennevin i tillegg til øl og vin på flaske. Ved den ordinære buffeten hadde du kun øl og vin på kran.

OSL Lounge Gardermoen bar
Baren i premium-loungen.

Av mineralvann var det tydeligvis Pepsi som var leverandør og ikke Coca-Cola som hos SAS. Dette kom selvsagt fra dispenser og smakte deretter, men var et kjærkomment avbrekk — spesielt for den som kjører og må forholde seg til Villa champagnebrus fremfor de ekte varene.

Friskt avbrekk

Interiøret i loungen var avslappende lekkert. Bak buffeten var det postkortbilder av Norge og i premium-stuen dype farver som ga en skikkelig loungefølelse. Mulig jeg bare var altfor lei av SAS’, men dette var et friskt avbrekk.

OSL Lounge Gardermoen buffet
Buffeten i den ordinære delen av loungen.

Av underholdning foruten gratis aviser/magasiner og Wi-Fi var det tynt. Utsikten ned mot avgangshallen kan funke for den som nyter å se stressede økonomiklassepassasjerer køe seg frem, men utover det var det ikke mye å ta seg til.

OSL Lounge Gardermoen utsikt
Utsikt ned mot innsjekksområdet.

Forbedringspotensial

Toalettene var vanskelig å finne og få. Jeg klarte ihvertfall ikke å finne noen i premium-delen og ruslet helt i enden av den ordinære loungen for å finne to toaletter som det fort dannet seg kø utenfor. Her var det åpenbart forbedringspotensial.

Det koster 300 kroner å kjøpe seg inn med mindre du flyr i premiumklasse med ett av flyselskapene som har adgang. Om det er verdt pengene er vanskelig å si. Da skal du i så fall bøtte nedpå med dispenservin og knaske salat til du får kanintenner.

Med internasjonale øyne har denne loungen en vei å gå i forhold til for eksempel Istanbul og Los Angeles, men den er utvilsomt på høyde med de fleste ordinære loungene ute på kontinentet. Vi må tross alt ikke glemme at vi befinner oss i lille Norge.

Konklusjon

Det er godt mulig jeg trengte avveksling etter de utallige besøkene i SAS Gold Lounge, men OSL Lounge er mer enn godkjent. Hit drar jeg gjerne tilbake.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

OSL Lounge Gardermoen inngang
Lett å finne frem.
OSL Lounge Gardermoen premium buffet
Deler av buffeten i premiumdelen.
OSL Lounge Gardermoen snacks
Variert utvalg av snacks.
OSL Lounge Gardermoen premium buffet
Mer av buffeten i premium.
OSL Lounge Gardermoen lesestoff
Lesestoff i lange baner, men forbudt å ta med seg ut.
OSL Lounge Gardermoen buffet
Salater og pålegg.
OSL Lounge Gardermoen sofa
Sofaer til å slappe av i.
OSL Lounge Gardermoen godstol
Skal det være en godstol?
OSL Lounge Gardermoen premium inngang
Utsikt mot premiuminngangen.
OSL Lounge Gardermoen oversikt
Oversiktsbilde av sitteplass og buffet.
OSL Lounge Gardermoen brennevin
Styrkedråper i rikt monn.
OSL Lounge Gardermoen oversikt
Oversikt over loungen.
OSL Lounge Gardermoen kake
Kake eller salat?
OSL Lounge Gardermoen sofa
Deilige sofaer og spenstig design i premium-avdelingen.

Mer?

Les også anmeldelsene av de øvrige loungene på Oslo lufthavn: SAS Gold Lounge og SAS Domestic Lounge.