Får du gratis mat ombord på Lufthansa?

Ettersom flere og flere flyselskaper har begynt å kutte ut eller ta betalt for mat ombord, er det naturlig å spørre seg hva Lufthansa gjør. Siden jeg har fått flere henvendelser om dette, tenkte jeg å skrive et kort og enkelt innlegg om det.

Hovedregelen er at du får gratis mat ombord. Spørsmålet er i hvilken grad dette kan kalles mat. Det avhenger selvsagt av hvilken klasse og rute du flyr med.

Snacks på Economy Class

Min erfaring er at du bør sørge for å ha spist godt på forhånd før du tar turen rundt i Europa med Economy Class.

Ofte får du på korte turer bare utlevert en snack, typisk sandwich, pai, yogurt etc., i tillegg til ubegrenset gratis drikke. Det er heller ikke, i motsetning til SAS, mulig å kjøpe noe ombord. Du må ta det du får enten du liker det eller ei.

Lufthansa Economy Classic food
Sandwich en ettermiddagsflyvning fra Frankfurt til Budapest.

På langdisanseruter er maten derimot bedre, og her trenger du ikke frykte noe. Dette er inkludert i billetten.

Måltider på Business Class

Dette er hva du fra gamle dager vil kjenne som servering ombord. Du spiser fra servise, drikker fra glass og får mat tilpasset etter tiden på døgnet.

Måltidene du får metter som regel, og det er ikke noe behov for å spise godt på forhånd. Du kan fint ta frokosten ombord en morgenflyvning når du flyr i Europa.

Lufthansa Business Class i Europa fra Oslo til München mat ombord
Frokost ombord morgenflyet fra Oslo til München.

På langdistanseruter er det ofte innholdsrike menyer og du får trerettere med et rikt utvalg av drikke og snacks i tillegg.

Konklusjon

Du får alltid noe å tygge på eller nippe til når du flyr Lufthansa. Er prisen lik et annet selskap som ikke tilbyr mat, vet du hva det lønner seg å velge.