Ikke ofte du får ekte business class med påfølgende service innenriks. 

Reisefølget hadde ertet meg i lang tid over at jeg hadde valgt å kjøpe business class for en innenriksflyvning på drøye halvannen time. Det var jo som sløsing å regne. Heldigvis var det ikke jeg som måtte bite i det sure eplet.

For meg skulle det bli en helt ny og interessant opplevelse. Jeg hadde aldri fløyet business class med Virgin Australia før, og med den trange opplevelsen på økonomiklasse ned fra Brisbane var jeg ikke i tvil om at jeg måtte oppgradere.

Premiumopplevelse

Fordelene var jo mange: privat inngang, lounge-adgang, prioritert ombordstigning, store seter og full middag ombord. Kontrasten var intet annet enn et trangt flysete og en tørr kjeks med vann til. Det måtte bli business.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane innsjekk
Kø i den ordinære innsjekken.

Reisefølget og jeg hoppet ut av uberen og spaserte elegant mot den prioriterte innsjekken. Hadde vi bare hatt håndbagasje kunne vi gått direkte i «Premium Entry», men jeg hadde bagasje å sjekke inn.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane priority
Dedikert område for business class.

Innsjekken gikk effektivt for seg. Jeg fikk en priority-lapp på bagasjen og vertinnen forklarte meg at vi kunne gå igjennom «Premium Entry» på utsiden. Det var en liten omvei, men hva gjorde vi ikke for en litt mer ekstravagant entré.

Fast track av en annen verden

På utsiden av avgangshallen var det nemlig en egen inngang for business class og statusmedlemmer av Velocity. Det var ingen andre enn reisefølget og meg her. Sikkerhetskontrollen var tom og resepsjonisten ledig. Vi viste frem billettene og spaserte igjennom.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane premium entry
Premium entry for business class.

Reisefølget røsket opp vannflaskene og skulle til å styrtdrikke de siste dråpene før sikkerhetsvakten sa at det ikke var noen begrensninger i væske på flyvninger innad Australia. Dermed var det bare å korke flasken og fyre de igjennom scanneren.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane resepsjon
Hyggelig velkomst i resepsjonen.

Etter sikkerhetskontrollen havnet vi rett inne i loungen. Herlig. Du kan lese hele anmeldelsen her!

Liten businesskabin

Med noen salatblader i maven ruslet vi mot gate. Jeg ville sikre at jeg kom først ombord. Heldigvis var det godt skiltet og tydelig hvor priority boarding begynte. Reisefølget og jeg stilte oss fremst og var klare for en ekstravagant innenriksflyvning.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane gate
Prioritert ombord.

På tiden gikk boardingen i gang. Det var visstnok kun åtte seter i business class. Det vil si at reisefølget og jeg opptok 25 % av plassen. Kanskje ikke så rart med tanke på den ekstreme prisen.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane sete
Romslige seter.

Store seter

Nuvel. Setet var bredt og romslig. Det minnet om Turkish’ variant innad Europa. Det kunne ikke legges flatt, men skilte seg ut fra resten. Kabinen var dessuten adskilt med en fysisk vegg og et tau. Her skulle det litt til å snike seg forbi. Ypperlig.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane skille
Tydelig skille mellom Economy+ og Business Class.

Både setet og flyet virket nytt. Du hadde strømuttak og Wi-Fi ombord. Sistnevnte var mot betaling, men du kunne fritt få adgang til Virgins underholdningssystem via en app. Det var nemlig ikke noen skjerm i seteryggen her.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane benplass
Brukbar benplass.

Velkomstdrink og nettbrett

Før avreise fikk vi tilbud om velkomstdrink og nettbrett. Flyvertinnen småpratet samtidig med oss og lurte på hvor vi var fra. Jeg slukket tørsten med et glass vann, mens jeg takket ja til nettbrettet og medfølgende ørepropper. Jeg måtte jo teste alt når jeg først var i gang.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane velkomstdrink
Både reisefølget og jeg valgte vann som velkomstdrink.

Det er i og for seg smart av Virgin å tilby nettbrett fremfor å skru fast et underholdningssystem i seteryggen som allerede er foreldet før det er montert. Da får kunden velge om han skal bruke sin egen iPad eller dette nettbrettet.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane underholdning
Nettbrett og ørepropper til underholdning.

Utvalget av filmer var helt greit. Jeg hadde uansett ikke tenkt å kaste bort den dyrebare tiden med film. Her skulle maten og servicen nytes til det fulle.

Fremragende service

På tiden tok vi av og satte kursen mot Brisbane. Vel oppe i luften gikk serveringen så smått i gang. Flyvertinnen kom igjennom kabinen og tok drikkebestillingen.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane drikke
Skal det være ytterligere påfyll?

Vi ble begge titulert med navn og møtt med en usedvanlig vennlighet. Kanskje ikke så overraskende når Virgin Australia er kåret til beste crew og service ved flere anledninger.

Denne kvelden var vi kun fem i business class. Dermed var det rom for ekstra god service. Først ut kom matbrettet. Valget sto mellom en kald kyllingsalat eller en varm chicken curry. Jeg gikk for varmretten for å få mest valuta for pengene.

Fullverdig middag

Lite visste jeg at det kom til å bli en fullverdig middag. Porsjonen var særdeles generøs med masse ris og kylling. Til dessert hadde du ost og kjeks samt en kake. Smaken var som forventet ganske ordinær. Dette var ikke noe kulinarisk mesterverk.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane varmmat
Jeg gikk for varmmat.

Midt i måltidet stakk en liten hånd frem mellom setene. En søt pjokk på setet foran hadde smeltet reisefølget fullstendig.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane smårolling
En smårolling som tiltrakk seg oppmerksomhet.

Mens foreldrene høflig prøvde å unnskylde og få kustus på smårollingen fortsatte jeg videre med å få curryen i meg. Jeg måtte til slutt gi opp og gjøv løs på kaken. For visse andre virket det som at desserten alt var servert.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane dessert
Enkel, men god dessert.

Ute var det nå blitt mørkt, og jeg begynte så vidt å skimte Brisbanes skyskrapere. Forretningskvinnen på motsatt side grep muligheten til å få en siste skvett vin før vi gikk inn for landing. Noen drakk utvilsomt for pengene.

Altfor kort tid

Jeg måtte innrømme at halvannen time var altfor kort tid. Men nå hadde jeg ihvertfall fått en liten smakebit på Virgins business class-produkt. Jeg var ikke fremmed for å teste selskapet på lengre reiser.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane innflyvning
Innflyvning mot Brisbane.

Vel nede på bakken gikk flyvertinnen bak i businesskabinen og sperret for slik at ingen av de andre passasjerene skulle snike seg forbi. Herlig. Endelig var det noen som visste å prioritere oss som hadde betalt mest.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane bagasje
Bagasjen kom blant de første.

Bagasjen kom også kjapt og var tydelig prioritert. Dermed var det bare å få fatt på en Uber og sette kursen av gårde mot et nytt hotell.

Konklusjon

Alt i alt en utsøkt opplevelse. Dette er en solid business class for kortere distanser. Grei mat, fremragende service og full prioritert. Jeg kan ikke be om mer. Reisefølget måtte derimot bite i det sure eplet og innse at dette var noe helt annet enn forespeilet.

Min stjernevurdering: 5+ av 6.

Video

Flere bilder

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane premium
Inngang fra utsiden av terminalen.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane lounge
Rett fra sikkerhetskontroll og inn i loungen.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane Economy
En smugkikk bak i Economy.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane vegg
Lekker vegg forøvrig.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane take-off
Klart for take-off.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane kleshengere
Kleshengere inntil veggen bak oss for å henge fra seg jakken.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane velkomst
Servering av velkomstdrink.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane champagne
Mens andre valgte champagne.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane underholdning
Begrenset utvalg på nettbrettet.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane kabin
Oversikt over kabinen.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane toalett
Ordinært toalett.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane flyvær
Pent flyvær.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane skilletau
Tau til å skille kabinene.
Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane matbrett
Forrett, hovedrett og dessert servert på samme brett.

Hvor skal jeg bo?

Det ble selvsagt fem stjerner, men var det godt nok for meg? Les fortsettelsen her!