En sliten stjerne i sentrum av Brisbane som ble redningen fra Sofitel. 

Etter en storslått tur ned til Sydney på Four Seasons og en enda mer ekstravagant hjemreise med Virgin Australia Business Class var det på tide å vende tilbake til virkeligheten.

Reisefølget og jeg hoppet inn i en Uber og satte kursen mot hotellet. Jeg hadde vært innom på visningsrunde før vi dro og visste at det var noenlunde greit. Nå var jeg spent på om det ville innfri mine forventninger. Når du påberoper deg fem stjerner, skal det være bra.

Flott beliggenhet

Fasaden er det lite å si på. Inngangspartiet er innbydende og beliggenheten utsøkt nede ved elven. Jeg ruslet inn og stilte meg bak Emirates-flyvertinnene i resepsjonen i påvente av innsjekk.

Brisbane Marriott Hotel innsjekk
I kø for innsjekk.

Her ble jeg etterhvert hyggelig mottatt og fikk utdelt nøklene til rommet. Det skulle visstnok være fullt, og ble dermed ingen oppgradering. Ikke engang til Club-rom.

Lukt av potetkjeller

Heldigvis har jeg gullkort i Marriott og får dermed alle fordelene man vanligvis får med et Club-rom. Dessuten var jeg blitt lovet den beste utsikten mot broen og elven. Det var heller ikke snakk om mange dagene, så dette skulle jeg overleve.

Brisbane Marriott Hotel fordeler
Fordeler som gullkortinnehaver.

Spenningen var stor idet jeg gikk inn i heisen og trådte ut i 18. etasje. Reisefølget utbrøt umiddelbart at lukten minnet om stabbur. Jeg kjente etter og måtte istemme. Det var en umiskjennelig lukt av gammelt, fuktig treverk tilsvarende Raffles i Singapore og potetkjeller.

Brisbane Marriott Hotel korridor
Julepyntet korridor.

Slitent interiør

Korridoren var teppekledd og bar preg av mange års bruk. Det samme gjorde værelset som hadde en tobakksgul farvepalett med slitent møblement. Det var ikke mye å skryte av her. Et helt ordinært og slitt hotellværelse.

Brisbane Marriott Hotel senger
Twinbeds av eldre karakter.

Det sto to twinbeds midt i rommet. Også disse var helt ordinære. I skapet under fjernsynet gjemte det seg en minibar, eller rettere sagt et tomt kjøleskap. Like ved sto en velbrukt vannkoker. Med andre ord ingen Nespresso-maskin å finne her.

Brisbane Marriott Hotel bad
Dusj og toalett.

Badet var også av den eldre sorten, men var overraskende nok utstyrt med både dusj og badekar. Det var ingen ekstra toalettartikler og heller ingen badekåper. Sistnevnte ringte jeg ned etter og fikk levert med det samme. Det lodne reisefølget så ihvertfall tilfreds ut.

Brisbane Marriott Hotel reisefølget bad
Reisefølget klar for et bad.

Utsikten var, om ikke annet, formidabel. Broen kom nærmest inn i rommet i mørket med sin blinkende juletrebelysning. Her hadde det utvilsomt gjort seg med en balkong.

Brisbane Marriott Hotel utsikt værelse
Utsikt fra værelset mot broen.

Executive Lounge

Selv om rommet ikke var særlig bemerkelsesverdig, hadde hotellet en rekke andre fasiliteter som var verdt å teste. Blant annet en Executive Lounge. Her spiste vi både frokost og hors d’oeuvre. Dessverre minnet dette mer om en barnehave enn lounge.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge inngang
Inngang til den ubetjente loungen.

Lite bassengområde

Foruten loungen bød hotellet på et halvveis utendørs bassengområde, fitnessenter og spa. Jeg fikk bare testet bassengområdet. Dette var ikke all verden med sine to solsenger og et par pinnestoler. Dessuten var solen fraværende det meste av dagen.

Brisbane Marriott Hotel bassengområde
Fritt utlån av håndklær ved bassengområdet.

Marriott Brisbane var definitivt ikke noe badehotell. Her måtte du ut tidlig for å sikre deg de to solsengene som var, og tviholde på dem så lenge du var der. Her kunne de fint ha utvidet med en solterrasse eller to. Når det er sagt var bassengområdet innbydende og rent.

Brisbane Marriott Hotel basseng
Lite halvveis utendørs basseng.

Middag i hotellrestauranten

Selv om det meste av bespisning foregikk via room service og i loungen, prøvde vi en middag nede i hotellrestauranten. Det fungerte helt greit. Ingen kulinariske krumspring her, men heller godkjent vomfyll.

Brisbane Marriott Hotel restaurant meny
Hotellrestaurantens meny.

Vi startet med noen hvitløksbrød. Disse var ihjelstekt og smakløse. Brødet hadde i tillegg store korn og egnet seg lite med hvitløk på.

Brisbane Marriott Hotel restaurant hvitløksbrød
Svidde hvitløksbrød.

Til hovedrett gikk jeg for en asiatisk ribbe. Kjøttstykket var smeltende saftig og virket nærmest kokt fremfor stekt. Nudlene til var smakløse og tamme. Her var det noe som ikke stemte. Reisefølget gikk forøvrig for en laks — som heller ikke var all verden å skrive hjem om.

Brisbane Marriott Hotel restaurant ribbe
Ribbe med nudler.

Desserten var derimot langt bedre. Dette var en sjokolademousse med karamellbunn formet som et omvendt kremmerhus. Mild på smak med en deilig konsistens. Sjokolade og karamell slår sjelden feil.

Brisbane Marriott Hotel restaurant dessert
Søtsyrlig dessert.

Den femte stjernens fravær

Det ble med dette ene måltidet. Servicen var forsåvidt grei jevnt over, men utmerket seg ikke i noen særlig grad. Jeg følte at det femte stjernen manglet.

Brisbane Marriott Hotel taxi
Og der kom taxien.

Ved utsjekk glimtet servicen derimot til. Her fikk vi hjelp av en særdeles hyggelig resepsjonist som bestilte transport til flyplassen for oss og hjalp oss ned med bagasjen. Vi ble ønsket på gjensyn og satt igjen med en god følelse til tross for at hotellet i seg selv var ganske ordinært.

Konklusjon

Alt i alt et helt ordinært hotell som leverer der det skal. Jeg ville tatt bort den femte stjernen. Dette er heller et veldrevet firestjerners hotell som kanskje kunne trengt en renovering.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Video

Flere bilder

Brisbane Marriott Hotel rommet
Hva skjulte seg bak denne døren?
Brisbane Marriott Hotel værelset
Foreldet værelse.
Brisbane Marriott Hotel stol
Tobakksgul godstol.
Brisbane Marriott Hotel kjøleskap
Tomt kjøleskap som minibar.
Brisbane Marriott Hotel skap
Meget enkle fasiliteter i skapet.
Brisbane Marriott Hotel vannkoker
Vannkoker fremfor kaffemaskin.
Brisbane Marriott Hotel reisefølget seng
Reisefølget fant seg til rette i sengen.
Brisbane Marriott Hotel toalettartikler
Meget tynt med toalettartikler.
Brisbane Marriott Hotel heis
Ikke akkurat toppetasje.
Brisbane Marriott Hotel logo
Logoen prydet fremsiden av hotellet.
Brisbane Marriott Hotel restaurant
Buffet i restauranten.

Brisbane Marriott Hotel restaurant svinekotelett

Brisbane Marriott Hotel restaurant fisk
Markedets fisk.
Brisbane Marriott Hotel sauna
Sauna.
Brisbane Marriott Hotel utsikt
Utsikt fra bassengområdet.
Brisbane Marriott Hotel concierge
Conciergedisk i kjelleren.