Nå har det amerikanske sikkerhetshysteriet i luften gått for langt. 

Det er allerede en kjent sak at du ikke kan ta med deg store elektroniske enheter som PC, iPad, kamera og lignende inn i kabinen på flyvninger til USA fra visse muslimske land.

Inntil nå har ingen av oss som flyr fra Europa tenkt å bekymre oss særlig for det med mindre vi for eksempel har fløyet Turkish Airlines via Istanbul og videre til USA. Da har PC-en måttet ligge i kofferten i bagasjerommet.

Nå planlegger derimot amerikanske myndigheter å utvide forbudet til også å gjelde flyvninger fra Europa.

Hva hvis

Begrunnelsen er selvsagt frykten for terror. Tenk hvis noen skulle kamuflere en bombe i PC-en. Tenk hvis noen skulle lage en flytende bombe av colaboksen du glemte å ta ut. Tenk hvis noen skulle bruke neglesaksen du overså i toalettmappen til å kutte over strupen på pilotene.

Ja, sikkerhet i luften er viktig, men et sted må grensen gå.

Terroristene vinner

Å forby PC-er fordi de kan skjule bomber er det samme som å forby lastebiler fordi de kan kjøre inn i folkemengder. Sikkerhetsargumentet fra amerikanske myndigheter holder ikke vann. Det er nettopp slik frykt og slike forbud som gjør at terroristene vinner.

Jeg håper amerikanske myndigheter tar til vettet. Hvis ikke er sannsynligheten stor for at alle mine fremtidige reiser går østover i stedet.