Når du skulle ønske flyturen varte et par timer ekstra.

Alle som har fått muligheten til å fly business class, vet at det er en helt annen opplevelse enn å sitte ulidelige timer i 90-graderstilling. Turkish Airlines tar dette til et nytt nivå, og det til en forholdsvis grei pris.

Turen startet i Oslo, via Istanbul, med Boston som siste stopp. Det innebar altså både en intraeuropeisk flyvning og en interkontinental.

Fra Oslo til Istanbul

Av erfaring er det nokså begrenset tilbud av skikkelig business class innad Europa, derfor var også forventningene til Turkish Airlines’ tilbud lave.

Jeg hadde sett for meg vanlige økonomiseter med et blokkert midtsete. Men den gang ei. Synet som møtte meg var mildt sagt overveldende.

Turkish Airlines Business Class Oslo Istanbul kabin
Luksuriøs og privat business class-kabin.

Flate seter i Europa

Her var det snakk om en Airbus 330-200/300 med flatsengseter godt skjermet fra de andre passasjerene. Min antagelse er at dette mest sannsynlig var flaks, men klager gjør jeg selvsagt ikke.

Turkish Airlines Business Class Oslo Istanbul sette
Romslig og avskjermet sete.

Til tross for en særdeles flott business class-kabin med romslige seter, var maten var den samme som Turkish Airlines ellers ville servert på business class innen Europa — uten at det er noe galt i det.

Turkish Airlines Business Class Oslo Istanbul meny
Menyen fra Oslo til Istanbul.

Utsøkt mat

Maten var upåklagelig. Bordet ble dekket med duk, og serveringen skjedde på ekte servise med ordentlig bestikk. Restaurantfølelsen var absolutt til stede.

Turkish Airlines Business Class Oslo Istanbul mat
Kylling til hovedrett.

Servicen bar derimot noe preg av hastverk. Dette skyldtes nok at businesskabinen var helt full denne flyvningen. Det virket som at mange var blitt oppgradert for å få prøvesmake denne noe uvanlige standarden til intraeuropeisk flyvning å være.

Reisen fra Oslo til Istanbul var forøvrig en kort affære. Du får nesten ikke tid til annet enn å nyte maten og omgivelsene ombord til tross for en nesten fire timers tur.

Turkish Airlines Istanbul
Utsikt over Istanbul.

Ankomst Istanbul

Ved ankomst i Istanbul var det bare å hente bagasjen og komme seg ut til Turkish Airlines’ hotellskranke. Det har seg nemlig slik at dersom du har en lengre layover før ditt neste fly (i mitt tilfelle rundt 16 timer) får du hotell med i billetten.

Femstjerners layover

Og dette var ikke hvilket som helst hotell heller; det var det femstjerners Renaissance Istanbul Polat Hotel med utsikt til Marmarasjøens inngang til Bosphorus-stredet.

Renaissance Polat Istanbul Hotel inngang

Her ble vi innlosjert på et Executive Room i en av de høyeste etasjene med en fantastisk utsikt. Med fri adgang til lounge og det meste av hotellets fasiliteter var det lite å klage på.

Selv om hotellet bare skulle være en mellomstasjon før neste fly, ble det en opplevelse i seg selv — som definitivt ga mersmak. Stjerne i boken til Turkish for denne ekstravagante tilleggsservicen.

Fra Istanbul til Boston

Etter å ha nytt noen fantastiske timer i Istanbul, bar det videre til Atatürk for innsjekking og oppvarting før turen til Boston.

Turkish Airlines Business Class Boston innsjekk
Rød løper ved innsjekk.

Det skal sies at dette er en ekstraordinært travel flyplass med horder av mennesker, slik at litt av luksusfølelsen med å fly business class fort forsvinner. Særlige med tanke på at det er mange business class-skranker, endog med køer, og personale som opererer som om de skulle sjekket inn økonomiklasse.

En av verdens beste lounger

Den samme følelsen får du også når du entrer Turkish Airlines’ berømte lounge. Denne er enorm og går over to etasjer.

Turkish Airlines Business Class Boston lounge
Et lite utsnitt av loungen.

Det skal visstnok være plass til 1 000 personer samtidig. Naturlig nok mister du da litt av loungefølelsen, selv om fasilitetene som tilbys overgår det meste annet.

Suite i loungen

På returen fikk jeg blant annet anledning til å prøve de personlige suitene og dusjfasilitetene. Kort og godt oppsummert som et lite hotell i loungen.

Turkish Airlines Lounge Suite
Enkel, men funksjonabel suite i loungen.

Matutvalget kunne med fordel vært litt mer oversiktlig. Det var ulike stasjoner med forskjellig mat overalt, og således vanskelig å finne frem.

Kaotisk boarding

Etter et par timer i loungen bar det videre til boarding. Dette var et uoversiktlig kaos, hvor både økonomi og business class ble boardet samtidig gjennom samme inngang.

Da vi derimot var ombord ventet velkomstdrinken og en langt mer behagelig opplevelse i store, romslige seter.

Turkish Airlines Business Class Boston kabin
Romslige seter.

Her var konfigurasjonen (2-2-2) en helt annen enn den intraeuropeiske. Setene sto altså ved siden av hverandre. Selv om du da mister litt av den private atmosfæren, var dette en langt hyggeligere løsning når du reiste sammen med noen.

Turkish Airlines Business Class Boston interiør
Business class-kabinen.

Førsteklasses mat

På denne turen var servicen oppjustert et par hakk. Menyen du fikk utlevert var langt mer innholdsrik, og det var kokken selv som delte den ut.

Turkish Airlines Business Class Boston servering
Serveringen i gang.

Den fyldige menyen besto av flere retter du kunne velge mellom. Det var planlagt et treretters hovedmåltid i tillegg til en enklere lunch like før landing.

Turkish Airlines Business Class Boston meny
Menyen fra Istanbul til Boston.

Etter å ha fordypet seg i menyen nærmet det seg tid for servering. Det ble delt ut varme kluter, nok en drink og en skål med en fortreffelig nøtteblanding.

Turkish Airlines Business Class Boston aperitiff
Aperitiff med nøtter og valgfri drikke.

Etter aperitiffen sto serveringen for døren. En elegant tralle ulikt de rektangulære skranglekassene du kjenner fra flyturer ellers åpenbarte seg.

Turkish Airlines Business Class Boston tralle
Tralle med godsaker.

Da bestikk, brød, salt/pepper og smør var på plass, var det bare å forberede seg på forretten. For anledningen sto en tyrkisk yogurtsuppe på menyen.

Turkish Airlines Business Class Boston suppe
En tyrkisk suppe til forrett.

Jeg skal ærlig innrømme at denne suppen ikke var min favoritt, så jeg ventet i spenning på hovedretten. Her hadde jeg gått for en grillet stek med potetmos. Det kunne umulig slå feil.

Turkish Airlines Business Class Boston hovedrett
En saftig biff til hovedrett.

Og jommen sa jeg smør. Maken til smakfull stek skal du lete lenge etter på 10 000 meter. Til tross for en ettersmak av kebab og noe enkelt tilbehør var den langt på vei godkjent. Nå var det bare å finne rom for dessert.

Turkish Airlines Business Class Boston dessert
Frisk dessert.

Du kunne velge blant en rekke forfriskende desserter. Jeg gikk for noe fersk frukt og en aldeles fortreffelig sjokolademousse.

Underholdning nok

Igjen ble det servert så mye at flyturen løp ifra en. Siden flyvningen i tillegg var midt på dagen, var det ingen vits i å legge seg til og sove, skjønt flyvertinnen klargjorde setet med madrass, dyne og pute.

Turkish Airlines Business Class Boston skjerm
Helt greie skjermer.

Underholdningsutvalget var også godt. Skjermene forholdsvis store og de lydisolerende hodetelefonene langt bedre enn det mange får lengre bak i kabinen. Dermed ble det noen filmer før neste servering var i gang igjen.

Lunch

Like før landing kom trallen på ny igjennom kabinen. Denne gangen var den lunch som sto på menyen.

Turkish Airlines Business Class Boston servering lunch
Servering av lunch.

Her kunne du altså snekre sammen din egen lunch. Det var både delikatesser fra havet og landet å velge mellom. Jeg gikk for en enkel cæsarsalat med kylling.

Turkish Airlines Business Class Boston lunch
Lunch like før landing.

Jeg skal være forsiktig med å si det, men etter at det siste måltidet var fortært, kjente jeg at lysten på ekstravagant mat var fraværende. Heldigvis skulle ikke det vare lenge.

Konklusjon

Alt i alt var dette en utsøkt opplevelse. De litt over ti timene flyturen tok ble faktisk i korteste laget. Når du til og med like etter gleder deg til returen er mye gjort.

Skal du ut og reise langt, vil jeg på det varmeste anbefale Turkish Airlines Business Class.

Min stjernevurdering: 6 av 6.