Leverer verdens andre beste business class-lounge fortsatt varene?

Ikke bare er Turkish Airlines et av mine favorittflyselskaper, de har også min favorittlounge. Derfor var det en sann glede å kunne tilbringe tid her igjen på turen mot Jakarta.

Jeg har tidligere også anmeldt loungen på turen mot Boston for noen år siden. Du kan lese innlegget her. Nå var det derimot på tide med en ny vurdering. Holder den fortsatt stand nå som jeg har mange flere å sammenligne med?

Problematisk inngang

Jeg gledet meg stort da jeg ruslet av flyet fra Oslo og mot CIP-loungen. Alt så tilsynelatende ut til å være som ved forrige besøk i fjor. Det var derimot nokså folksomt ved inngangen, og reisefølget slet med å komme seg igjennom, selv som gullkortinnehaver i Turkish og med business class-billett.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul inngang
Storslått inngangsparti.

Jeg gled elegant igjennom de automatiske slusene. Like innenfor benyttet jeg anledningen til å iaktta biljardbordet mens reisefølget slet med adgangen. Jeg foreslo om vi ikke skulle ta et slag, og fikk gehør for det. Men først måtte vi finne noe å slukke tørsten med.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul innenfor
Biljardbord like innenfor.

Rikelig med underholdning

Det kryr av drikkestasjoner igjennom den 3 000 kvadratmeter store loungen. Jeg knabbet med meg en Pepsi Max fra hyllen mens jeg utålmodig ventet på reisefølget som mikset seg noen styrkedråper før det avgjørende biljardslaget.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul kino
Popcorn og kino.

Det er nemlig rikelig med underholdning her foruten biljardbordet. Blant annet kan du slappe av med popcorn i kinosalen, sette fra deg barna i lekeavdelingen, slå noen slag golf, leke med bilbanen du aldri fikk eller få med deg siste skrik fra Trump på nyhetene.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul fjernsyn
Fjernsyn for ethvert øye.

Å kjede seg er et fjernt begrep i CIP-loungen. Wi-Fi-en kunne dog vært noe mer stabil, selv om jeg knapt fikk tid til å bruke denne med alt annet av underholdningsmuligheter rundt meg.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul avis
Rikelig med aviser.

For den som ikke foretrekker disse nymotens digitale greiene, sto det også traller fulle av trykksverte klar til disposisjon. Utvalget av engelske blekker var greit, skjønt det tyrkiske dominerte. Jeg røsket med meg Wall Street Journal som vanlig.

Mat i lange baner

Utvalget av mat varierer gjennom dagen. Det står flere kokker rundt omkring i området og disker opp de lekreste tyrkiske retter. Min favoritt er tyrkiske bagels – simit. Pizzaen – pide – er heller ikke så verst. I tillegg finnes en rekke kaker, grønnsaker, frukter og supper tilgjengelig.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul kokk
Drøssevis med kokker.

Til frokost kan du mikse deg din egen müsli eller velge å få laget en omelett hos kokken. Buffeten ligner det du ville fått på et tyrkisk hotell. Det er også et større utvalg av tyrkiske snacks å velge i. Dessverre fant jeg ikke chips.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul buffet
Lekre fristelser i storslåtte omgivelser.

Det interessante var at det var små stasjoner formet med Turkish’ nyeste destinasjoner som serverte ulike retter. Jeg trodde dette skulle være lokalt, men det viste seg å være av det sedvanlige utvalget. Sandwich med ost, tomat og mozzarella er vel neppe kinesisk.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul Japan
Matboden kledd i Turkish’ siste destinasjon.

En flyplass i flyplassen

Det sies at loungen er som en flyplass i flyplassen, og det er jammen ingen overdrivelse. Her har du alt hva hjertet behager. Jeg ble aldri lei av å beskue den spektakulære trappeoppgangen med Turkish-logoen prangende i midten.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul trapp
Den spektakulære trappen.

Rundt omkring i lokalet sto også en rekke pianoer – endog et selvspillende et. I tillegg var det en rekke stasjoner med nydelig tyrkisk te. Til tross for at vi befant oss i et muslimsk land var sogar baren fullspekket av godsaker. Her var det rom for kos, bokstavelig talt.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul alkohol
Muslimsk til tross – rikelig med alkohol.

For kort for suitene

Jeg hadde bare drøye timen å slå ihjel begge veiene på reisen til Jakarta. Dessverre fikk vi da hverken testet de private suitene eller dusjfasilitetene. På sistnevnte var køen rett og slett for lang.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul suite
Resepsjon for booking av suite.

Det er verdt å merke at suitene kun er for business class-passasjerer eller Turkish Airlines Elite Plus-medlemmer med en viss lengde på layoveren. Du kan ikke reise i økonomiklasse, inneha gullkort og benytte disse – uansett hvor lang mellomlandingen din er. Les mer om mitt besøk i suitene her.

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul toalett
Rene og velstelte toaletter.

Toalettfasilitetene er rene og moderne. Dessverre er det for få toaletter i rushtiden slik at det ofte danner seg kø. Det positive er at det til enhver tid er en vaskemann inne i lokalet som rengjør alt etter bruk.

Som alltid var tiden for kort. Den drøye timen mellomlanding holdt ikke denne gangen heller. Nå var det bare å rusle motvillig bort til flyet for videre eventyr.

Konklusjon

Alt i alt er dette en utsøkt lounge verdt en reise i seg selv. Bestill gjerne billetter med lang mellomlanding. Det er verdt hvert minutt. Dette er utvilsomt verdens beste business class-lounge.

Min stjernevurdering: 6 av 6.

Video

Flere bilder

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul trapp
Lekker trapp.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul golfsimulator
Golfsimulator.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul lekeland
Lekeland for de minste.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul biljard
Hva med et slag biljard?
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul soloppgang
Vakker soloppgang.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul flygel
Hva med en trall på flygelet?
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul fly
Modellfly.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul buffet
Ost og salat i buffeten.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul sitteplass
Caféaktige sitteplasser.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul kart
Så stort at kart trengs.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul buffet
Salat og ost i buffeten.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul drikke
En av de mange drikkestasjonene.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul mineralvann
Rikelig med mineralvann.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul bilbane
Bilbane for små og store.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul piano
Slå deg ned.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul salat
Diverse salater.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul kjøkken
En sniktitt inn på kjøkkenet.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul varmmat
Stasjon for varmmat.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul kaker
Smakfulle kaker i lange baner.
Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul kino
Popcorn og kino.

Følg med videre!

Neste søndag kan du bli med på en storslått reise mot det fjerne østen. Selvsagt i business class. Meld deg inn i e-postklubben min og få varsel!