Tynt med mat og folk, men mye drikke og noe røk. 

I håp om å få tilbringe noe ekstra tid i loungen sjekket jeg og reisefølget ut av hotellet tre timer før flyet skulle gå. Det skulle vi ikke gjort.

Jeg hadde en uggen fornemmelse av at SAS trolig ikke ville åpne innsjekk før tidligst to timer før avgang. Det fikk jeg smertelig bekreftet da vi ankom innsjekkingsskrankene og det lyste imot oss: «geschlossen» – eller stengt på godt norsk.

SAS Zurich innsjekk
Stengte skranker.

Metallsmak i baken

Da var det bare å finne seg i å vente. Metallbenkene like under rulletrappen ønsket oss kaldt velkommen. Her var det bare å slå ihjel den neste timen før innsjekk åpnet.

Mens minuttene gikk og metallsmaken begynte å sette seg i baken smakte jeg på følelsen av livet før gull- og diamantkortet. Jeg kan ikke akkurat innrømme at jeg kjente på savnet.

Etter en noe langdryg time var det nå bare å sette kursen mot innsjekk. Vel fremme hadde de så vidt åpnet, men selvsagt var det noen først i køen som hadde tullet med bagasjebestillingen, og køen vokste i takt med sendrektigheten hos personalet.

Så fort bagasjen var sjekket inn bar det igjennom fasttracken og inn i loungen. Én time var allerede forduftet, og nå gjaldt det å nyte den siste timen før boarding.

Swiss Fast Track Zurich
Heldigvis tilgang på fast track.

Tynt befolket

Denne tidlige søndags ettermiddagen var det nokså rolig på Zürich lufthavn. Det var intet unntak i loungen heller.

I resepsjonen bli vi tatt vel imot. Billettene ble registrert og vi spaserte elegant inn i senator-loungen. Du kunne nemlig også gå inn i business-loungen, men kun det beste var godt nok for dette reisefølget.

Swiss Senator Lounge Zurich resepsjon
Velkommen inn!

Idet vi kom inn i første etasje, loungen er forøvrig over tre etasjer, ble jeg overrasket over hvor lite folk det var. Blant de få gjestene som var her gikk det i norsk.

Swiss Senator Lounge Zurich tomt
Ensomt i første etasje.

Det tydet altså på at det kun var dette SAS-flyet blant Star Alliance-selskapene som gikk på dette tidspunktet. Herlig. De to foregående gangene jeg har besøkt denne loungen har den nemlig vært smekkfull.

Litt for lite å bite i

Reisefølget og jeg slo oss ned i de dype skinnstolene i annen etasje. Ettersom det var en stund siden frokost tuslet jeg kjapt bort til buffeten for å se om det var noe å bite i.

Swiss Senator Lounge Zurich buffet
Tynn buffet.

Det kom ikke som noen stor overraskelse på meg at utvalget av tørt var begrenset. Vått bugnet det nærmest over av.

Swiss Senator Lounge Zurich drikke
En særdeles fyldig drikkestasjon.

Du hadde noen påsmurte rundstykker, enkle salater, vegetarblandinger og selvsagt grønnsakssuppen. Det var det. Selvsagt hadde du også et rikelig utvalg av snacks, godteri og frukt, men det er ikke det første du har lyst på når du er sulten.

Jeg gikk for rundstykket og suppen. Førstnevnte var i overkant tørt og kjedelig. Salami, smør og en sylteagurk slått sammen som en cheeseburger fra McDonald’s. Suppen var derimot helt grei. Forholdsvis lik Toros «rett i koppen».

Swiss Senator Lounge Zurich suppe og brød
Suppe og brød.

Rikelig med snacks og drikke

Jeg rundet av den lille lunchen med de tradisjonsrike gummibjørnene kjent fra Lufthansas senator-lounger. I tillegg til en neve popcorn og Lindt-sjokolade.

Swiss Senator Lounge Zurich snacks og frukt
Generøst utvalg av snacks og frukt.

Det er i grunnen lite å utsette på snacksen og drikken i Swiss’ lounger. Det er derimot ikke noe sted å spise seg god og mett.

Drikkeutvalget er meget godt. Dessverre får du ikke små bokser eller flasker du kan ta med deg videre, men du unngår i det minste en utvannet dispenser. Du skjenker brus fra mellomstore flasker og mikser drinkene selv.

Swiss Senator Lounge Zurich alkohol
Edle dråper.

Røkebar

Utover mat og drikke kan loungen også by på en røkebar i tredje etasje. Her tok jeg ikke sjansen på å gå inn ettersom det nærmest ikke var folk å se. Dessuten røker jeg ikke.

Dersom du heller ikke er en av tobakkens fanger, finner du en solid bunke med aviser og magasiner til underholdning nede i annen etasje.

Swiss Senator Lounge Zurich aviser
Et lite utvalg aviser og magasiner.

Fra tidligere av var samtlige aviser og magasiner merket med en gul lapp som sa at de tilhørte loungen og dermed ikke var lov til å ta med seg videre. Heldigvis var det nå blitt slutt på denne tøvete ordningen.

Dersom tyske og engelske aviser ikke faller i smak, har du selvsagt tilgang på gratis Wi-Fi. Dette fungerer helt greit, og du får påloggingskode i resepsjonen. Loungen er forøvrig også utstyrt med egne toaletter.

Konklusjon

Alt i alt er dette en god lounge som leverer det som må til mens du venter på flyet. Det er ikke noe ekstraordinært over den, men jeg skulle gjerne sett at SAS åpent innsjekk noe før slik at jeg kunne tilbrakt mer tid her.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

Swiss Senator Lounge Zurich inngang
Tavle i inngangen.
Swiss Senator Lounge Zurich fly
Morsom liten kunstnerisk detalj.
Swiss Senator Lounge Zurich oversikt
Godt med plass.
Swiss Senator Lounge Zurich sprit
Utvalget av styrkedrikker.
Swiss Senator Lounge Zurich toalett
Enkelt, men rene toaletter.
Swiss Senator Lounge Zurich buffet
Buffeten i første etasje.

Mer?

Meld deg på e-postlisten min for å få vite når nye innlegg kommer ut.