Lever den eneste Star Alliance-loungen i Miami opp til forventningene? 

Livet på amerikanske flyplasser er et sorgens kapittel. Ikke nok med at de er slitne i seg selv, men premiumtilbudet er også langt under hva vi forventer sammenlignet med europeisk standard.

Det var med lave forventninger og stor spenning reisefølget og jeg spaserte mot loungen. Ingen av oss kunne erindre hvor denne skulle befinne seg. Derfor endte vi opp med en ekstra spasertur rundt på den ellers triste flyplassen. Det var i og for seg greit. Vi skulle jo sitte de neste 11 timene.

Kjekt å vite

Til informasjon finner du loungen ved gate J4. Den er ikke skiltet på noen som helst måte, så gå mot terminal J.

Avianca VIP Lounge Miami inngang
Omsider fant vi inngangen.

Avianca er forøvrig Colombias største flyselskap og opererer med flere ruter fra Miami. De er en del av Star Alliance og derfor har alle gullmedlemmer adgang til deres lounge.

Overfylt

Vel fremme måtte vi opp en rulletrapp og forbi to resepsjoner før vi kom til Aviancas hovedresepsjon. Det virket som at det var en annen lounge også i samme etasje av typen Sala VIP. Etter en hyggelig og smilende velkomst var det på tide å tre inn. Det var drøye to timer til avreise og nok av tid å slå ihjel.

Avianca VIP Lounge Miami Sala
Sala VIP Lounge var også i samme etasje.

Loungen var overfylt. Den var liten og det krydde av folk overalt. Interiøret minnet om en billig kantine. Heldigvis fant vi oss noen sitteplasser, vel å merke inne i fjernsynsrommet. Et innvendig rom uten vinduer og med tett luft. Med andre ord ikke helt optimalt, men bedre enn ingenting.

Avianca VIP Lounge Miami TV-rom
Sterilt og innestengt TV-rom.

Av rom forøvrig var det en barneavdeling, et avslapningsavlukke, kontorer og et felles oppholdsrom med utsikt mot flyplassen. Buffeten var plassert i midten.

Noe tynn buffet

I mylderet av kaklende colombianere var det vanskelig å få et overblikk over fasilitetene og maten, men jeg ruslet bort til buffeten for å ta en titt. Denne var av den enkle sorten, men heldigvis ikke så tynn som Uniteds.

Avianca VIP Lounge Miami buffet
Oversiktlig og grei buffet.

Du hadde snacks, enkle salater, påsmurte baguetter, en varm cubansk ris- og kjøttrett og kaker å bite i. Av drikke hadde du et helt greit utvalg av vin og brennevin i tillegg til mineralvann på bokser i kjøleskap. Her var det bare å skjenke selv.

Avianca VIP Lounge Miami varmmat
Ris og noe kjøtt til varmmat.

Jeg forsøkte meg på varmmaten. Denne var nøytral og god. Ikke helt det jeg forventet av det hissige latinokjøkkenet, men helt greit vomfyll. Baguettene var også helt ordinære uten noen spenstige dressinger eller krydder. Med andre ord var det langt mellom de kulinariske opplevelsene.

Avianca VIP Lounge Miami sandwich
Enkle baguetter.

Slitsom stemning

Når det gjaldt stemningen og helhetsopplevelsen var jeg noe i tvil. Maten og drikken var grei, men det var for mye folk til å få den avslappende loungefølelsen. Dette kunne like gjerne vært en kantine på utsiden uten av noen hadde merket forskjell.

Avianca VIP Lounge Miami folk
Smekkfull lounge.

Loungen bød forøvrig på Wi-Fi og spanske/amerikanske aviser og magasiner. Toalettene var åpne, lite private og like høyt trafikkerte som de i terminalen ellers. Renholdet var derimot godt ivaretatt. Det tilbys forresten ikke dusjer her.

Konklusjon

Alt i alt var dette en helt grei lounge. Jeg ville ikke ankommet noe tidligere kun for å nyte ekstra tid her.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

Avianca VIP Lounge Miami trapp
Opp en trapp og til venstre.
Avianca VIP Lounge Miami oversikt buffet
Hvite omgivelser og enkel buffet.
Avianca VIP Lounge Miami buffet
Deler av buffeten.
Avianca VIP Lounge Miami snacks og frukt
Snacks og frukt.
Avianca VIP Lounge Miami drikke
Drikke på boks.
Avianca VIP Lounge Miami alkohol
Greit utvalg av alkoholholdige drikkevarer.
Avianca VIP Lounge Miami varmmat
Detaljbilde av varmmaten.
Avianca VIP Lounge Miami utsikt
Grei utsikt mot flyplassen.
Avianca VIP Lounge Miami kontor
Kontoravdeling.
Avianca VIP Lounge Miami barneavdeling
En liten barneavdeling.
Avianca VIP Lounge Miami stillerom
Mørkt stillerom og toaletter.
Avianca VIP Lounge Miami sitteplasser
For lite sitteplasser.
Avianca VIP Lounge Miami toalett
Meget enkle toaletter.
Avianca VIP Lounge Miami aviser
Et utvalg av aviser.

Video