Innfrir Norges beste hotellfrokost?

Det spørsmålet skulle jeg få anledning til å besvare da jeg sjekket inn på Scandic Nidelven. Men før jeg kommer så langt, må ankomsten nevnes.

Denne gikk relativt problemfritt for seg. Jeg ble tildelt et rom i øverste etasje i hotellets konferansedel. Dette ble jeg derimot ikke opplyst om ved innsjekk, slik at det gikk med litt tid til å finne rommet. Jeg spurte på nytt og fant frem.

Scandic Nidelven Hotel Trondheim
Fenomenal utsikt fra hjørnesuiten.

Rommet var en stor hjørnesuite med to bad, spisebord og adskilt soverom. Utsikten var eksemplarisk utover Nidelven og opp mot Tyholt-tårnet. Etter min mening en av Trondheims aller beste hotellutsikter. Sengen var også upåklagelig god. Litt tynn minibar, men rikt utvalg av snacks. Forøvrig sto det også en nydelig fruktkurv med sjokolade som velkomstgave på bordet da jeg kom inn døren.

Frokosten som manglet det lille ekstra

Det som i grunnen var mest interessant for meg under dette oppholdet var å få testet det som hevdes å være Norges aller beste hotellfrokost. Forventningene var derfor særdeles høye.

Ved første øyekast så maten veldig innbydende ut. Utvalget var rikt og det sto egne kokker som tok seg av omelett, pannekaker og smoothies. Ikke helt normalen på hoteller i denne klassen. Det var vel og bra.

Det som skuffet meg var derimot mangelen på bacon. Norges beste hotellfrokost uten bacon?! Enten har de tatt WHOs påstander om kreftfremkallende bacon litt vel alvorlig eller så er det rett og slett bare et innsparingstiltak. Min antagelse er sistnevnte, noe som er trist når man skryter på seg å være best. Dessuten synes jeg utvalget av brød var tynt. Mulig lavkarbobølgen har slått inn. Ikke vet jeg.

Scandic Nidelven Hotel frokost
Et utsnitt av Norges beste frokost.

Selv om frokosten var storslått, innholdsrik og smakfull, er det ikke den beste jeg har prøvd i Norge. Her må jeg si Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo går av med seieren for min del. Men smaken er som baken. Middagen og lunchen i restauranten var ellers fortreffelig.

Konklusjon

Servicen på hotellet var generelt god og renholdet godt. Alt i alt et meget godt opphold som frister til gjentagelse selv om frokosten ikke helt sto til mine høye forventninger.

Min stjernevurdering: 4+ av 6.