SAS’ nye økonomiklasse leverer varene, men er lite egnet til nattflyvning. 

Ettersom det denne søndags ettermiddagen var helt fullt fly fra New York til Oslo ble det ingen mulighet for oppgradering til SAS Business som i utgangspunktet var planen. Jeg håper å få anledning til å teste dette ved en senere anledning. Les forøvrig min anmeldelse av SAS Plus.

Dog, SAS Go er et rimelig produkt som de aller fleste også kommer til å fly med. Dermed er det på sin plass å få testet det. Når det er sagt, er den nye kabinen til SAS gjennomført veldig fin — også på økonomiklasse.

Jeg har vurdert SAS Go uten ekstra fordeler man eventuelt måtte ha i tillegg som gullmedlem.

SAS Go utsikt
Og inn i natten fløy vi.

Mye inkludert i prisen

Når man kommer ombord ligger det et tynt teppe, pute og en vannflaske i setet. Setekonfigurasjonen er 2-4-2. Man kan velge seter gratis på forhånd, så her gjelder det å være tidlig ute og sikre seg paret ved vinduet, da det er lite komfortabelt å sitte i midten av en fireseter på en såpass lang tur.

SAS Go ombord
Moderne seter i SAS Go.

Nå som flere og  flere lavprisselskaper er begynt å fly langdistanse ribbes man ofte for mange ting som man tidligere forventet var inkludert i prisen. SAS har hatt en tendens til å hive seg på gebyrbølgen, men heldigvis er fortsatt mye inkludert i den prisen man betaler. Blant annet:

  • Valg av sete
  • 23 kg innsjekket bagasje
  • Mat og én alkoholfri drikke ombord
  • Teppe, pute og én vannflaske i setet

Kjøper man i tillegg billettene på tilbud, får man mye mer igjen for pengene her enn hos andre flyselskaper.

Flere serveringer og god mat

SAS Go mat - middag
Helt grei middag.

Flymat er generelt ingen stor opplevelse når man sitter bakerst i flykroppen. Allikevel må jeg si at SAS leverer greit. Serveringen denne nattflyvningen starter med cashewnøtter til snacks for deretter å bli etterfulgt av et varmt måltid. For anledningen besto dette av kylling med ris, noen friske grønnsaksblader og sjokoladepanacotta til dessert.

Maten var varm og smakte godt. Presentasjonen var helt tradisjonell og ikke ulikt andre måltider i økonomiklasse generelt. I motsetning til måltidet jeg fikk på SAS Charter, spiste jeg ihvertfall opp denne gang.

Siden dette var en nattflyvning gikk det en del timer før neste måltid ble servert. Denne gangen var det frokost som sto på menyen. Her fikk man et meget enkelt ost- og skinkerundstykke med juice til. Helt grei mat like før landing.

SAS Go mat - frokost
Enkel frokost.

Konklusjon

Alt i alt er SAS Go et godt og forholdsvis rimelig produkt man får mye for pengene med. Dette til tross, man får ikke den komforten som skal til for å sove godt når man sitter i 90 grader. Det er og blir et trangt økonomiklassesete.

På en tur fra New York til Oslo går det til nød greit, men ved lengre turer anbefaler jeg heller å oppgradere til SAS Plus eller Business om man har råd til det.

Stjernevurdering: 4 av 6.