Et avsidesliggende paradis med en strand fra drømmeland.

For oss europeere er det vanskelig å finne et sted på vårt eget kontinent med sikker tilgang på sol og varme rundt juletider. Gran Canaria er det nærmeste jeg ihvertfall er kommet sommer på vinteren, men også her kan det være noe ustabilt vær hvis man er uheldig. Er man derimot villig til å legge til to timer ekstra på flyturen kommer man til Kapp Verde — et afrikansk paradis som tidligere var en portugisisk koloni. Her ligger temperaturen på godt over 25 grader og solen skinner på kritthvite strender.

Ved ankomst Kapp Verde, nærmere bestemt øya Boa Vista, kan man lett bli overrasket over den lille flyplassen. Denne er uten tak, og det går neppe flere enn et par fly derfra hver dag. Flyplassen ligger forøvrig fem kilometer fra øyas hovedstad Sal Rei, og en 45 minutters humpete busstur unna hotellet.

Enormt hotell med ok rom

Hotellet RIU Touareg er et massivt anlegg plassert ved stranden langt fra nærmeste sivilisasjon. Er man kommet hit med buss er det godt gjort å komme seg bort. Og akkurat det er det heller ingen grunn til, da det ikke er noe annet enn øde land omkring. Til tross for dette har hotellet alt av nødvendige fasiliteter.

Rommene er helt ok med god plass og utsikt mot hotellets mange haver. Omgivelsene er rolige og det er lite bråk. Noe som trekker ned er derimot at badet er av åpen løsning, altså ingen vegg som skiller dette ad fra resten av rommet. Sengene er også noe harde med laken som dyne. Ettersom hotellet er såpass stort er det et godt tips å velge et rom som ligger nært resepsjonsområdet. Da slipper man for det første å gå seg vill og for det andre er bespisningssteder, basseng og Wi-FI-soner nærmere. For nei, det er ikke Wi-Fi på rommet.

Bugnende buffeter og ekle glass

Hotel RIU Touareg Cape Verde mat
Et bugnende utvalg desserter.

Dette er et typisk all inclusive-hotell hvor alle måltider og all drikke er inkludert. Det er dessuten helt uaktuelt å spise noen andre steder, da det rett og slett ikke finnes med mindre man reiser langt av sted. Maten er upåklagelig.

Utvalget til frokost, lunch og middag er enormt, og det er noe å finne for enhver smak. Det som trekker kraftig ned, og som ofte er en gjenganger på andre RIU-hoteller, er at glassene man henter og får drikke i til måltider utenom middag er av plast og fylt med oppvaskvann. Disse virker ikke særlig godt rengjort, ei heller tørket. Jeg mistenker at de her kun er kjørt igjennom en vannstråle og så sendt ut igjen. Styr unna.

Renholdet ellers på hotellet er eksemplarisk. Det er egne personer som har ansvar for hvert sitt toalett slik at det til enhver tid er rent og pent. Servicen er i tillegg god i form av at den er diskret.

En strand som tar pusten fra deg

Hotellet har enorme bassengområder og tilgang på en egen strand. Det mangler med andre ord ikke på plasser å sole eller bade seg. Jeg foretrakk å ligge på stranden, da det både var mindre folk og mer behagelig enn å ligge skviset sammen med resten av kveget rundt bassengområdet. Stranden er forøvrig i en klasse for seg. Kilometerlang hvit strand med fint vann. Her kan man i tillegg løpe seg en tur uten å støte på en sjel. Rett og slett en magisk opplevelse.

Hotel RIU Touareg Cape Verde strand
Kritthvit strand så langt øyet rekker.

Konklusjon

Alt i alt er dette et enestående vakkert beliggende hotell som har alt du kan tenke deg for en ferie. Full avslapning, full mave og hyggelig stemning.

Det som derimot slo meg avslutningsvis er at dette hotellet faktisk kunne ligget i et hvilket som helst varmt land i verden uten at man hadde merket forskjell. Med andre ord: oppdagelsesreisende bør lete etter et annet alternativ.

Stjernevurdering: 4+ av 6.