Et flott 5-stjerners hotell med et gjennomført designkonsept og litt mye palmer. 

Når vinteren herjer på sitt verste og julematen skvulper i maven er det befriende deilig å reise til varmere strøk. En sikker vinner som ikke er så altfor langt unna er dermed Gran Canaria.

Utvalget av hoteller på øya er fenomenalt. Enten du er en partytørst kakkerlakkvenn eller kvalitetsbevisst livsnyter som er vant til rene håndklær flere ganger om dagen finner du noe som passer deg. Dette hotellet faller nok mest i smak hos sistnevnte kategori.

Noe rotete innsjekk

Innsjekk var en noe rotete affære. Det hadde akkurat ankommet et busslass med charterturister som gjorde at det hopet seg opp kø i resepsjonen. Dog, det var satt opp bånd og køen var vel organisert.

Vi ble tilbudt en velkomstdrink og en resepsjonist sto på repeat og forklarte hvor restauranter og bassengområder måtte befinne seg. Bagasjen ble derimot ikke hentet av pikkoloen som ellers var opptatt med å ta imot charterturistene. Foruten dette rusket i maskineriet gikk innsjekk profesjonelt og effektivt for seg.

Stort rom med «ekstra gjester»

Til tross for et massivt anlegg av et hotell fant jeg og reisefølget frem til rommet. Dette var et standardrom, men alt av tenkelige fasiliteter var på plass.

Værelset var meget romslig med delvis åpent bad, adskilt toalett og både stort badekar og regnskogdusj. Minibaren var velfylt, badekåpene hang klare og sengene var myke. Til forandring fra andre enklere hoteller på Gran Canaria med lakendyner, var det noe tykkere dyner å finne her.

Balkongen var enorm med utsikt mot Meloneras. Her var det ettermiddagssol som var deilig å komme inn og slappe av til etter en lang dag ute.

Lopesan Baobab Hotel Gran Canaria
Åpent bad med både dusj og badekar.

Selv om rommet i seg selv var upåklagelig opplevde vi noen mindre problemer. Det krøp blant annet flere mindre maur/fluer på veggene. Disse var nesten usynlige og etter alt å dømme harmløse, men det var lite hyggelig å finne dem gående på sjokoladen som hadde ligget på bordet. I tillegg var servicen noe varierende.

Hotellet tilbød trolig «turn-down service», det vil si når stuepiken kommer en ekstra gang inn på rommet for å klargjøre det for leggetid, skifter håndklær og etterfyller øvrige manglende artikler. Denne servicen dukket derimot ikke opp hver kveld og heller mer tilfeldig. Inkonsekvent service bør man ikke finne på et hotell av denne klassen. Dette blir dog som bagateller å regne.

Fantastisk dessert

Lopesan Baobab Hotel Gran Canaria dessert
Et lite utsnitt av dessertbordet.

Når det gjelder bespisning hadde jeg og reisefølget valgt halvpensjon. Det vil si at vi fikk frokost og middag inkludert, men måtte betale for lunch og drikke til maten. I ettertid er jeg noe usikker på verdien av halvpensjon fremfor å kjøpe all mat i tillegg. Når det er sagt, var det fantastisk god mat, spesielt å finne på dessertbordet.

Utvalget til alle måltider var upåklagelig, og det var noe å finne for selv de mest kresne ganer. Etter min mening var utvalget av hovedretter dog noe begrenset i forhold til dessert og forretter, men smak var det intet å utsette på. Betjeningen var forøvrig hyggelige og effektive.

Vanskelige å finne solplasser

Lopesan Baobab Hotel Gran Canaria
Fantastiske bassengområder.

Hotellet har et gjennomført afrikansk designkonsept. Detaljene går igjen overalt og det er virkelig en flott atmosfære. Derimot går designen på bekostning av mulighetene for å finne seg en plass i solen.

Store palmer skygger over solsengene og det er en intens kamp for å få de få plassene som kan tilby sol hele døgnet. Her må man bare tidlig opp og sikre seg sin plass. Men går man fra sengen i mer enn 30 minutter er den i fare for å bli ryddet av personalet og klargjort for andre.

Ellers er det enorme områder og bassenger overalt. Selv om det er folksomt, er det allikevel nok plass. For de som reiser med barn er det massevis av aktivitetstilbud. De ansatte snakker spansk, engelsk og tysk, og gjestene er i hovedsak briter, tyskere og skandinaver med et hint av øvrige europeiske nasjonaliteter.

Konklusjon

Dette er et hotell som passer for alle og tilbyr en opplevelse av høy kvalitet.

Til tross for mindre påpekninger fra min side ville jeg bodd her igjen. Området hotellet ligger i, Meloneras, er forøvrig helt fantastisk med alt av tenkelige fasiliteter som strand, butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.

Min stjernevurdering: 5 av 6.