Et enestående hotell med fantastisk beliggenhet og mat.

Det går sjelden et år uten at jeg er på Gran Canaria, og etter mange år har jeg også fått testet en del hoteller. Dette hotellet er blant unntakene som jeg har bodd på flere ganger. Det har sine grunner.

Ved ankomst blir man slått i bakken av det flotte resepsjonsområdet som har store vegg-til-vegg-vinduer med utsikt direkte mot Amadores-stranden. Innsjekk går raskt og effektivt for seg. Man blir tildelt en velkomstdrink og ønsket varmt velkommen. I tillegg blir vi forklart hvor ting befinner seg på hotellet ettersom det er ganske så stort.

Fenomenal utsikt fra balkongen

Store er også rommene. Disse ser helt ordinære ut, men har alt man trenger. Gratis Wi-Fi, badekåper, vannflasker og et rikholdig utvalg av badeartikler. Sengene er greie og har laken til dyner. Utsikten på balkongen er fenomenal hvis man får et rom mot Amadores-stranden. Noen rom har i tillegg deilig myke solsenger her som kan benyttes til å nyte ettermiddagssolen etter en lengre dag ute. Disse solsengene er forøvrig mye mer behagelig enn de hardere versjonene som står ute ved bassengområdet.

Gloria Palace Royal Hotel & Spa balkong
Amadores’ beste utsikt fra balkongen.

Mulighetene for å sol er fantastiske. Når bassenget farves og sklir over i de blå nyansene fra himmel og hav kan man ikke be om stort mer. Det som derimot er dumt er at det er en kamp om de beste solsengene på fremste rad ved bassenget. Det er ikke tillatt å reservere, og dette forbudet håndheves strengt. Drister du deg til å legge ut håndklærne og forlate sengen like etterpå kommer badevakten og samler det inn. Da må du opp i resepsjonen for å hente det ut igjen senere.

I tillegg til et utendørs basseng er også et innendørs spa-basseng tilgjengelig og inkludert for de fleste gjester. Dette er en fin avveksling, særlig på ettermiddagen. Øvrige spa-tjenester er ikke inkludert, men utvalget er upåklagelig.

Nydelig mat og drikke

Dette er uten tvil et all inclusive-hotell. Det er mulig å kjøpe andre matkombinasjoner og/eller betale måltidene utenom, men min erfaring er at det aller mest lønnsomme (og praktiske) er å gå for all inclusive. Da kan du trygt legge igjen lommeboken hjemme. Du får ubegrenset med drikke fra alle hotellets barer, så mange vannflasker du vil hele dagen (særdeles behagelig når solen steker på sitt verste) og innholdsrik frokost, lunch og middag. Utvalget er godt og smakfullt.

Bor man over lengre tid kan buffeten etterhvert bli noe ensformig. Da vil jeg anbefale et besøk i hotellets á la carte-restaurant Gaia. Her venter nydelige delikatesser og service av en annen verden. Dessuten er det mye roligere omgivelser enn i buffeten hvor man ofte tråkker oppi hverandre og venter i kø på maten. Prisene er stive, men vel verdt det.

Gloria Palace Royal Hotel & Spa utsikt
Utsøkt utsikt fra bassengområdet.

Konklusjon

Alt i alt er dette et fantastisk feriehotell som gir rom for full forpleining og avslapning. Anbefales.

Stjernevurdering: 5 av 6.