Et serviceinnstilt konferansehotell med slitte rom.

Det er ofte to årsaker til at man befinner seg på Gardermoen: enten som en mellomstasjon før videre flyvning eller deltagelse på konferanse. Som mellomstasjon foretrekker jeg Radisson Blu like ved avgangshallen. Til konferanse er derimot Clarion et veldig godt alternativ.

Kronglete adkomst

Adkomsten til hotellet er noe kronglete ettersom man enten må kjøre bil, taxi eller ta shuttlebuss fra flyplassen for å komme seg dit. Bussturen tar rundt syv minutter og koster svimlende 70 kr hver vei. Avgangene er hvert 15. minutt i rushtiden og hvert 30. minutt ellers på dagen. Her burde hotellet etter min mening kjørt egen gratis shuttlebuss som er vanlig på de større flyplassene rundt om i Europa.

Vel fremme ble jeg særdeles godt mottatt av en blid og serviceinnstilt resepsjonist som forklarte alt jeg trengte å vite samt fikk vervet meg inn i Choices lojalitetsprogram. Rommet jeg var blitt tildelt var visstnok «superior» og av de beste hotellet hadde tilgjengelig. Skuffelsen var dermed stor da jeg ankom.

Slitt og kaldt

Clarion Hotel & Congress Gardermoen rom
Slitne, men gode senger.

Stuepiken hadde åpenbart glemt å lukke vinduet denne iskalde novemberdagen, slik at rommet var kaldere enn korridorene (det var nesten slik at jeg gikk ut i gangen for å få varmen). Det var ellers plassert på bakkeplan med vindu ut mot hovedinngangen. Ikke akkurat noen «superior» opplevelse. Jeg hadde i tillegg forventet at det skulle være badekåpe og slippers tilgjengelig i denne romkategorien, noe det dessverre ikke var.

Parketten var kald og vel brukt, og det fristet ikke akkurat å spasere rundt barbent. Forøvrig var minibar og enkle toalettartikler tilgjengelig på rommet. Sengen var god og gjorde nytten sin til tross for i overkant store puter (som man visstnok også kunne kjøpe i resepsjonen).

Eksemplarisk service og mat

Da søvnen var gnidd ut av øynene bar det ned til frokost. Denne var overraskende innholdsrik og god. Her manglet det ikke på noe. Det var søtt, salt og sunt – ja, alt hva den kresne, storspiste eller helsebevisste måtte behage. Endog bacon være å finne i buffeten. Forøvrig var det særdeles god plass å boltre seg på, et utvalg av ferske aviser og effektivt personale.

Clarion Hotel & Congress Gardermoen mat
En rikt utvalg til lunch.

Jeg fikk også anledning til å teste maten i restauranten både til lunch og middag. Denne var fortreffelig og servicen upåklagelig. Lunchen var særdeles innholdsrik med mye å velge i. Til middag vil jeg anbefale å prøve spareribs.

Konklusjon

Til tross for slitte og begrensende rom, veier maten og servicen kraftig opp. Alt i alt sitter jeg igjen med et godt inntrykk.

Stjernevurdering: 4 av 6.