Navnet innbyr til store forventninger, men det er noe som ikke stemmer.

I mitt hode er forkortelsen ANA det samme som det femstjerners flyselskapet Air Nippon Airways (som jeg forøvrig har til gode å teste). Idet jeg så skiltet gikk tankene dermed umiddelbart til svingende samuraisverd og japansk luksus.

Skuffelsen skulle bli stor da jeg oppdaget at dette var en felleslounge for en rekke flyselskaper som flyr fra Lisboa. Ikke bare var det for Star Alliance, men også for en drøss av andre samt Priority Pass-ordningen. Med andre ord var dette en slags «contract lounge» for alt som kunne krype og gå av premiumgjester på Lisboa lufthavn.

ANA Lounge Lisboa tilgang
Hvem kommer inn?

Kantinefølelsen kom smygende

Til tross for et noe skuffende førsteinntrykk gikk jeg inn. Umiddelbart merket jeg meg en noe dunkel og plastaktig stemning. Selv om det var store vinduer ut mot flyplassens rullebaner, slapp liksom ikke lyset ordentlig inn. Det var store, åpne flater og nok av sitteplasser, men følelsen av kantine var påtagende.

ANA Lounge Lisboa utsikt
Underlig interiør.

Pluss for at det er en resepsjon som mottar deg og ikke automatiske scannere. Loungen er forøvrig hele 900 kvadratmeter og ble åpnet i 2015.

Påsmurte baguetter

ANA Lounge Lisboa buffet
Drikkeutvalget med enkle baguetter.

Det var flere stasjoner for servering av mat og drikke, men utvalget var heller noe spinkelt. I «buffeten» fant du snacks og påsmurte baguetter. Det var ikke noe å si på smaken, men det luktet billig og enkel løsning lang vei. Forseggjort var det mildt sagt ikke.

Drikkeutvalget var helt greit, og mineralvann ble servert fra bokser og ikke flasker slik Lufthansa ofte gjør. Det var positivt.

ANA Lounge Lisboa drikke
Drikke i kalde engangsbokser.

Kan du portugisisk?

Utvalget av aviser og magasiner så ved første øyekast svært innholdsrikt ut. Etter en nærmere kikk var jeg ikke fullt like begeistret lenger. Det var nemlig slik at alt uten om The International New York Times var på portugisisk. Aldri tidligere hadde jeg ønsket meg så mye at jeg kunne portugisisk. Heldigvis var det godt Wi-Fi i loungen.

ANA Lounge Lisboa aviser og magasiner
Her bør du kunne portugisisk.

Ellers av fasiliteter i loungen var toaletter, dusj, spa, røkerom og sovehuler. Dusjen så mer ut som et sterilt gasskammer, og spaet så jeg ikke noe til i det hele tatt. Det at jeg merket meg ISS-logoer på toalettet bekreftet min skepsis.

Konklusjon

Alt i alt er dette en romslig, men særdeles enkel lounge. Det er ikke her du legger inn noen ekstra timer bare for å nyte loungen. Men har du ufrivillig tid å slå ihjel er den tross alt bedre enn ingenting.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

PS! Ønsker du å vite når nye innlegg kommer ut? Følg meg på Facebook!