Akkurat slik en skikkelig lounge skal være. 

Først og fremst må jeg si at jeg ble overrasket over at Singapore Airlines hadde sin egen lounge i Brisbane. Det går jo ikke mange fly daglig herfra og Star Alliance-partner Air New Zealand har jo også en lounge her.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane Air New Zealand
Air New Zealands lounge.

Sett med SAS’ eller et annet kostnadsbesparende flyselskaps øyne så ville det vært meningsløst å ha sin egen lounge på en slik destinasjon, men Singapore Airlines tenkte åpenbart annerledes. Heldigvis.

Luksusproblem

Alle loungene i utenriksterminalen virket å være plassert i samme etasje. Jeg spaserte elegant forbi Air New Zealands i håp om at Singapore Airlines’ variant ville være bedre. Dette til tross for at jeg hadde et godt inntrykk av Air New Zealand i Wellington. Dessverre var det ikke tid nok til å teste begge.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane skilt
Godt skiltet.

Singapore Airlines hadde en elegant og tilbaketrukket inngang. På utsiden sto det et skilt om at loungen åpnet tre timer før avreise. Med andre ord greit med tid til å få seg en skikkelig matbit.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane inngang
Lekkert inngangsparti.

Resepsjonisten ønsket oss varmt velkommen. Her var det ingen automatisk sluse, men et vennlig menneske som møtte oss. Herlig. Jeg ruslet spent inn.

Ikke størrelsen det kommer an på

Interiøret var meget gjenkjennelig fra så vel fly som andre lounger. Alt så overraskende nytt og moderne ut. Det kan ikke være lenge siden denne loungen åpnet, tenkte jeg, og begynte å se meg om etter en plass å slå meg ned.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane buffetområde
Loungen sett fra buffetområdet.

Lokalet var ikke så veldig stort, og jeg fryktet at det etterhvert ville strømme på med folk. Heldigvis skjedde ikke det, og den behagelige og luftige loungefølelsen var til stede under hele oppholdet.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane suiter
Små suitestoler.

Jeg sikret meg en av de mer private avlukkene spesielt tilrettelagt én person. Disse minnet unektelig om flyseter, og jeg følte alt jeg var kommet ombord. Her var det nemlig strømuttak og bord til å plassere Mac-en. Men før jeg gikk i gang med bloggingen måtte jeg ha noe å bite i.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane reisefølget suite
Reisefølget klarte å kapre en av de private suitene.

Kvalitetsbuffet

Buffeten så liten og enkel ut, men jeg ble etterhvert særdeles positivt overrasket over utvalget og ikke minst kvaliteten. Dette var skikkelig tilberedt og bar preg av å være gjennomført.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane ris og nudler
Ris og nudler var på plass.

Du hadde nudler, gryteretter, innbakte pølser, fritert kylling og en rekke salater. Alt så lekkert ut. Nå gjensto det å finne ut om smaken samsvarte med synet, og det gjorde den til de grader. Dessverre. Jeg burde hatt mer plass i maven til alle treretterne på flyet, men klarte simpelthen ikke å styre meg.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane buffet
Deler av buffeten.

Drikkeutvalget var vel så fyldig som buffeten. Her hadde du de mest populære styrkedråpene og et greit utvalg av øl og vin. Brusen kom på bokser og sto i kjøleskapet. Det var kvalitet i alle ledd.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane drikke
Kjøleskap med brus.

Det eneste jeg kanskje savnet var noen flere desserter. Sjokoladebrownien var himmelsk, men forsvant fort. Det overrasket meg at de ikke hadde noen syrlige desserter eller en skål sjokolade. Nuvel. Jeg hadde fått nok å spise for lengst.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane alkohol
Vin og brennevin i rikt monn.

Luksuriøse fasiliteter

Av fasiliteter forøvrig bød loungen selvsagt på Wi-Fi med grei hastighet, en rekke aviser og magasiner samt lekre toaletter med mulighet for å ta seg en dusj. Merkelig nok hadde du alt du trengte på et lite, men hyggelig areal.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane toalett dusj
Toalett og dusj.

Servicen var i tillegg oppmerksom. Det ble hele tiden ryddet av bordene, og det gikk en dame rundt og slo på putene i sofaen for at de skulle se fluffy ut. I det hele tatt var luksusfølelsen sterkt til stede. Dette ble understreket av Audemars Piguet-bøkene i bokhyllen og urene på veggen.

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane innredning
Eksklusiv staffasje.

Jeg klarte ikke helt å sette fingeren på det, men det var noen med denne loungen som gjorde at roen senket seg og tiden fløy. Det var i grunnen ikke noe spektakulært her som hos Turkish Airlines i Istanbul, men det bare funket. Singapore Airlines hadde knekket koden på et vis.

Konklusjon

Alt i alt en behagelig og avslappende lounge som bød på god mat og luksuriøse fasiliteter. Lite folk og oppmerksomt vertskap gjorde opplevelsen komplett. Her skulle jeg gjerne hatt mer tid.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane lokale
Lyst og innbydende lokale.
Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane spisebord
Varierte sitteplasser.
Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane buffet
Både varmt og kaldt.
Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane lesestoff
Lesestoff.
Singapore Airlines SilverKris Lounge Brisbane utsikt
Utsikt ned i terminalen.

Hva skjer videre?

Gå ikke glipp av den eksklusive flyturen med Singapore Airlines. Klikk her for å lese fortsettelsen!