Drøye ni timer med full forpleining blir fort for lite.

Etter en kjapp mellomlanding og avslapning i loungen på Domodedovo-flyplassen i Moskva var det på tide å sette kursen videre mot Singapore. Det var først nå flyvningen begynte for alvor.

Egen gate

Reisefølget og jeg spaserte fra loungen og ned mot gaten med noe knapp margin. Ombordstigning hadde alt begynt, og vi fryktet å havne bakerst i økonomiklassekøen. Heldigvis skulle dette vise seg å være en ubegrunnet frykt.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore boarding
Boarding i gang.

Singapore Airlines hadde nemlig sørget for en egen, adskilt gate som var tydelig merket for business class og høyere klasser. Her var det lite kø og vi slapp elegant ombord. SAS har utvilsomt noe å lære av dette.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore inngang
Egen inngang for business class.

Hektisk velkomst

Vel ombord var det på’n igjen med samme pågående velkomst som sist. Først ble jakken tatt hånd om, deretter ble velkomstdrinken delt ut, så kom trallen med aviser og magasiner før det til slutt ble utdelt en varm klut og ønskene for middag ble tatt. Intensivt.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore avis
Avistrallen.

Først ved take-off var det mulig å slappe av. Det var en nydelig oppstigning fra Moskva. Været var fantastisk, selv om det for det meste var skog å se ut vinduet.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore adjø
Adjø til Moskva for denne gang.

Like etter at skiltet med fest setebelte var slukket strømmet det på med flyvertinner igjennom kabinen igjen. Nå var det tøfler og sokker som ble delt ut. Herlig. Dette bør flere flyselskaper tilby i business class – på alle ruter. Deretter kom aperitiffen.

Aperitiff

Jeg hadde valgt en citrus delight å slukke tørsten med. I tillegg kom skålen med varme nøtter. En klassiker som sjelden slår feil. Reisefølget så ut til å kose seg glugg ihjel.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore aperitiff
Aperitiff.

Lett nippende til drinken, og med nøttene innenbords, bladde jeg lett i menyen på ny for å se hva som ventet. Reisefølget kunne simpelthen ikke få nok og måtte posere med menyen.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore reisefølget meny
Reisefølget poserer med menyen.

Du finner hele menyen nederst i innlegget.

Marinerte reker

Til forrett var det ingen valg. Her måtte du ta marinerte reker med gresk salat. Selv om jeg ikke er en sjøens helt, så måltidet unektelig delikat ut. Reisefølget i setet foran (altså ikke det av det lodne slaget) var henrykt og ba også om å få min hvis det ble noe til overs – noe det også ble.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore forrett
Lett forrett med sjømat.

Jeg derimot gledet meg mer til hovedretten. Her hadde du nemlig fire forskjellige valg. Et nokså generøst utvalg til business class å være. Jeg hadde alt før take-off bestilt kyllingwok med peppersaus og nudler til. Vi var tross alt på vei til Asia.

Uenighet om hovedrettene

Du kunne forøvrig velge mellom lam, laks og en thailandsk biffrett. Reisefølget gikk for lam, noe som viste seg å være en gedigen skuffelse. For alt jeg visste kunne det bero på svekkede smaksløker grunnet høyt alkoholinntak, men måtte bare feste min lit til bedømmelsen.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore hovedrett
Nydelig biff- og nudelrett.

For min del var hovedretten derimot en suksess uten sidestykke. Jeg elsker asiatisk mat, og denne woken var aldeles utsøkt. En med en kulinarisk kresen gane ville nok sagt den var noe i enkleste laget, men for en enkel sjel som meg var det innertier.

Kjøttet var saftig, nudlene smakfulle og pepperen langt fra så sterk som du ville tro. Porsjonen var i tillegg meget generøs til flymat å være. Og jeg bare elsket det varme hvitløksbrødet du fikk til.

Iskrem til dessert

Etter en herlig hovedrett bar det over på dessert. Her kunne du velge mellom kaffeiskrem eller en eller annen ferskenkompott. Jeg gikk selvsagt for isen.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore dessert
Is til dessert.

Til tross for å være noe for kald var smaken utsøkt. Fyldig sødme og knasende sprø smuler skapte en utsøkt harmoni. Den inntørkede bærkompotten på toppen kunne de spart seg. Syrlig og søtt hører ikke sammen i min dessertgane.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore ost
Ostefat.

Jeg var noe usikker på om reisefølget foran var bevisst nok til å innta dessert overhodet. I så fall måtte det være oster. For trallen med ost, frukt og kaffe/te kom nemlig etterfølgende igjennom kabinen. Jeg nøyet meg med noe frukt, sjokolade og en kakao.

Tungvint leggetid

Like fort som serveringen var gått i gang ble kabinen ryddet og klargjort for leggetid. Det var ennå syv timer igjen av flyturen og muligheten for å få seg en blund for øyet var til stede – om ikke også sårt tiltrengt for en som hadde vært våken siden fire.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore leggetid
Kabinen klar for natt.

Jeg fikk flyvertinnen til å hjelpe meg med å legge setet flatt ettersom det slett ikke var noen intuitiv måte å gjøre det på. Du trykket ikke på en knapp og så skjedde det automatisk som hos SAS, Lufthansa og Turkish Airlines. Her måtte du gå fysisk til verks og røske til deg seteryggen og legge den flat.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore seng
Klart for leggetid.

Ganske pussig at det designes seter på denne tungvinte måten i splitter nye fly. Akk ja. Både putene og teppene var myke, selv om setet ikke var særlig behagelig å sove i. Du ligger skrått og lite privat. Alle seter vender nemlig mot hverandre fremfor fra hverandre — også det et pussig designvalg.

Jeg fikk uansett lette fem timer søvn. Dessverre ble jeg vekket av at frokostserveringen gikk i gang, og planene om å teste underholdningssystemet gikk i vasken. Nuvel. Det var ennå nok av turer igjen å teste dette på. Nå var det bare å gjøre seg klar til frokost.

Fyldig frokost

Det var nemlig ikke hvilken som helst frokost som sto for døren. Her var det en meget fyldig variant med flere retter. Først med et utvalg av frukt, deretter forrett og til slutt en hovedrett. Av forretter kunne du velge mellom cornflakes, sveitsisk müsli eller yogurt. Jeg gikk for cornflakes med lettmelk.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore frokost
Frokostens forrett.
Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore cornflakes
Cornflakes i melk.

Til hovedrett kunne du velge mellom pannekaker, stekt ris med kylling eller omelett. Jeg var utrolig nok sulten og gikk dermed for risretten med kylling. Dette var på mange måter en forlengelse eller blåkopi av hovedretten jeg spiste tidligere. Fantastisk.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore varm frokost
Varm frokost.

Med maven fylt til randen var turen ved veis ende. Det skal nevnes at du også kunne få en kontinental frokost i stedet for det fyldige måltidet jeg valgte. Kabinen ble nå ryddet og det var bare å spenne fast setebeltene.

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore landing
Trygt landet i Singapore.

Ut av vinduet begynte jeg å skimte konturene av Singapore. Det var tidlig morgen lokal tid og jeg kjente meg igjen plutselig trett. Nå skulle vi for første gang nesten tilbringe et helt døgn på verdens beste flyplass, Changi, for å teste fasilitetene her før flyet igjen samme kveld gikk videre mot Australia.

Konklusjon

Alt i alt var det en fantastisk tur med Singapore Airlines. Business class-produktet leverer til tross for noen ujevnheter i design. Servicen var hektisk, men profesjonell. Du kommer delvis uthvilt, men god og mett frem.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore sete
Brede og splitter nye seter.
Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore hot towel
Varm klut.
Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore slippers og sovemaske
Slippers, sokker og sovemaske.
Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore hodetelefoner
Støydempende hodetelefoner.
Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore drikketralle
Drikketrallen kommer.
Singapore Airlines Business Class Moskva Singapore kakao
Lun og deilig kakao.

Hva skjer videre?

Få med deg testen av transitthotellet inne på Changi flyplass i tillegg til det mye omtalte bassenget. Klikk her for å lese!