Så forbløffende at jeg tror hotellet mangler en stjerne eller to.

Etter to mer eller mindre skuffende opplevelser på turen hittil gledet jeg meg stort til å ta inn på Renaissance The Depot i hjertet av downtown Minneapolis. Selv om det ikke fantes femstjerners hoteller å oppdrive i byen, så dette ut til å være det beste.

Jeg skal innrømme at forventningene var lavere enn de i utgangspunktet ville vært dersom dette var et femstjerners hotell, men jeg møtte allikevel med et åpent sinn.

Historisk bygning

Ute strålte solen mens jeg og reisefølget spaserte mot hovedinngangen. Bygningen var utvilsomt prangende i bybildet og lignet en gammel togstasjon prydet av et klokketårn. Det var visstnok flere hoteller og spisesteder samlet her.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel klokketårn
Klokketårnet til det som tidligere var en jernbanestasjon.

Idet vi spaserte forbi valet parking, som høflig hilste oss velkommen, og inn i resepsjonen ble jeg bergtatt av det moderne og rene designet. «Dette var hotell», sa jeg til reisefølget og gliset. Mulig kontrasten var så stor fra det 80-tallspregede flyplasshotellet at alt annet virket moderne i øyeblikket.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel inngangsparti
Skulpturer i inngangspartiet.

Nuvel. Vi gikk mot resepsjonen for å sjekke inn. Her ble vi møtt av en hyggelig og smilende resepsjonist som visste å dra av spøk. Hun ønsket meg varmt velkommen til Minneapolis ettersom det var min første gang, men et norsk pass hadde hun visstnok aldri sett før.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel resepsjon
Usedvanlig lekker resepsjon.

Stengt Club Lounge

Resepsjonisten kunne dessverre også her meddele at Club-loungen var stengt grunnet Thanksgiving. Derfor fikk vi utdelt frokostkuponger og fikk fri adgang til å hente drikke fra kiosken bak resepsjonen som en trøst. Akk, ja. Sånt skjer.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel Club Lounge
Stengt Club Lounge.

Jeg spurte forsiktig om vi hadde fått en oppgradering, men ettersom jeg alt hadde booket det nest beste rommet foruten presidentsuiten, så så det mørkt ut. Det er sjelden de oppgraderer så høyt uansett.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel gang
Korridorer som minner om Ritz-Carlton.

På forhånd hadde jeg vært i tvil om jeg skulle booke en moderne eller historisk suite. Valget falt på sistnevnte ettersom bygningen i seg selv var såpass historisk. Det hadde nemlig vært den tidligere sentralbanestasjonen. Jeg har også en forkjærlighet for klassisk luksus.

Forkledd Ritz-Carlton?

Etter den hyggelige innsjekken ruslet vi mot heisen og opp i annen etasje. Det moderne interiøret med de klassiske detaljene minnet farlig mye om The Ritz-Carlton San Francisco, og jeg fikk en fornemmelse av at dette når som helst kunne byttet navn og blitt prydet av en løve utenfor.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel nøkkelkort
Nøkkelkort til suite i andre etasje.

Alle suitene hadde visstnok sitt eget navn. Vår het «The Sioux Falls Suite» og lå i annen etasje. Det var fascinerende å spasere over fra den moderne delen til den eldre. Det var som å gå inn i en annen verden. Umiddelbart angret jeg litt på at jeg ikke valgte et moderne rom, men det skulle raskt endre seg.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel suite skilt
Skiltet utenfor døren.

Historisk suite

Reisefølget og jeg låste oss inn og ble med ett blåst av banen over den storslåtte suiten. Det var metervis opp til taket, vinduene enorme og lyse og møblene frodige. Soveværelset var adskilt fra stuen og badet hadde en klassisk inndeling med servant i eget rom og toalett og badekar i et annet. Herligheten må ha vært 70 kvadratmeter.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel utsikt fra seng
Utsikt innover i suiten sett fra sengen.

Det var også rikelig med skapplass og endog en egen barkrok hvor du kunne mikse drinker og invitere til kalas. Dessverre viste det seg at minibaren under benken bare var et tomt kjøleskap, så her måtte du fylle på selv.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel bar
Dedikert avlukke for bar.

Det sto forøvrig to flasker Fiji-vann fremme som var inkludert. Merkelig nok sto det at de kostet fire dollar stykk, men det var trolig for å dempe forbruket noe. Reisefølget og jeg brød oss ikke og slukket tørsten med dette eksklusive vannet.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel minibar
Skuffende med tom minibar.

Deilig seng og gammelt bad

Soveværelset var romslig og hadde et stor fjernsyn hengende på veggen. Her kunne du logge inn på din egen Netflix eller andre streamingtjenester og slappe av. Sengen var forøvrig ekstra stor og myk med en lekker design. Jeg hadde nesten bare lyst til å forbli inne, men måtte jo ut og se Minneapolis også.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel seng
Usedvanlig god seng.

Badet var klassisk og todelt. Dessverre var det kun et gammelt badekar og ingen dusj her som i de mer moderne suitene. Men det har vel sin sjarm. Utvalget av toalettartikler var heller svakt, og ingen av mine ønsker var blitt hørt. Nok engang sviktet altså den nye appen til Marriott.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel bad
Gullforgylte detaljer på badet.

Luksuriøst

I stuen hadde du det samme fjernsynet som på soveværelset. Her sto det også et spisebord i tillegg til to dype plysjstoler og en dyprød sofa. Alt så unektelig luksuriøst ut, og plass var det mer enn nok av.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel stoler
Dyprøde stoler i stuen.

I skapet hang det dessverre kun én badekåpe, og jeg fant ingen slippers. Underlig. Det virket ikke som at rommet var helt klargjort. Nuvel. Til en forandring var bådekåpen sort og ikke hvit.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel Club Lounge
Intet liv i loungen.

Hotellet forøvrig bød på en rekke fasiliteter. Som nevnt var loungen stengt, men jeg tittet rett som det var innom i håp om at den kanskje åpnet. Denne lå i fjerde etasje og så igjennom vinduene riktig så hyggelig ut.

Svømmebasseng, trimrom og museum

Ellers hadde du et mellomstort svømmebasseng og fullt utstyrt treningssenter i første etasje. Dette så virkelig lekkert ut. Dessverre fikk jeg ikke anledning til å teste noen av delene, men hadde gjort det om jeg hadde mer tid.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel basseng
Innendørs basseng like ved trimrommet.

Det var ikke bare historie i veggene, men også flere små utstillinger om bygningens historie. Jeg fikk på mange måter fornemmelsen av å bo inne i et museum. Selvsagt på en god måte.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel museum
Mimring tilbake til en svunnen tid på museet.

Lekker frokost

Når det gjaldt bespisning fikk jeg ikke testet noe annet enn frokostbuffeten. Prisene så ok ut både på room service og i restauranten, men fristet ikke nok til at jeg slo meg ned.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel restaurant
Restaurant Milwaukee.

Frokosten i lobbyrestauranten var derimot utsøkt. Det var rikelig med ting å velge i og det smakte fortreffelig. Fersk frukt og bær, bacon, havregrøt, omeletter, pannekaker og bakst. Du fikk både vafler og omeletter skreddersydd fra kokken.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel frokostbord
Smakfull frokost.

Reisefølget var i ekstase og ga uttrykk for at dette livet ga mersmak. Jeg nikket anerkjennende mens jeg gomlet i meg baconet og iakttok de lekre omgivelsene. Servicen var forøvrig upåklagelig. En morgen fikk vi i tillegg til den faste juicen en nydelig bringebærsmoothie.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel frokost bakst
Deilig bakst.

For få stjerner

Det skulle bli trist å forlate dette fantastiske stedet. Jeg ville bli. Hele tiden undret jeg meg over hvordan dette hotellet kun var blitt tildelt fire stjerner. Portieren manglet og det haglet ikke akkurat med «Sir» og «Madame», men fasilitetene skrek etter å bli anerkjent.

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel regning
Regning under døren for avreise.

Morgenen ved utsjekk kom regningen inn under døren og jeg kunne gjøre alt papirarbeidet via appen. Rettere sagt bare ett klikk. Det gikk usedvanlig effektivt for seg og jeg trengte bare å levere nøklene i resepsjonen. Nå var det bare å sette kursen mot flyplassen og vende nesen hjemover med en særdeles hyggelig opplevelse i bagasjen.

Konklusjon

Alt i alt et utsøkt opphold. Hotellet overrasket meg positivt med luksuriøse fasiliteter, storslått suite og hyggelig service. Det fortjener langt mer enn bare fire stjerner. Hit vil jeg tilbake.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Renaissance Minneapolis The Depot Hotel metro
Gangavstand fra metro til hotellet.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel interiør
Gjennomført klassisk interiør.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel badekar
Gammelt badekar med forheng.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel amenities
Toalettartikler.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel stue og soverom
Adskilt stue og soveværelse.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel utsikt
Ikke verdens mest spektakulære utsikt.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel reisefølget
Reisefølget fant seg godt til rette i suiten.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel Tord Kroknes Berg
Både det lodne reisefølget og jeg fant oss godt til rette.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel film
Historisk film rullende på veggen utenfor heisen.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel korridor
Lekker korridor.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel skilt lobby
Velkommen!
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel inngangsparti
Lekkert inngangsparti.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel inngang mørkt
Slik så inngangen ut i de små timer.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel detaljer
Virkelig forseggjort med detaljer fra en svunnen tid.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel frokost frukt
Fersk frukt og bær til frokost.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel frokostbuffet
Buffetområdet.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel lobbyområde
Sittegrupper i lobbyen.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel vann og aviser
Gratis vann og aviser i lobbyen.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel lobby
Innbydende lobby.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel museum
Mini-museum inne på hotellet.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel trimrom
Velutstyrt trimrom.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel trimrom fasiliteter
Håndklær, vann og ørepropper tilgjengelig.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel trimrom
Frister det med en økt?
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel bar
Sitteplasser i baren.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel bar
Lekker lobbybar.
Renaissance Minneapolis The Depot Hotel room service
Room service.

Hjemreisen venter…

Første tur var kanskje ikke noe å glede seg til, men den måtte gjøres. Klikk her for å lese fortsettelsen!