En lekker mellomstasjon uten de helt store høydepunktene. 

På grunn av SAS’ kansellerte fly var jeg nødt til å ta inn på hotell på selveste Thanksgiving før flyet gikk videre til Minneapolis neste dag.

Valget sto mellom tradisjonelle Marriott eller litt mer eksklusive Renaissance — som forøvrig også er en del av Marriott-kjeden. Jeg gikk selvsagt for sistnevnte, selv om tanken om å teste Ritz-Carlton inne i sentrum streifet meg. Dessverre var tiden for knapp.

Gratis shuttle

Renaissance O’Hare bød på gratis shuttlebuss fra flyplassen til hotellet ettersom det lå et stykke unna. Herlig. Det eneste jeg trengte å gjøre var å slå på tråden idet jeg sto utenfor terminalen. Bussen kom da knappe 20 minutter senere.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel buss
Gratis shuttlebus til hotellet.

Det er alltid uoversiktlig å finne frem blant shuttlebussene, især på en helt ny flyplass. Det gikk heldigvis fint og jeg fikk kommet meg ombord. Her satt det allerede en Thanksgiving-klar familie som skravlet i vei. Jeg var ikke i humør for småprat nå. Heldigvis slapp jeg.

Bussen svingte etterhvert av motorveien og inn til en stor bygning like på siden. Det var ikke akkurat noen eksklusiv fasade, men jeg hoppet av og ruslet inn i lobbyen. Og du verden for en kontrast til den kontorbyggaktige utsiden.

Kom til kort

Høyt under taket og lekre møbler prydet lobbyen. Like på siden var en liten resepsjon. Jeg spaserte bort for å sjekke inn. «Happy Thanksgiving, how are you?» Resepsjonisten lyste opp og prøvde å gi en varm mottagelse her vi begge var så langt fra kalkunen som overhodet mulig.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel innsjekk
Trøblete innsjekk på grunn av surr med kredittkort.

Alt så tilsynelatende ut til å gå som smurt inntil den foreldede kortmaskinen avviste mitt SAS MasterCard Premium. Jeg ba resepsjonisten forsøke flere ganger, men måtte til slutt bite i det sure eplet, innse at jeg bokstavelig talt kom til kort og ta frem debetkortet. Adjø, ekstrapoeng…

Renaissance Chicago O'Hare Hotel lobby
Romslig lobby.

Mens jeg undret på hvorfor de nektet MasterCard denne aftenen ruslet jeg opp til rommet. Jeg fikk heller ikke noe tydelig svar på om det var oppgradert eller ei, så det ble en overraskelse. Hele hotellet besto nemlig av suiter, så det var forsåvidt ingen krise.

Stor suite

Førsteinntrykket idet jeg låste meg inn var storslått. Det var utvilsomt en romslig suite. Jeg vil anta at den var på rundt 60 kvadratmeter. Her hadde du en sofagruppe, kontorplass, fyldig kingsize og et enormt badeværelse. Utsikten var heller så som så mot en parkeringsplass og noen kontorbygg, men jeg var heldigvis i en høy etasje.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel panorama
Panorama av værelset.

Umiddelbart så det ut til at jeg hadde fått et «standardrom» ettersom det hverken var badekåpe, tøfler eller ekstra toalettsaker å finne.

Jeg ba om badekåpe og toalettsaker og fikk det levert på døren.

Jeg gikk kjapt ned for å spørre om de hadde fått mine forespørsler som jeg en dag i forveien hadde lagt inn i appen. Konseptet med denne appen er jo genialt. Du kunne nemlig forespørre ekstra håndklær, badekåper, toalettsaker og rengjøring. Dessverre falt det igjennom da intet var blitt levert.

Stengt lounge og kompensasjon

Jeg ruslet ned for å forhøre meg om hva som hadde skjedd. Den samme hyggelige resepsjonisten beklaget så meget og lovet at jeg skulle få sendt opp det jeg hadde forespurt. Jeg benyttet samtidig muligheten til å spørre om hvor jeg fant drikke ettersom loungen dessverre var stengt på grunn av Thanksgiving.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel kiosk
Kiosken nede i resepsjonen.

«Help yourself, Sir», sa hun, og pekte meg mot kiosken ved siden av resepsjonen. Her kunne jeg visst hente hva som helst som kompensasjon fordi loungen var stengt. Du verden, det var generøst. Jeg nøyet meg dog med vann. Jeg hadde jo tross alt fått en frokostkupong som kompensasjon allerede.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel breakfast voucher
Frokostvoucher på grunn av stengt lounge.

Romslig bad

Jeg spaserte opp på rommet igjen og ventet på badekåpen og toalettartiklene. Imens utforsket jeg badet som forøvrig var usedvanlig stort. Dusjen kunne ihvertfall romme et fyldig amerikansk par. Dessverre var dusjhodet, som alltid, festet i veggen. Denne amerikanske uskikken forstår jeg rett og slett ikke.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel bad
Meget romslig bad.

Nuvel. Med denne størrelsen på badet kunne de jo fått plass til et badekar også, tenkte jeg. Da hadde vi snakket suite. Utvalget av badeartikler var derimot nokså tynt, men det så ikke ut til å plage reisefølget nevneverdig.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel reisefølget bad
Reisefølget visste å ta seg til rette på badet.

Det hadde vært en lang dag, og med en gang badekåpen og toalettsakene kom på døren, kastet jeg meg i dusjen og senere i seng. Sistnevnte var forøvrig romslig og myk. Her ventet en god natts søvn. Flyet neste dag gikk litt utpå formiddagen, så jeg fikk noen gode timer for øyet.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel reisefølget seng
Reisefølget så sitt snitt til å ta seg en blund etter den lange flyturen.

Tid for frokost

Neste morgen ruslet jeg ned til frokost for å teste kupongen. Denne lovet kontinental frokost, men jeg fikk en fyldig frokostbuffet. Nede i frokostsalen ble jeg vist hen til bordet og drikken ble servert direkte. Herlig. Dessverre var kakaoen utvannet og juicen billig.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel frokostsal
Lekkert interiør i frokostsalen.

Buffeten var derimot ganske så fyldig. Jeg kunne telle på én hånd antall gjester til frokost denne tidlige dagen derpå- morgenen. Dermed var det nok mat og servitrisene ekstra observante.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel fersk frukt
Fersk frukt til frokost trekker opp.

Jeg sikret meg noen ferske bær og litt frukt i tillegg til toast og bacon. Du kunne forøvrig få laget en skreddersydd omelett helt gratis. Jeg sto over og nøyet meg med det perfekt stekte baconet i stedet.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel bacon
Selvsagt sprøtt bacon til frokost.

Etter en kjapp matbit var det på tide å sjekke ut og sette kursen videre. Jeg stakk innom resepsjonen for å høre når shuttlebussen gikk og timet det deretter.

Effektiv utsjekk

Utsjekk gikk overraskende greit, og jeg trengte bare å levere nøkkelen. Alt var fikset via appen ellers. Regningen lå jo under døren da jeg våknet. Herlig. Selv om jeg fortsatt ergret meg over at de ikke tok kredittkortet mitt. De må bevisst ha sneket seg unna MasterCard-gebyret. Jeg kan ikke skjønne annet.

Renaissance Chicago O'Hare Hotel buss
Buss tilbake til flyplassen.

Nuvel. Jeg satte meg i shuttlebussen og satte kursen mot flyplassen. Nå ventet en spennende reise med American Airlines First Class – for første gang.

Konklusjon

Alt i alt et helt greit hotell som gjør jobben sin som flyplasshotell. Jeg ble godt ivaretatt som gullmedlem til tross for stengt lounge. Suiten var stor og frokosten god. Men jeg ville fortsatt reise videre.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

Renaissance Chicago O'Hare Hotel værelse
Trolig standardrom som minnet mer om en suite.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel bad
Godt med plass, men den kunne vært utnyttet bedre.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel toalett
Typisk amerikansk toalett.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel minibar
Tomt kjøleskap som minibar.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel kontor
Lekker kontorplass.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel badeartikler
Tynt med badeartikler.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel værelse
Værelset sett fra sengen.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel korridor
Korridoren.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel kveldsutsikt
Utsikt fra sengen om kvelden.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel dagsutsikt
Utsikt fra sengen om dagen.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel utsikt
Ikke all verden å titte på.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel interiør
Kreativt interiør nede i lobbyområdet.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel frokostbuffet
Forøvrig en ganske ordinær frokostbuffet.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel frokost pålegg
Alt det ordinære på plass.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel frokostsal
Nokså folketomt i frokostsalen.
Renaissance Chicago O'Hare Hotel adjø
Adjø!
Renaissance Chicago O'Hare Hotel utendørs
Strålende sol ute.

Førsteklasses tur?

Klikk her for en anmeldelse av American Airlines First Class.